Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (15)

Holiday

Holiday (1930)

První filmové zpracování stejnojmenné hry Philipa Barryho, ve které se volnomyšlenkářská životní filozofie Johnnyho (Robert Ames), nápadníka Julie (Mary Astor), dcery z bohaté rodiny, dostává do střetu nejen s otcem rodiny, ale i přímo s Julií samotnou. Spřízněné duše ale Johnny nachází v Juliiných sourozencích, především v její sestře Lindě (Ann Harding)...

Hollywood The Golden Years: The RKO Story

Hollywood The Golden Years: The RKO Story (1987) (seriál)

Tento šestidílný dokument BBC se zabývá tvorbou a významnými osobnostmi filmové produkční a distribuční společnosti RKO. Společnosti, která mimo jiné ve svých studiích stvořila muzikály s Ginger Rogers a Fredem Astairem, byla klíčovou na počátku filmové kariéry Orsona Wellese a která stála např. i za vznikem fenoménu King Kong. Dokument se také věnuje honu na komunisty, který postihl na počátku 50. let i tvůrce ze studií RKO a zabývá se rovněž i úpadkem RKO, na němž měl lví podíl slavný podnikatel a excentrik Howard Hughes. Pořadem provází herec a bývalý ředitel Screen Actors Guild Edward Asner, ale stěžejním komponentem dokumentu jsou rozhovory s v té době ještě žijícími hereckými legendami a dalšími významnými bývalými zaměstnanci RKO, vybranými z různých oborů filmové tvorby.

Grass Arena, The

Grass Arena, The (1992) (TV film)

Britský televizní film se zabývá částí života Johna Healyho (Mark Rylance), spisovatele a významného šachisty. Největší pozornost je věnována Healyho boji s alkoholismem, který se mu nakonec podařilo vyhrát právě pomocí hraní šachů.

The Government Inspector

The Government Inspector (2005) (TV film)

Televizní film vypráví skutečný příběh Davida Kellyho, britského odborníka na biologické zbraně a bývalého zbrojního inspektora OSN. Kelly byl v době války v Iráku ministerstvem obrany pověřen hledáním zbraní hromadného ničení v této zemi. V roce 2003 byl odhalen jako zdroj zprávy, která tvrdila, že britská vláda zveličovala možné důvody k intervenci v Iráku. Kelly byl v červenci 2003 kvůli této zprávě vyslýchán parlamentním soudem a krátce na to nalezen mrtev.
Film se nezabývá spekulacemi o povaze Kellyho smrti (oficiálně byla prohlášena za sebevraždu, i když dodnes existují podezření o vraždě), ale zkoumá motivace Kellyho jednání, jeho vztahy s novináři a ukazuje manévrování britské vlády v čele s premiérovou pravou rukou Alastairem Campbellem.

Mr. Wakefield's Crusade

Mr. Wakefield's Crusade (1992) (TV film)

Luke Wakefield je podivín, který po rozvodu žije sice v luxusu, ale osaměle. Jednoho dne zemře na poště přímo před Lukem muž. Luke se impulzivně rozhodne vzít dopis, který chtěl muž odeslat, a postupně se zaplétá do případu zmizelé Marion...

Pinochet in Suburbia

Pinochet in Suburbia (2006) (TV film)

Britský televizní film, rekonstruující šestnáctiměsíční soudní proces s generálem Pinochetem (Derek Jacobi), který proběhl koncem 90. let v Británii.

The Monocled Mutineer

The Monocled Mutineer (1986) (seriál)

Čtyřdílná britská minisérie, inspirovaná skutečnými událostmi, vypráví příběh Percyho Toplise (Paul McGann), mladíka se sklony k podvodům a vydáváním se za jiné. Sledujeme Percyho, jak se snaží přežít a pokud možno si i užít za 1. světové války v britské armádě. Kromě jeho eskapád ale série zobrazuje i otřesný způsob, jakým s vojáky nakládali jejich vlastní nadřízení, což vedlo i povstáním (zobrazeno je povstání v Étaples). Především kvůli této součásti série byl The Monocled Mutineer v době svého vysílání v Británii poměrně kontroverzní.

Field of Blood, The

Field of Blood, The (2011) (seriál)

Seriál se odehrává na začátku 80. let 20. století ve skotském Glasgow. Hlavní hrdinkou je mladá začínající novinářka Paddy Meehan, která je odhodlána změnit svět kolem sebe poctivým vyšetřováním kriminálních případů. Je ovšem konfrontována nejen s cynickým (a převážně mužským) prostředím novinařiny, ale i s vlastní (katolickou) rodinou, která není z jejího zapálení do práce zrovna nadšená. Paddyin první velký případ se navíc velmi úzce a nepříjemně dotýká její rodiny, což jí přináší komplikace jak v osobním životě, tak v práci.

Crow Road, The

Crow Road, The (1996) (seriál)

Televizní minisérie je adaptací stejnojmenného románu uznávaného skotského spisovatele Iaina Bankse. Hlavním hrdinou je Prentice (Joseph McFadden), který se právě potýká s přechodem z adolescenta v dospělého člověka. Prentice zaměstnává láska, komplikovaný vztah s otcem (Bill Patterson) nebo rozvažování o smrti a možné existenci a záměrech Boha. To vše uprostřed rodiny, kterou v posledních několika letech provází tragédie a podivná úmrtí. Klíčem k rozuzlení rodinného tajemství by mohlo být vyřešení zmizení milovaného strýce Roryho (Peter Capaldi), který před osmi lety sedl na svou motorku a od té doby ho už nikdo nespatřil...

Murder

Murder (2012)

Britské televizní drama ve výpovědích podezřelých a policistů předkládá průběh vyšetřování vraždy mladé ženy Erin. Zabila ji její sestra? Nebo snad mladý voják, se kterým se seznámila v baru? Nebo je snad pravda ještě složitější?

Unrelated

Unrelated (2007)

Čtyřicátnice Emma tráví v období manželské a osobní krize dovolenou s rodinou přátel ve vile v Toskánsku. Místo společnosti lidí svého věku ale vyhledává zdánlivě bezstarostnou společnost dospívajících dětí svých přátel a film postupně odhaluje, proč tomu tak je a co ji vlastně trápí.

Zabití Thomase Hurndalla

Zabití Thomase Hurndalla (2008) (TV film)

Britský televizní film na motivy skutečné události vypráví příběh rodiny mladého aktivisty a fotografa Thomase Hurndalla, který byl v roce 2003 težce zraněn kulkou izraelského ostřelovače. Rodina se po neštěstí vydává do Izraele a snaží se zjistit, jak k Thomasovu zranění došlo a dobrat se ve složité politické situaci spravedlnosti.

Hunted

Hunted (1952)

Na začátku filmu se na místě, kde došlo k vraždě, setkává čerstvý vrah s malým chlapcem, který se schovává před hněvem adoptivních rodičů. Vrah chlapce unese, protože je jediným svědkem jeho činu. Nesourodá dvojice si ale na následném útěku vytvoří hlubší přátelské pouto a divák má možnost zjistit, kolik spolu mají překvapivě společného.

For Better, for Worse

For Better, for Worse (1954)

Britská komedie o nesnázích mladého manželského páru, který se v poválečném Londýně snaží vyjít na společnou cestu životem. Přežije tento vztah v přeplněném malém bytě, do kterého se neustále vtírají otravní sousedé? Nechají se novomanželé udolat zájmem rodičů a zoufalým nedostatkem peněz?

The Deal

The Deal (2003) (TV film)

Politické drama nás vrací do 80. a 90. let 20. století a představuje, které události vedly k současnému, nepříliš vřelému vztahu mezi bývalými dvěma nejdůležitějšími muži britské Labour Party: Tonym Blairem, kterého tu poprvé, ale ne naposledy, ztvárňuje Michael Sheen a Gordonem Brownem, jehož hraje David Morrissey. Mladé politiky s různými povahami i různými úhly pohledu na budoucnost labouristů svede dohromady společná kancelář a spojí je přátelství. Po smrti lídra strany se z mužů stanou rivalové a jejich přátelství definitivně zasadí smrtelnou ránu zrada jednoho z nich.

Reklama