Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (362)

plakát

Adelheid (1969) 

Filmy pana Vláčila mě nějak míjí, Údolí včel bylo ještě fajn, ale Adelheid dávám jen tak tak 3*. Kvality se jí upřít nedají, ale pro mě to bylo moc bez děje, strašně se to vleklo, subjektivně bych řekla, že má přes 2 hodiny. Že se tam objevovala němčina též nepomohlo, člověk si část odvodí, ale stejně to není ono. Čepek samozřejmě výborný.

plakát

Adresát neznámý (2001) 

Kim tímto dokázal, že umí točit i jiné filmy. Address unknown by se mohl líbit i divákům, kteří v Kimovi velké zalíbení nenalezli. Téma je odlišné, je tam i víc slov, ale stále to je Kim, s krásnou přírodou a velkou dávkou násilí.

plakát

A légy (1980) 

Odteď budu mít problém zabít mouchu:-)

plakát

Alma (2010) (TV film) 

Příběh to nebyl nijak převratný, to je celkem fuk, ale to zpracování bylo tragické, podle mě tam vůbec nic nefungovalo. Postavám jsem nevěřila, výběr herců byl nešťastný a výběr hudby též (nejhorší momenty byly, když někdo prohlašoval moudra a do toho šel dramatický podkres). Pro mě tam bylo moc wtf momentů a hlavně idiotské dialogy. Jediným pozitivem je snad Tereza Nvotová. Tenhle film potěší asi jen pejskaře (což já nejsem), i když pejskové tam nemají až tak velký prostor, takže ani jim bych to nedoporučila.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

S tímhle filmem jsem dlouho otálela. Poslední třetina byla slabší a na mě tam bylo až moc psů a ty já nemám ráda, takže líp ohodnotit nemůžu:-)

plakát

Anglický pacient (1996) 

Oscarový film není vždy nejlepším filmem roku, ale uspat by člověka fakt neměl. A to se mi v tomto případě stalo. Myslím si, že i kdybych část filmu neprospala, nepochopila bych ho. Velké zklamání! A ta délka...

plakát

Annie Hallová (1977) 

"Cítím to tak, že životy se dělí na hrozné a nešťastné. To jsou dvě kategorie. Do hrozné spadají beznadějné případy, slepci a mrzáci. Nechápu, jak s tím dokáží žít. To mě naprosto udivuje. A nešťastní jsou všichni ostatní. Takže jak si tak žiješ, děkuj Bohu, že jsi jen nešťastná. Máš velké štěstí, že jsi nešťastná." Woody se vyznamenal, tolik životních pravd, naprosto se mi trefil do vkusu, takže se těším na další jeho filmy a stydím se, že jsem si na něj nenašla čas dřív.

plakát

Attila Marcel (2013) 

"Chceš radu, jak na ženský? Žádnou nemám. A přitom jsem žena. To jen ukazuje, jak jsme komplikované."

plakát

Baculka (2007) (TV film) 

Strašná kravina, u které se člověk zasměje, ale asi ne v místech, kde to tvůrci plánovali:-) Ideální podívaná tak akorát při vaření.

plakát

Banáni (1971) 

3* jsou málo, 4* moc. Rozhodně to stojí za vidění, má to skvělé momenty, ale bohužel i dost ne tak dobrých. 70%