Reklama

Reklama

Futurologický kongres

  • Izrael Kennes ha'atidanim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Herečka Robin Wright hraje sebe samu: filmovou hvězdu za zenitem, které s přibývajícími vráskami ubývá rolí. Na stole leží možná poslední velká nabídka. Filmové studio chce naskenovat její tělo, pohyby i emoce, a koupit si tak virtuální herečku, která už nezestárne ani o den. Strach z konce kariéry, příslib věčného mládí ve světě filmu a štědrá finanční kompenzace nakonec Robin přimějí souhlasit. Po dvaceti letech se vydává jednat o prodloužení smlouvy na futurologický kongres. Ocitá se ve světě zcela transformovaném a fantazijním, v animované zóně, kde každý může být, kým chce. Vizuálně omračující zpracování povídky kultovního autora sci-fi Stanisława Lema (Solaris) je osobitou reflexí společnosti, která vzývá kult mládí a opájí se průmyslově vyráběnými iluzemi. Režisér Ari Folman (Valčík s Bašírem) originálním způsobem kombinuje herecké výkony (Harvey Keitel, Paul Giamatti) s animovanými pasážemi, přičemž zápletku ponechává otevřenou různým interpretacím. Navrch přidává divákům bonus: množství na první pohled skrytých detailů a hříček, které vyniknou až při opakovaném zhlédnutí filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (184)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

super nápad a okouzlující Robin Wright.Jen je škoda,že nejsilnější je film ve své hrané části a ještě ze začátku té animované.Pak se bohužel zvrhne v acidoidní a halucinogenní trip,který je něčím mezi Žlutou Ponorkou a Monty Pythoňáckou animací Terryho Gilliama a i když si myslím,že jsem se vyloženě neztratil,prostě mě to nebavilo...60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj niečo. Občas si počas sledovania poviete, že by to mohlo byť rýchlejšie, ale súčasne chápete, že rýchlejšie tempo by film zabilo. Groteskná vizualizácia pomohla tvorcom navodiť existenciálnosť a ozajstnú, logicky ťažko uchopiteľnú "futurologickosť". Kým v Mijazakiho CESTE DO FANTÁZIE videl všelikto všeličo, ja som japonskú klasiku nepobral, zato Kongres ma ohúril. Nemá to takú emočnú silu ako FONTÁNA či 2001: VESMÍRNA ODYSEA, ale určite sa zaradí madzi najoriginálnejšie scifíčka. Ak na Philipa K. Dicka vravia že fičal na LSD, fakt neviem, čo bral Lem... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ohromné množství myšlenek v náloži originality. Jen bych raději některé prohluboval než jich nahazoval tolik, zbytečně rychle pak proplují kolem. A nebo bych raději viděl mnoha dílný seriál s obří stopáží. Ohromně líbilo, ale je mi až skoro líto, že s takovou myšlenkou nešli ještě a ještě dál. Jsem nenasytný. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak, tento kúsok mi riadne zahral na neuróny. Mal som pocit akoby by som, počas sledovania existenciálnej drámy, v ktorej sa rúti svet zabudnutej hereckej hviezdy svet, užil obrovskú dávku LSD, pričom prichádza v snímke moment v ktorom sa herci kopírujú do PC aby tým ušetrili na štábe a náročnom prebiehaní nakrúcania. Potom ako keby som si zapálil DMT a zjedol zopár hlávok psylocybínu. Prišiel moment animovanej časti a už sa to so mnou vlieklo skoro až dokonca. Musím pochváliť naratívnosť a veľmi originálnu vizuálnu stránku, animácia vyzerala perfektne ale hlavne poctivo. A tie narážky na dnešnú spoločnosť, mnohé filmy, popkultúru a post-apokalptický žáner na ktorý som vôbec nečakal. Toto je špica. Na koniec eď už všetky posilené drogy vyfučali s mojej hlavy prišiel chladný koniec. Paráda. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Perfect blue, tak trochu satira o krizi kinematografie, tak trochu Matrix, a tak trochu film, který v mých očích dorovnal, ne-li převýšil kvalit Valčíka s Bašírem. Perfektně pojatá halucinogenní jízda, kde se opět prolíná animovaná část s částí hranou. Max Richter předvedl po Lore další parádní soundtrack, který obzvlášť silně rezonuje během scény "prozření", který má podobný šokový efekt jako scéna s mrtvou holčičkou ve Valčík s Bašírem. Silný zážitek, který si dám určitě znova. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (5)

  • Z jednoho detailu lze vysledovat, kdy se příběh odehrává. Když Robin (Robin Wright) přijíždí svým Porsche na futurologický kongres, vrátný načte čárový kód její registrační značky. Z ní se dovíme, že autu technická vyprší v prosinci 2030. (Dinsberg)

Reklama

Reklama