Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 242)

plakát

Zlo (2012) 

Slušná kopie zahraničních vzorů "found footage", příjemně zasazená do slovenských reálií. Parta ani protivná, ani nepřirostla k srdci, trochu nuda. Docela profi vedení příběhu.

plakát

Pod zemí (2014) 

Když pominu nesmyslné reálie "uvěřitelné" party katakombových squatterů a naivní styl vyprávění (nápovědy dílčích point atd.), sdělení se mi líbilo, atmosféra se mi líbila, a celkem to dávalo smysl. Cesta ven vede peklem.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Žánrově OK, spíš mě štvaly klišé na klišé a ne moc světoborné dialogy.

plakát

Červená želva (2016) 

A já nejsem dojat! Když vím, jaká hra se se mnou hraje, nemám chuť ji hrát. Taková symbolika, až je úplně prázdná, podobenství o životě bez života. Je mi jasné, že na to japonci francouzům skočili, ona je evropa se svými zvláštnostmi hodně přeceňovaná a obdivovaná, tím více, čím je prostému člověku (japonci) vzdálená. Zklamalo. P.S. a spoiler: nemůže po mně nikdo chtít shovívavost s filmem, kde se zabíjí želva, pod jakoukoli záminkou.

plakát

Království pavouků (1977) 

Podstatný rys Království pavouků je jeho retro styl. Proto zdánlivě nadbytečná scéna, kdy stařík zdlouhavě trvá na ceně výměny pneumatiky jako byla před 20 lety atd. Tedy kolem roku 1957, kdy se takovýchto fláků točilo několik týdně. V Arizonském buranově se zastavil čas, všichni jsou oblečeni do 20 let starých šatů a jezdí v šunkách, takže můj odhad z prvních minut byl skutečně kolem roku 1960. A do toho přijela bloncka v supermoderním mercedesu, v modýlku, za který, slovy mé drahé, by se nemusela stydět ani dnes. Zkrátka pro vizuální kontrast a poctu zlaté éře béček. // Skvěle zvládnuté, hra s klišé a odkazy na kdejakou scénku z 40. (westerny) a 50. (monstra-scifi). Pro fajnšmekry dobrý i úvod, pro ostatní docela působivé nabírání grádů ke konci.

plakát

Mars (2016) (seriál) 

Mírně nadprůměrný pseudodokument na moje oblíbené téma. Výprava OK, efekty na slušném televizním standardu. Herecké výkony v budoucnosti jsou patetické a na hraně přehrávání, tým pořádně genderově a rasově sluníčkový. Ale ta současná vysvětlivková část je docela slušná. Hudba celý seriál zvedá, jede na současné vlně, znepokojivě šlape (narozdíl od ukňouraného Cavea posledních 15 let i jeho skladba).

plakát

O myšce a medvědovi (2012) 

Dobrý a jiný film. Sice je poměrně schematický v rozuzlení, ale určitě je zajímavý z hlediska celého příběhu, vlastní mytologií, pohádkovostí. Ani napodruhé se neomrzí.

plakát

Zmizelá (2014) 

Nesnáším Rosamundu Pike odjakživa. A Afflecka jako herce si nevážím. Takže mi to dost sedlo ;-)

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

A pak že nejde natočit u nás něco silného, současného, nezahleděného do sebe, nešablonovitého. Nedá se točit furt dokola vývar ze S tebou mě baví svět (v horším Televarieté) říznutým '45 nebo '68. Potvrzuje se, že trapné herecké výkony české produkce posledních pár desítek let jsou hlavně v trapných dialozích a scénářích, se kterými se musejí potýkat.

plakát

Matýsek (2006) (seriál) 

Tohle moje dvouletá kopie miluje a mně se velmi líbí pro nenásilné vedení k aktivitě místo pasivního zírání na televizi. Vkusné a kvalitní.