Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Jak jen navázat na něco tak úspěšného až legendárního, jako jsou původní tři díly této filmové série?! Řekl bych, že právě tak, jak to George Lucas udělal. Tento díl je postaven na něčem jiném, než-li ty staré, ale rozhodně neztratil svou krásu. Příběh je možná krapet přímočařejší, ale zato se vněm dočkáte mnohem více akce a pochopitelně efektů.Obzvláště pak vesmírné bitvy a finálního souboje mezi rytíři Jedi a Sithským bojovníkem. Po mnoha shlédnutích si již nedokážu představit v roli Obi vana nikoho jiného než Ewana McGregora a stejně je to i s Liamem Neesonem a Natalii Portman. Všichni tři totiž předvedli skvělý herecký výkon a kdyby mistr Qui-Gon(Neeson) nemusel zemřít nejspíše bych toho nelitoval. Když ktomu přičtu fantastikou,dechberoucí hudbu vychází mi jasných 5 hvězdiček.

Star Trek

Star Trek (2009)

Jako skalní fanoušek jak seriálů, tak i filmů s tématikou Star Treku jsem byl před shlédnutím tohoto filmu velmi skeptický, avšak pan Abrams velmi mile překvapil. Strhující příběh mě na celých 122 minut připoutal do křesla a nenechal mě ani jedním okem pohlédnout jinam než na obrazovku. Filmu prakticky nic nechybí. Jsou zde skvělé herecké výkony, nespočet akční scén, vnichž se patřičně vyřádili tvůrci filmových efektů (a ty jsou mnohdy vskutku bombastické).Kapitán Kirk by se bez problému uživil i jako komik kdyby mu to snad na Enterprise nevyšlo a tak mi snad jen hudba přišla krapet moc monumentální.Nahozením možnosti cestování časem si tvůrci otevřeli obrovskou škálu možností pro další pokračování.Otázka zní zda se jim podaří využít tohoto potenciálu.A tak když pominu malé bezvýznamné mínus za hudbu, můžu s klidem na duši a s toužebným očekáváním dalšího dílu udělit 5 hvězd.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Kde začít? Tak třeba u toho, že si zajdu do zverimexu a poptám se jestli neprodávají draky? Ne vážně. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemám tomuhle filmu co vytknout. Ba právě naopak, napadjí mě samá pozitiva. Strhující, akční podívaná, ve světě animáků doposud neviděná, graduje až do doby, kdy příjde strhující finále zakončené dechberoucím soubojem s něčím co by se dalo nazvat superdrakem. Fantastická hudba, do toho dechberoucí letecké scény, to vše proložené vtipnýma hláškama. Ať si mě třeba někdo ukamenuje, ale pro mě nejlepší animák vůbec.100%