Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (569)

plakát

Marco (2021) 

Effekten prý znamená dánsky "účinek". Říká google překladač. No - tedy za mě tento Marco je naprosto bez účinku. Pominu fakt, že někdo vzal knižní sérii, začal ji natáčet a nějak ji herecky obsadil a po 4 knihách - filmech se úplně změnil štáb, režisér a všechno to fajn herecké obsazení a místo toho tam dosadili lidi, jejichž charisma je opravdu na bodu nula. Nic. Panebože četl někdo ty knížky? Vždyť Assad v těch knížkách nezavře hubu!!! Tady jedou do Novýho Dvora pro cement a on v Berouně řekne Beroun... Kam se poděli všichni velbloudi, moudra, vtipy a litry a litry přeslazeného kafe??? A rozdvojená osobnost Rose??? Tohle má být ona? Ale no tak! Hlavního hrdinu už ani nekomentuju. Tohle je fakt šlápnutí absolutně mimo...Pokud jsem kdy psala, že v prvních 4 filmech postrádám humor z knižních předloh, tak se tedy omlouvám, protože tady postrádám úplně všechno z těch knížek - včetně přítelkyně Carla, která se najednou objevuje zde, jakože se tu teprv seznámili, no tak to už si knižní předlohou tvůrci vlastně vytřeli pr**l úplně. Další věc, co mě bodala u srdce - ty herecké výkony české národnostní menšiny (abych byla zcela politicky korektní). Tvl - Godla v Mostu jede bomby a tady mu člověk nevěří ani nos mezi očima. Malému Marcovi jsem nevěřila ani to zvolání: "Tati!" stejně jako všem ostatním z té jejich partičky a korunu tomu nasadil finiš - pochopitelně, při velkém finále musí pršet a hrát tklivá melodie. Takové klišé! No to mě pos** na holý prsa fakt. Já si vlastně říkám, proč jsem to dokoukala do konce? Na to si odpovědět nedokážu. Ale vím rozhodně, že pokud ve stejném složení zfilmují Nesmírného, tak beze mě. /// Jo, ježiš, teď koukám, že Nesmírného taky dali.... no...ne....díky.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Ty kartóny a kartóny vyčaděnejch cigaret!!! Na konci každého dílu jsem měla pocit, že jsem snad vykouřila celou krabičku :-D A nebýt tohoto pocitu a dalších blbostí, jako třeba toho, že člověk musí vstávat a jít do práce, tak bychom ty 2 sérky sjeli na 1 zátah. Chytne se vás 1. dílem a už se nepustí. Skvěle vykouzlená atmosféra, úžasní herci a perfektní práce castingu a maskérů. Nemám co vytknout - pouze to, že 2 série jsou málo!

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Inu což - někdo si zaplatí Voyo kvůli Výměně kabelek, jiní zase kvůli Hojerovi. A jako musím říct, že to byla sakra dobrá investice. Místy mi běhal mráz po zádech - např. při rekonstrukci 1. vraždy, čemuž hodně pomáhala skvělá kamera. Ty detaily na tvář  figurantky....fffff..... to mám husí kůži ještě teď. Celkově byla kamera špičková - na české poměry opravdu top a s nápadem (např. záběr na psací stroj zespodu na všechnu tu špínu nanesenou za roky sepisování těch nejhnusnějších zločinů). Herci, byť jsou to neokoukané tváře - nebo možná díky tomu, hrají jak z partesu. Uhlík je v roli úchyláka naprosto famózní - kdo by to do něj řekl, když tehdy v Po strništi bos hrál dětského válečného invalidu. A ty prostřihy z reálných rekonstrukcí, ty to opravdu vyšperkovaly. Ve výsledku solím 5 hvězd a těším se na další řadu - do té doby snad na tom voyu objevím nějaké další perly.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Tak jsme se právě vrátili z té naší rodinné dovolené na Jadranu a po všech vypjatých situacích a milión otázkách "Už tam budem?" a "Kdy bude další tunel?" jsme si také mohli plácnout další magnetku na ledničku. Místo toho jsme se večer plácli na gauč s tím, že si pustíme nějakou letní pohodovku, co nám nabízí Netflix se suchým komentářem mé drahé polovičky: "Ty to stejně zas celé prodrbeš na messengeru." A snažila jsem se, opravdu jsem se moc snažila nebrat telefon do ruky. Ale když je jalový scénář, herci nemají skoro co hrát (jako sorry role Isteníka a Sobotky??? WTF??? To je jako humor???) a ve výsledku je to úplně o ničem? V některém komentáři jsem tu zahlédla zmínku, že konečně něco fajn i bez uřvaných scén a pocitů trapnosti. No jo, ale dál nic. 1 hvězdu dávám za pár hlášek a scének, které rozechvěly mou bránici - hlavně teda hláška: "Víš, jak jsme měli 2 paddleboardy? Ten 2. se mi povedlo zachránit." Jinak bych radši znovu sedla do auta a znovu absolvovala 8 hodinovou cestu s věčnými otázkami na to, kdy už tam budem, než si znovu pustit tenhle film.

plakát

Ještěr (2023) 

Ty kráso, to byla jízda! Sice po čertech dlouhá, občas to Ještěr v čele s famózním Beniciem (toho týpka mám fakt už od Sin city moc ráda) vzal přes nějakou zatáčku a párkrát i docela zpomalil, ale ve výsledku jsem seděla a měla chuť i zatleskat. Ten film má díky špičkové kameře atmosféru surových severských detektivek. Kameraman to má v oku - úžasný cit pro kompozici - tam obraz na půlky, tam na třetiny, tam jak říká Tarantino "Sergio Leone"... Když Wally dopíjel pití brčkem, to bylo jak vystřižené z Pulp Fiction. A to všechno v mixu s úžasným hudebním podkresem. Nemám co vytknout.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Nudíte se? MOST! Nevíte, co si pustit? MOST! Jste smutní? MOST! DYCKY MOST! Prušikolečko to tu totálně zabili a vznikl naprosto legendární seriál, který se opravdu neomrzí. Pokud teda zvládáte velmi nekorektní černý humor. /// Franto, naložíš ho a hodíš do Chomutova. - Jako do spalovny? - Do nemocnice, Františku! Před ní ho vysypeš a ujedeš!

plakát

Most - Série 1 (2011) (série) 

Já ještě nenapsala recenzi na Most??? No tak to musím rychle napravit, protože od té doby, co jsme jej v naprosté agónii, napnutí jak struny, sjížděli, uběhlo už mnoho dní a narodilo se více dětí :-D. Ale vlastně už to za tu dobu za mě všechno napsali ostatní uživatelé, takže já jen dodám: káva opravdovejch znalců.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Óóóóóóóóó ta atmosféra! Jak já ty severský detektivky miluju! Syrový, studený a napínavý až mi běhá mráz po zádech. Kaštánka mám na "musím si přečíst" seznamu už pěkně dlouho, ale naštěstí jsem se k němu ještě nedopracovala. Takže se u mě neobjevil efekt srovnání s knižní předlohou.  Sice mě, matku 2 dětí, děsně sejřila hlavní vyšetřovatelka tím, jak s***a na svoji dceru, ale prominu jí to a těch 5 hvězd vysolím, protože si to opravdu ona, herci, kameraman, scénárista, režisér, autor hudby, prostě celý štáb opravdu zaslouží.

plakát

Její tělo (2023) 

Za mě teda docela zklamání. Námět mě hodně zaujal už v okamžiku, kdy jsem zjistila, že se chystá a předesílám, že nejsem žádný puritán a vůči P průmyslu nemám předsudky. Koneckonců jedná se o nejstarší řemeslo a když si někdo nechá zaplatit, že ho u toho natočí na kameru, budiž. Ale chyběla mi tam nějaká hloubka (haha dvojsmysl) - psychologie postav, nějaká ta duše filmu. Po technické stránce super a musím se přiznat, že když se Andrea chystala na skoky, tak jsem měla husí kůži, ALE.... absolutně mi chyběla reakce rodiny, když zjistili, na co se Andrea dala a nezlobte se na mě - odbýt to gaučovou scénou s otcem, to je chudý... A celkově prostě nějaké emoce.... ty jsem z toho cítila až na samotném konci bohužel. Nabízí se pochopitelně řečnická: emoce v péčku? Jenže tohle právě péčko být nemá. Tohle je ve výsledku 1. půlka technická přehlídka a 2. půlka přehlídka záběrů z filmů pro dospělé, ale dohromady mi to prostě nefunguje.

plakát

Il Boemo (2022) 

Nevím, díky čemu u mě snímek narazil. Hodně jsem se těšila (asi možný důvod), hodně jsem čekala (ještě možnější důvod) a ve výsledku jsem jen na konci seděla a představovala si to královské éňo v nočníku. Absolutně nechápu, proč má film 140 minut, když zásadní prostřih by jej osvěžil a udělal z něj něco koukatelného. Smekám před Dykem a italštinou, tenhle tah režiséra se mi hodně líbil, stejně jako kostýmy. To byl skvost za skvostem....ale ve výsledku je to bohužel na takový noblesní tyjátr málo.