Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (374)

plakát

Captain Marvel (2019) 

Bez očekávání (jen natěšený) a nakonec musím říct, že spokojenost byla velká. Brie boží, Samuel stejně tak ... Svět Marvel nejde nemilovat! :)

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Měl jsem možnost vidět ČSFD projekci a poprvé jsem zvažoval, že odejdu a nedokoukám se. Nelogické kroky, krve jako v Silent Hill, humor, u kterého se nikdo nesmál, postava Hellboyova otce, která v podání McShanea, kterého mám rád, naprosto nehonestovala vztah "otce a syna", hromada flashbacků, postav, které se objeví, ale nemají prostor pro vysvětlení, proč tam jsou ... V druhé polovině filmu jsem si říkal, kam může ještě Hellboy klesnout ... a přitom svět Hellboye je tak "boží" :)

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Bylo to slabší, bylo to předvídatelný (až na některé momenty), ale bylo to vtipný a odpočinkový sledování. Na základě recenzí jsem neměl žádná očekávání, začátek byl hodně vlažný a já si říkal: Ty jo, dokoukám to? A dokoukal a celkem si to užil. Já mám slabost pro Karen (Amy Pond), Rock mě občas baví, jak si tady ze sebe umí dělat legraci, viz "smoldering intensity". Vlastně je to film, který neurazí. Neměl by.

plakát

Na nože (2019) 

Skvělé herecké obsazení, zápletka, humor, postavy, věhlasný detektiv, vztahy mezi postavami, které byly propracované. Nejvíc byl sladkej Evans s tím svým úšklebkem, který je i v traileru. Rozhodně vyhrává první místo jako gif :) Ty dvě hodiny utečou jako voda a pořád se odkrývá nějaká skutečnost, která měla být zatajena. Tomu se dá říct skvěle odvedené dílo.

plakát

Rocketman (2019) 

Jedním slovem: zážitek Skvěle zahráno, procítěno, prozpíváno. Taron je hezčí variantou Eltona, rozhodně je talentovaný ve zpěvu. Boží jsou retrospektivní návraty do dětství, kdy chcete malého Reggieho obejmout, pochválit. Vkusně propojený vizuál s melodií, kde vás herecké obsazení baví a věříte jim, co říkají. Děkuji! Z kina jsem odcházel s úsměvem ... i se slzou v oku.

plakát

Yesterday (2019) 

Krásná myšlenka o tom, že bez Beatles by svět nebyl až tak hezký. Jejich dědictví dávalo a dává stále hromadu lásky, energie, pochopení ... Curtis a Boyle, oblíbená dvojka, která mi dělá v britském filmovém průmyslu radost a dodává ty správné emoce, smích a slzy dojetí. Ale v něčem ten svět byl přece jen dokonalý (hlavně nespoilerovat!) A moje milovaná Kate McKinnon nezklamala ... :)

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Lepší průměr se skvělým ženským osazenstvem ... našly by se jistě výhrady, ale pokud to berete jako letní pohodovku, kdy se bavíte, koukáte na úžasný ženský a říkáte si, co byste s těmi milióny udělali vy. Musím uznat, že holky měly říz!

plakát

Tísňové volání (2018) 

Předem - Děkuji ČSFD za možnost vidět snímek v rámci jejich projekcí zdarma pro své uživatele. K filmu jako takovému, jednalo se o zajímavé téma s ještě zajímavějším rozuzlením, tak typickým pro severské thrillery. Zásadní problém jsem viděl v tom, že jednání operátora na tísňové lince nebylo logické a dle postupů. Rozvíjí se tím i jeho příběh, ale přesto se nechoval racionálně, i když chtěl pomoci za každou cenu. Rozčilovalo mě to neskutečně dlouhé vyzvánění telefonů. Co musím pochválit je právě ta schopnost vytvořit atmosféru a dojem, že jasně chápete situaci, máte k tomu jednoznačný postoj a pak zjistíte, že vám unikla drobnost, nepatrná zmínka a celý vámi vykonstruovaný případ je vlastně jen špatně poskládané puzzle. Baví mě, když zjistím, že přemýšlíme zkratkovitě a děláme předčasné závěry. Severské filmy v tomto dávají prostor pro poznání, že nic není hned jasné a zřejmé.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Upřímně mě to bavilo. Mělo to nápad, myšlenku, ponaučení (sice obligátní a již mnohokrát ohranou) a akci. Nic jsem nečekal, dostal jsem zábavu a příjemné dvě hodiny filmu. A protože mám slabost pro Karen, bylo fajn ji vidět i jinde než v Dr. Who :)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Šel jsem do kina na pohádku s Emmou Watson a ... byla to pohádka s Emmou. Mou božskou Emmou. A hereckým skvostem (McKellen, Kline, Thompson, Tucci a McGregor) na pozadí. A že byla většina animovaná? No bóže! A že se tam dost zpívalo? No, to tak Disneyovky mají! A že jsem si vlastně "zvíře" zamiloval víc než samotného prince? To tak prostě bývá. A Emma byla boží! A bylo to vtipný.