Reklama

Reklama

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (34)

malylada 

všechny recenze uživatele

Začátek, kde se představí docela fajn partička lidí a solidních herců mě bavil. Paradoxně samotná Abigail, když se ukáže pravé zlo a začne klasická štípaná, tak začíná celý film malinko ztrácet. Příliš velká předvídavost úplně zabijí jakékoli napětí a bohužel to nezachraňuje akce plná gore. Příliš velká rutina, sázející na humor, plno krve, ale to fakt málo i vzhledem k tomu, jaký potenciál Abigail měla......50% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Je to přesně to, co jsme všichni čekali. Radio Silence servírují další zábavný horor u kterého se divák nemá bát, ale příjemně se bavit. Atmosféru sídla, kde se snímek odehrává to má hezkou a humor funguje. Herci si to užívají (Dan Stevens je frajer) a technicky je snímek dobře zpracovaný. Taková ta rutina na kterou jsme zvyklí od tohoto režisérského dua. Fungují zde pěkně v některých scénách hrátky s hudbou a střihem. Ke konci se snímek trošku utrhne ze řetězů a dostaneme pár zvratů, které jsou v ten daný moment moc čekané. Film se nebojí být hodně krvavý a podobně jako u Vřískotu se krve Radio Silence neštítí. A to je fajn. Působí to z mých slov, že je snímek hodně slušný a je to povedený kousek...ano je tomu tak. Ale je tady jeden háček. Už jsme něco hodně podobného dostali před lety. Ano, je to Krvavá nevěsta. Ta je ve všem lepší než Abigail a má také vynikající Samaru Weaving v hlavní roli. Radio Silence u Abigail nepřináší něco jiného a jedou na stejné vlně jako jejich předchozí tvorba. Přitom je to fajn upíří podívaná, která nenudí a baví až do konce. Ale ta podobnost s Krvavou nevěstou mě v závěrečné třetině trochu vytrhla z filmu a kvůli tomu musím strhnout jednu hvězdu. 6/10 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravděpodobně nejkrvavější horor co můžete v kinech vidět speciálně ke konci je tam krve a vybuchujících těl požehnaně. 4 chlápci a 2 ženské unesou holku co je upírka (tohle není spoiler je to i v trailerech a popisu filmu)   a ta jich zabíjí. 3/4 filmu jsou podařené  jsou tam občas dobré vraždy občas to nabídne dobrý vtip a je tam dobrá scéna s tím bazénem plných mrtvol bohužel závěrečných 15 minut nedává smysl je to něco ve stylu předchozího hororu režisérů Krvavá nevěsta (2019) kdy je to nesmyslné  a i ukončené to je divně. Ona jich tam zabíjí  naráz nemůže a prohrává chlápek co se proměnil  v upíra  ji poráží ona chce pomoct a za to ji nechá ona být dojde tam její otec  taky ji nechá být.  60 procent ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

S velkou pravděpodobností zůstalo něco ztraceno v překladu. A to není narážka na to, že mi přišlo, že titulky překládala umělá inteligence. Buď rozbitá nebo nakrklá na lidstvo. Protože poslední věta filmu dokonale shrnuje moje pocity: What the fuck?! Tohle nebylo dobrý. Čekala jsem blbinu, u které se alepsoň zasměju, jak je to blbý a jak tam jsou všichni blbý. Protože oni tam vážně všichni blbý jsou. Ale vtipný to nebylo. Navíc v druhé polovině se začne skládat jedna volovina na druhou a už tak mi přišlo, že je to snad nikdy nekončící. Jediným plusem je, že to alepsoň vypadá dobře koukatelný. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Sympatický přírůstek do hororového žánru, který v první půli okouzluje skvělými herci, jejich interakcemi a parádní tísnivou atmosférou, aby ve druhé půlce divákům do ksichtu chrstnul hektolitry krve, hromady vnitřností a fajn vyvražďovačku. Nevšední pojetí, kdy zločinci utíkají před malou holčičkou, dělá z filmu velmi zábavnou podívanou. Zamrzí nicméně to, že trailery propálily všechny zásadní zvraty, které by jinak film povýšily na stále překvapující biják. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama