Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Godzilla (2014) 

Proč zase ty nelogičnosti?! U tohoto filmu by bylo stokrát jednodušší popsat to, co vypadalo ještě uvěřitelně, protože toho ostatního bylo nespočet. Nemá cenu uvádět příklady, snad v každém záběru se dá najít větší či menší nelogičnost. Možná zním moc subjektivně, ale tohle se nedá prominout ani filmu z Japonska. Při některých momentech se asi chytí za hlavu i ten nejméně pozorný divák. Mnohokrát vzpomínaná podobnost s Pacific Rim je opravdu zjevná, podobností nestvůr počínaje a nelogičností konče. Člověk se ale holt musí naučit tyhle věci nevidět, protože hlavní jsou přece monstra, že? Těšil jsem se na něco víc smysluplného a nedočkal jsem se. Ani Mr. Cranston to bohužel nezachránil. Škoda přeškoda.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Chválím. Měl jsem trochu strach, že film upadne do podobných kolejí, jako tomu bylo u nedávno shlédnutého Divergence (příliš romantiky, velké díry v souvislostech apod.), ale nestalo se tak. Naopak, po celou dobu filmu jsem byl vtažen do děje a snažil jsem se uvažovat podobně jako hlavní postavy. Celý systém Labyrintu mě fascinoval, dokonce mi to i svým způsobem přišlo uvěřitelné - asi zkaženost moderní dobou. A o vyvrcholení ani nemluvím, tam už jsem místy ani nestíhal pobírat, co se vlastně děje, závěr má u mě maximum kladných bodů, protože mě dokázal zároveň uspokojit v otázkách a také navnadit na pokračování. Jakožto nadšenec do sci-fi a postapo motivů určitě doporučuji, nudit se nebudete.

plakát

Rivalové (2013) 

Původní strach z toho, že film bude "jen" o formulích, byl překonán už ze začátku. Po celou dobu jsem napjatě sledoval závodící osudy obou hlavních hrdinů. Myslím, že k dobru mi hrála i moje neznalost reálných legend - jistě, věděl jsem, že Lauda byl legendární závodník, ale poznat jeho a Hunta přes tento film bylo opravdu příjemné. Jsem rád, že jsem nezůstal zklamán, nicméně i tak film patří mezi ty, které už si nejspíš podruhé nepustím, což je ovšem čistě subjektivní názor. Všem ostatním mohu pouze doporučit.

plakát

Hitler kaput! (2008) 

Neskutečná blbost. Po první půlhodině nezazněl ani jeden vtip a nenaskytla se žádná vtipná scéna. Hvězdičku to dostává jen z milosti k hercům. že to museli přestát.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Po celou dobu toho filmu jsem nepochopil, jak to mohlo zabrat 2 hodiny. Asi jsem se holt neuměl vcítit do scén bez větší hloubky. Každou chvilkou se příběh začal rozvíjet, aby se pak v dalším záběru větev zalomila a zůstala nedokončená. A pointa? Žít X let v nějakém přesvědčení a pak ho v podstatě ze dne na den porušit a jedeme dál? Nedotažené. Nevýrazné. Neosobní. Zklamání.

plakát

Wolf Creek (2005) 

Dávám 3 hvězdy, protože dvě mi přijdou málo na to, jakou záplavou odpadu si musí poslední dobou hororový divák projít, aby narazil na něco trochu koukatelného. Jo, je tu halda klasických scénářů, ale přes to přese všechno se v tom dá vidět i originalita. A hlavně, film jsem viděl jen proto, abych mohl bez výčitek zkouknout dvojku, takže už jen proto bych tomu dal šanci.

plakát

Wolf Creek 2 (2013) 

Za mě osobně jen o fous lepší než první díl. Ale mám zkrátka k hororům velmi blízký vztah a jsem rád, že to nebyla ta stará klasika jako v prvním díle, ale byla snaha o originalitu. Určitě je ještě možno na příběhu australského nacionalisty pokračovat, takž doufejme, že bude trilogie.

plakát

You're Next (2011) 

Nějak tomu prostě nešlo uvěřit. 80% filmu jsem si říkal, že tohle prostě ne. V závěru jsem byl sice poměrně příjemně překvapen spoustou akce a vyvrcholení, takže o hvězdu navrch, jinak by to bylo dneska za 2 body, ale podobných filmů už dnes moc nevzniká, tak jsem rád za každou snahu. Příště do vínku trochu reality a vynechat takřka nadpřirozené schopnosti hlavní hrdinky a bude to zase o kus lepší.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Zpočátku jsem se musel smát těm nápadům. Upřímně, koho prostě napadnou takové scény? Ale ve finále po skončení (obou) titulků jsem si řekl, že v globále se až zas taková sláva neděla. Od srdce jsem se párkrát zasmál a některé scény byly docela úsměvné, ale po zvážení všech pro a proti to nakonec tak dobře nedopadlo. Škoda té krátké role pro Emmu Stone.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Zpočátku jsem se díval spíš jen ze zvědavosti. Slyšel jsem o tom seriálu hodně a zajímalo mě, co je na něm tak skvělého, že dokáže ohromit miliony diváků. První díly byly takové všelijaké. Jistě, příběhy jednotlivých dílů byly nápadité, ale nějak jsem se do toho nemohl prokousat do hloubky. Ovšem jak série pokračovaly a příběh gradoval, začal jsem se čím dál víc dostávat do děje. Dokonce jsem se chvílemi přistihl, že přemýšlím stejně jako hlavní postava, a to bylo trochu děsivé i vzrušující zároveň. A zvláštní komentář patří poslední řadě. Pokud existuje seriál, který skončil důstojně a s ohledem na dosavadní rozjetý příběh, pak první místo patří Breaking Bad. Málokdy se to podaří, ale tady bylo opravdu cítit, že takto to má skončit. Takže nezbývá než poděkovat tvůrcům a těšit se na další perly od kanálu AMC.