Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (327)

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Vydržela jsem polovinu první série. Mám ráda Skotsko, historii, intriky, konflikty podmaněných národů s Angličany ai cestování v čase. Co mi na seriálu ale velmi a neomluvitelně vadilo byla nesnesitelná hlavní hrdinka, evidentní self-insert autorky, se kterým se na oplátku asi máme identifikovat, která celý příběh sráží na úroveň laciné fantazie o tom, jak jedna emancipovaná a extrémně svůdná a inteligentní žena propadne do minulosti, kde se z ní všichni rovněž můžou posrat.

plakát

Příliš osobní známost (2020) 

Za vtip "to nemáš pusu" přidávám dvě hvězdičky, protože bohužel v kontextu dalších českých filmů o ženách a mužích a jejich dramatických vztazích to zase takový propadák není, ale jinak se jedná o dosti nataženou zprávu pro všechny ženy, že se sebou mají nechat vy**dávat ve všech smyslech a jakkoliv dlouho, protože takový je už jejich úděl.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Byly doby, kdy celovečerní film míval 90 minut - když něco trvalo dvě hodiny, tak to už muselo stát za to. Bohužel současnou tendencí je dělat filmy až neúnosně dlouhé, aniž by to ale cokoliv přidávalo, jen čas strávený u obrazovky. Co se tím snažím říct je, že to chtělo prostě trochu prostříhat, pak by se jednalo o vtipnou komedii s hořkým koncem.

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Ve filmu je několik opravdu vtipných scén (ukradené auto), bohužel na dvouhodinovou stopáž je to málo.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Přesně tak špatné, jak byste čekali, česká mainstreamová kinematografie zkrátka zamrzla na tom nejtrapnějším, nejprimitivnějším a davově nejbezpečnějším humoru. Nicméně nemůžu říct, že bych se nezasmála - hlavně díky komediálnímu pohybovému talentu Polívkové.

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Hodně dobré - prostě fantasy analogie Futuramy.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Za těch deset let jsem skoro zapomněla, až jak moc natahované, temně modře nasvícené a herecky přehrávané (Hermionino obočí je hereckým koncertem samo o sobě) byly ty poslední díly Harry Pottera. Nezbývá než se těšit na remake celé série.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

SPOILER První a druhá série skvělá, třetí série už trochu ujetější (zápletku s detektivem vyšetřujícím zločin, který sám spáchal, asi není lehké alespoň trochu hodnověrně zpracovat), čtvrtá série je pak zajímavá tím, že nejvíc ze všeho připomíná poměrně dobře, ale až trošku moc náruživě napsanou fan fiction - ke zbytku seriálu nesedí.

plakát

Hastrman (2018) 

Na tomto filmu je asi nejzábavnější trefné příjmení hlavní herečky. Jinak věřím, že číst se to možná dalo, ale při přenosu na plátno bylo zachováno jen věrně vystižené a věčné patolízalství Čechů vůči Němcům, které se odehraje hned v prvních pěti minutách. Jinak co se vodníků týče, zůstala bych u Miloše Kopeckého a spol.