Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (342)

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Moc jsem šancí po shlédnutí traileru tomuto filmu nadával. Dva staříci kolem šedesátky, snažící se dostat do formy svých boxujících já před 30 lety, celkem nuda. Už jeden film na podobné téma šel do kin souběžně s tímto, a rozhodně nenadchl. Ale dílo Petera Segala mělo šťávu, což je celkem těžké vyždímat z dvou starých páprdů. Ale když jsou ti dva páprdové De Niro a Stallone, ono to jde. Humor byl tady stěžejní bod úspěchu. Tolik jsem se nenasmál už hodně dlouho. 88%.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Film s příjemným příběhem, v nepříjemné době. Ačkoliv podtext tohoto filmu nebyl nějak šťastný, já jsem z něho cítil převážně pozitivní záření. Také asi díky dobrým hercům, opravdu se mi zamlouvala mladá hrdinka. Ne, že bych měl tu "nemoc" začínajíc na "Pedo" a končíc na "fil", ale výkon od ní byl ohromující. Film neoplýval nijak humorem, ani akcí. Dokázal to však nahradit silným příběhem, který při hodně přimhouřeným očku skončil dobře. 79%.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Jeden z nejzajímavějších filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. Trochu tragikomický příběh rozhodně zaujal. Matthew McC... zahrál na oskarové úrovni, a jelikož je celý film o něm, je tedy i na stejném levelu. Celé dvě hodiny jsem dokázal udržet pozornost, což se u mne zas až tak často nestává. To samo u sebe u mne vypovídá o tom, že tento film byl opravdu dobrý. Příběh, dialogy a lehká nadsázka v průběhu filmu jen zpříjemňovala celé sledování. 80%!

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Vcelku depresivní snímek, který oplývá melancholickou atmosférou. Na druhou stranu zpívané pasáže zajímavými písněmi tomu dávají příjemné kouzlo. I když, ta depresivní stránka filmu je tam tak v 90% . Llewyn Davis je opravdu velký smolař, a husté je, že si z toho prakticky nic nedělá. Ví, že se narodil mu syn bez jeho vědomí a on si řekne: tak ok, mám syna, no a co? Nevím moc proč, ale mě toto prostě bavilo. Bratři Coenovci nezklamali, opět. 77%.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Jojo, spokojenost. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. A to, srdce rvoucí, silný příběh, který by si klidně mohl dát záruku na vyvolání emocí u obecenstva. I mně tento příběh nenechal chladným. Velmi dobře poskládaná kompilace herců v čele s Fassbanderem či Cumberbatchem. Samozřejmě hlavní mužský představitel zahrál také s bravurou, kašpaři z různých festivalů rozhodně nenechají tento výkon bez povšimnutí. Opět poslední dobou oblíbené "Based on a true story" jsem celkem prošel bez nějakého pozastavení. Jinak si myslím, že celkový postoj a tamní situace byla vykreslená velmi věrohodně a jasně. Tomu přidávaly i nemilosrdné, až drastické záběry, které tam rozhodně neměly chybět. 75%.

plakát

Kámoši až na dno lahve (2013) 

Takovej film do pohody s příjemnými herci. Dalo by se i říct, že to bylo prakticky o ničem. Ano, s tím souhlasím, ale v takovém kontextu, v jakém byl film točen, mi to vůbec nevadilo. Občas jsem sledoval jen z půlky a stejnak jsem byl stále v obraze. Na relax ideální, 55%.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Geniální film! Nic jiného jsem nečekal od dvojce Scorsese&DiCaprio. Toto spojení se osvědčilo už mnohokrát, a troufnu si říct, že se ještě mnohokrát osvědčí.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

No nic moc teda! Po pár dnech v českých kinech atakoval tady tento snímek hranici 90%. A tak jsem doufal, že to nebude tak patetický snímek jako jednička. V době mezi těmito filmy jsem si oblíbil Jennifer Lawrence, tudíž jsem bral 90% jako objektivní hodnocení fanoušků a věřil jsem jejich úsudku. Nicméně, jako po většině velkých očekáváních jsem se opařil neskutečných způsobem. Opět se prokázalo, že výtvory ženských spisovatelek románů jdou jaksi nad moje chápání, a troufnu si říct i nad chápání inteligentních lidí. To už ani nezachránil podle mého výborný režisér F. Lawrence, který do toho vnesl jisté prvky, které se mi zamlouvaly. Ale už nezakamufloval celkový kontext, u kterého jsem se několikrát bál, že z toho vznikne něco jako Stmívání se zhrzenou láskou( Já miluji tebe, ale i jeho, Tebe ale víc! Co mám dělat?!) Jak už jsem řek, některé scény byly dobře natočeny a jako plus byl přiřkl i chladnokrevnosti vyřazování účastníků Starving games. Dalo to na slabých 40%.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Taková neškodná, ale téměř nic neříkající rádoby komedie pro věkovou kategorii 50+. Pokusy vytvořit stařecké vtípky většinou skončily neúspěšně. Nutno říct, že s každým dalším pokusem u mě klesal film níže a níže v pomyslném žebříčku, a to jich nebylo málo. Nicméně i přesto měl film celkem dobrou atmosféru a herecké výkony filmových stálic ani není nutné rozebírat. Jinak už není moc o čem, místy to byla opravdu nuda a příběh o zhrzené lásce nijak nezacloumal emocemi. Suma sumárum 40%.

plakát

Enderova hra (2013) 

Velmi podivný film, divný prakticky ve všech aspektech, které jsem jako divák viděl. Už jen představa vojenských velitelů jako dětí je trochu nad moji představivost. Dále učebnicové chování šikany, které vidíme v každém druhém vojenském filmu, ale opět tu narážíme na předešlý problém, a to jsou ty děti. Nechápu, kdo mohl vykalkulovat takový nesmysl až na celovečerní film. S tím následně souvisí i hodnocení uživatelů na tomto portálu, které se opět nechalo strhnout prvotními, nejspíš slepými, hodnotiteli kterým se tento film vyloženě líbil. A hle, paradox je na světě. Je mi celkem jedno, jak hodnotí ostatní, ale tady je vidět, jak to tady funguje. Jinak závěr filmu mne ještě více usvědčil v názoru, že tento film nemá cenu nějak vychvalovat. Sci-fi mám rád, ale ne za každou cenu, tady by ta pomyslná cena byla hodně vysoká. Ani jména jako Ford, Kingsley nedokázali tento zmar zvrátit. 40%.