Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Finální díl je bohužel nejslabší a to hlavně díky těm otravným medvědům (a to ještě nikdo neměl tušení, že vznikne nějaký Jar Jar Binks). Ale díky akčním scénám a skvělému závěru je to naštěstí důstojné završení nejlepší sci-fi trilogie všech dob.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Temnější a střízlivější díl než minule. K tomu větší rozpočet a na závěr legendární věta ujasňující rodinné vztahy. Výsledkem je nejlepší film z celé ságy.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Na to, že je to film o tom, jak mladý hlavní hrdina s pomocí moudrého staříka zachraňuje princeznu ze spárů chlápka v umělohmotném brnění a potkává přitom roboty a mimozemšťany všech možných tvarů (a odehrává se to v jedné předaleké galaxii), je to opravdu úspěch.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Opravdu podivný film, který na mě nejprve nepůsobil zrovna dobrým dojmem (zjevení člověka v kostýmu králíka hlavnímu hrdinovi řekne, že za 28 dní bude konec světa), ale když se děj rozjel, tak se to rychle změnilo a trvalo až do konce, kdy do sebe všechno zapadlo a já si říkal, že na tom filmu, o kterém skoro nikdo neslyšel, opravdu něco bude. A navíc tam hraje Gyllenhaal.

plakát

Blade Runner (1982) 

Sci-fi z temného města budoucnosti, vytvořeného (jak jsem slyšel) bez pomoci digitálních triků a přitom vypadající skvěle. Skvělá hudba, skvělý záporák, skvělá myšlenka, skvělé finále, skvělý film.

plakát

M*A*S*H (1970) 

Problémem MASHe je, že bývá často srovnáván se seriálem, který je sice vtipnější, ale je to v podstatě sitcom, který je vzdálenější realitě, než film. Hawkey je sympaťák, Frank je hajzl... Ve filmu to tak není: Franka tábor nenávidí, protože je odlišný. Čili je to klasická šikana. Ani ti kapitáni nejsou v podstatě kladné postavy, spíš nadržení doktoři, kteří nejsou tak zapálení do záchrany životů. To celé působí realističtěji a i když chápu, proč mají všichni radši seriál, mě se film líbí víc.

plakát

Fargo (1996) 

Originální film (jak jinak, když je od Coenů), který jsem docenil až časem. Postavy jsou opravdu nezapomenutelné (kdo by čekal, že za kladného hrdinu tu bude těhotná policistka?) stejně jako hudba a postupem času se tenhle film, ve kterém se pokazí všechno co jde a ještě něco navíc, stal jedním z mých nejoblíbenějších.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Průvodce moderní americkou historií, se skvělým Hanksem v hlavní roli, který můžu sledovat pořád dokola.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Film, na kterém mi nejvíce vadí to, že ztratil veškerou svou komiksovost a v podstatě se jedná o obyčejnou kriminálku. Ale to jsem ochoten odpustit, protože po prvním shlédnutí mě jednoduše dostal. Rychle plynoucí děj se spoustou zvratů, hudba, herecké výkony atd. způsobili, že se tento film pro mě stal filmem číslo jedna a hodně dlouho jsem ostatní porovnával podle něj. A to neodeznělo ani po desátém shlédnutí, takže mi nezbývá, než dát plný počet.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Jak Kevin Spacey tak Jeff Bridges patří mezi mé oblíbené herce, ale tohle "sci-fi" odehrávající se celou dobu v blázinci má co nabídnout i bez nich. To by ale nebylo tak dobré.