Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Na mě tohle funguje. Mám rád filmy u kterých na konci "nevím". Navíc krásná Robin a úchvatná hudba. Plných 5*

plakát

Oko v oblacích (2015) 

Protože opravdu nevím, dávám plných5*.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Bestie rozsekaj neporazitelnou armádu chobotniček! To rozhodně zaslouží všech pět.

plakát

Baron Prášil (1961) 

Pro mě nejen nejlepší dílo Karla Zemana, ale i snad nejoblíbenější film vůbec. Na mě prostě Zeman funguje dokonale.

plakát

Bestie bez vlasti (2015) 

4 1/2*. Není to žádnej akčňák, což některé zklamalo a ještě zklame. Pro mě to byl hodně silný. Marně vzpomínám, kdy jsem naposledy viděl takhle zahrát dětského herce. Abraham Attah zaslouží 5*.

plakát

Andělská tvář (2001) odpad!

"...the horror, the horror..." Tak to jsem si půjčil z mého oblíbeného filmu jenom proto, že nedokážu lépe vyjádřit můj dojem z "díla". Ano, mohl bych se rozepsat jak to, či ono je v rámci české kinematografie vlastně docela podařené a pod. Jenomže, já vnímám film jako na celek. Buď mi něco nabídne, něčím mě zaujme, něco ve mě zanechá...nebo ne. Tohle "dílo" ve mě zanechalo spoustu otázek. Jak to ten Troška dělá, že je naprosto imunní ke zpětným vazbám. Jak to dělá, že opakovaně dostává šanci tvořit taková veledíla. Kde bere odvahu obsadit neherce do hlavních rolí. Jak jen mohli být někteří skuteční umělci tak nerozvážní, že se do toho podniku pustili? A spoustu dalších. Musím se ale přiznat, že možná soudím nespravedlivě, protože jsem byl schopný sledovat dohromady asi 30 min filmu, 10 na začátku, 10 uprostřed a 10 na konci. Proložil jsem to dokumentem o Kopí Osudu, Objektivem a Toulavou kamerou... Mimochodem mě pobavilo, že Pomeje odehrál celý film (alespoň těch 3x10min) v jedněch gumákách, elasťákách a rozhalence až k pupíku. No, myslím, že poslední natáčecí dny už musel být docela zážitek se k němu přiblížit bez respirátoru :D

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Barevná, akční, odpočinková kravina. Stejně, jako ostatních třicet dílů. Dvě hvězdy za to, že konečně přeobsadili titulního neherce.

plakát

Hrana (2014) 

Jo, tohle můžu. Další rozšíření mých hudebních obzorů!

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

I přes rozpačitý počáteční výkon, zejména režisérův a Matěje Hádka, hodnotím čtyřmi hvězdami. Jako kdyby je respekt k tématu ochromil. V silném druhém a strhujícím třetím dílu však naštěstí popadli dech. Dal bych i pět hvězd, ale co mě opravdu iritovalo celý film, byla naprosto nevhodná hudba. Elektrická kytara a syntezátory k středověku není opravdu to nejvhodnější. V dobách Pražského Výběru jsem Kocába uznával jako progresivního a schopného muzikanta. Dnes je však pro mne současnou tvorbou (a nejen tvorbou) pouze do sebe zahleděný, narcistický Ropotámo.

plakát

Ip Man: Poslední boj (2013) 

Tak tenhle Ip/Yip Man mě bavil nejvíc. Méně akční, zato více civilní, autentický, uvěřitelný!