Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 541)

plakát

Tiché místo: První den (2024) 

Bohužel už druhý díl toho neměl moc co nabídnout a závěr trilogie s tím má ještě větší potíže. Absolutně nesmíte přemýšlet nad tím, jaký zvuk je dokáže přivábit, páč vše funguje jen pro potřeby dané scény a prostě byste byli jen naštvaní nad tím, proč zrovna tenhle pohyb plechovky nebo roztrhnutí košile je slyšet když je celý New York v plamenech. Hlavní duo má jakýsi dějový oblouk, ale o nic zásadního se nejedná a výsledek vám bude tak nějak šumák. Vizuálně to není špatné, mám ale problém s audio stránka, která by měla hrát prim a rozhodně se tomu ani zdaleka nepřiblíží, což je zrovna u této série neomluvitelné. Ve výsledku tak zůstane jen ok vizuál a nic víc okolo. Hodně prozívaných 40%

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

První sezóně bych vytkl její celkovou roztříštěnost. Časové skoky mi neskutečně vadily. Místo aby se budovalo se zkracovalo a spěchalo. To mi vadilo v tom navázat lepší vztah k postavám a tím pádem, mi občas jejich osud byl dost u zadku. V druhé polovině přišlo razantní zlepšení, ale to nedokáže vystřídat pachuť po začátku. Nepřesvědčivých 60%

plakát

Rod Draka - Série 2 (2024) (série) 

Ucelenější, jistější a asi i osobitější. Rozhodně pomohlo konečně časové ustálení a udržení jedné sady herců. Ani v jedné epizodě nedostanete špatný vizuál či nepřesvědčivé kostýmy. Herci odvádějí solidní práci. Některé vedlejší linky mohly být upozaděné či zcela vynechané (ach ten Daemon). Uvítal bych asi i zásadnější pletichaření ale důležité je, že hlavní postavy dostávají prostor a možnost se nějak vyvíjet. A draci mají hromady scén. Celkově silných 70%

plakát

Rod Draka - The Queen Who Ever Was (2024) (epizoda) 

Solidní zakončení sezóny. Všichni hlavní aktéři dostanou prostor, něco se konečně pohne správných směrem. Silné oznámení důležitosti jedné postavy, která by se dala využít k dobrému špehování. Má to atmosféru, jistou kameru, úžasný vizuál. S výsledkem jsem spokojený.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Jednotlivé kousky dobrého a působivého příběhu ve filmu najdete, ale celkově se do nepodařilo poskládat dohromady a je z toho spíše další Apocalypse. Nemůžu ale některým scénám upřít jejich vizuál a cit pro detail. Mnohem horší je to s postavami a motivací jednotlivých členů týmu. Všichni jsou již unavení a na jejich výkonem je to setsakra znát. Takže další průměrný díl. Nashle u restartu pod MCU. 60%

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Jeden gigantický cameofest a k mému velkému překvapení, to funguje zdařile. Celková dějová linka není nic světoborného a asi to ani nikdo nečekal. Mám z toho lepší pocit než z dvojky. Záporák je opět zaměnitelný jako v případě většiny marvelovek a nemá šanci předvést nic zásadního. Ve výsledku to ale zas tolik nebolí. Tohle je ultimátní fanservice a na tomto poli se jedná o nejvyšší třídu. Labutí píseň Foxu, ale ne zásadní či důležitý počin v MCU. Příjemných 70%PS. Hugh ve vážné poloze je úchvatný a dokazuje, že je pán herec.

plakát

Rod Draka - Prostý lid (2024) (epizoda) 

V této sezóně si užívám i pomalé epizody, páč nabízí stále krásný vizuál, dobré herce a rozehrává se tam nějaké pletichaření a přípravy na větší věci. Celkově si druhou řadu užívá více než tu první.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

K čtvrté sezóně napíšu jen pár bodů, páč víc si vážně nezaslouží. Práce s postavami se zadrhla a pár jich vážně přesluhuje. Hlavní děj by se dal odvyprávět v polovině času. Sage jako postava je dobrý nápad, ale provedení kulhalo na obě nohy. Nezobrazil se žádný geniální, zlovolný plán. Spíše se nějak dotlačil do konce a věřit, že to byl plán nejchytřejší osoby na planetě, je smutné. Provedení nestálo za moc. Naštěstí je k dispozici pořad úžasný Homelander, narážky na současné dění a samozřejmě všedupřítomné krvavé násilí. Přesto se jedná o nejslabší sezóna seriálu.

plakát

Banda - Finále čtvrté řady (2024) (epizoda) 

Celá finální epizoda se nesla v duchu čtvrté řady. A pro mě to je nenaplněný potenciál. Základní prvky pro skvělou sezónu tu byly, ale scénáristi se to nezvládlo. Nebyly tady dostačující kvality. Což prostě zamrzí. Pokud příští rok nepřinesou totální zkázu a zmar, tak se opět promarní možnost kvalitní podívané.

plakát

Komparz - Sir Ian McKellen (2006) (epizoda) 

S blížícím se koncem, mi vadí stále více "trapné" scény. Cítím se při nich nepříjemně. Pokud vás tento druh humoru zajímavé, bravo, našli jste výborného zástupce.