Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (327)

plakát

Anihilace (2018) 

Po většinu filmu přemýšlíte, jestli mimozemská hrozba připomíná víc bublifukovou explozi nebo rozlitý benzín, až vám na závěr dojde, že dílo bylo zjevně inspirováno spořící obrazovkou Windows a přibližně tak je asi zajímavé.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Asi největší slabinou seriálu je, že není vůbec strašidelný, zato plný překombinovaných souvětí o strachu, dřevě, lásce, tajemství a cihlách, které se opakují pořád dokola.

plakát

Znamení koně (2011) (seriál) odpad!

Dobrá voda nepřežila kapitalistický remake. Absolutní propadák, trapné dialogy, odbyté, ubohé. Nikdo se neobtěžoval Krajčovi a spol. ukázat základní věci kolem koní, takže veškerá interakce s nimi působí křečovitě. Voříšková je rovněž naprosto nemožná - trénuje dostiháky bez přilby, na koni ji předkloněnou musí vést. Přitom by stačilo jednodenní soustředění pro všechny herce. Velké zklamání a ostuda.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

"Dnes si ke mně v autobuse přisedla taková nechutná tlustá bachyně," říká zcela vážně Daliborkova obézní bezzubá přítelkyně s tvarohovitou tváří a nulovou sebereflexí. Opravdu se mi těžko věří, že Daliborek je dokument - opravdu je někdo až natolik debilní (v tomto případě se jedná nejen o Daliborka, ale o celou jeho rodinku i s nápadníky), že nevidí že se mu akorát všichni budou smát? Kolik jim zaplatili? I když pro člověka živého z 9,5 tis je každá částka asi hodně. Pokud vydržíte až do konce, dostane se vám možnosti okusit ten neopakovatelný pocit marnosti, kdy se vypatlaný nácek dohaduje v Osvětimi o tom, že tam vlastně Říše provozovala wellness pro židy a že se tam vůbec neměli špatně.

plakát

Wind River (2017) 

Kterak bílý muž vyřešil problémy indiánů, kteří nečinně a bezmocně přihlíželi, s jinými bílými - a tentokrát zlými - muži. Už jsem to jednou četla, ve druhé třídě, a jmenovalo se to Vinnetou I a II, ve žlutých deskách, s vysvětlivkami divokozápadního slangu vzadu. Tento film mě ze začátku nadchl, později ale už méně. Wind River tak nějak zabil dvě mouchy jednou ranou - zároveň informoval širokou veřejnost o politováníhodné situaci původních obyvatel Ameriky a zároveň dal příležitost dvěma bílým hollywoodským hvězdám zahrát si dvě nejlepší a nejcharismatičtější role. Normálně nejsem taková šílená social justice warrior, spíš naopak, ale tady mi to přišlo trochu moc nápadné.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Už jsem dlouho ničemu nedala pět hvězdiček, tak to v tomto případě udělám. Zlomil mě ten vtip o 11. září. Jinak film zaškrtal snad všechna políčka indie definice - reprezentace minorit, vysokoškoláci, ne moc hezká holka, nafukovací matrace místo postele, New York, stand up comedy ...

plakát

matka! (2017) 

Líbilo se mi to - už jen kvůli tomu dobře zprostředkovanému pocitu bezmoci postavy Jennifer Lawrence.

plakát

Kolo zázraků (2017) 

Zase jednou a to samé, co už jsme u Woodyho v nějaké předchozí formě a obsazení viděli. Čtyřicátnice v krizi, naivní blondýnka a milenec, který už nechce být milencem. Jen trochu jinak namíchané a zasazené do jiného prostředí.

plakát

Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) 

První věc, co mě asi po půl hodině sledování napadla, bylo, že to snad nemůžou myslet vážně, že to je trilogie. S těmi samými postavami. Jakmile člověk pozná, až jak moc bude osnova příběhu primitivní, nemá Rodinný přítel v podstatě šanci ... unuděni předvídatelnými (ne)událostmi, začnete počítat všechny ty nelogičnosti: manželky vězňů si během války žijí jako v bavlnce, v milionářském výstavním domečku, žádná nemusí povinně pracovat, s ničím se trápit; ve 40. letech bylo běžné, aby prvorodičkám bylo 40 a jejich manželům 50; vyjet si jen tak v noci sama mezi vojáky osvoboditele je super nápad... Tak trochu se bojím toho, co se bude dít v následujících dílech. Bude to ještě horší?