Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Armáda lupičů (2021) 

výborný heist movie.. akorát že vůbec! půl hvězdy za Missandei a druhá půlka za český camea a reálie. než to vidět znovu, bych raději strávil dvě hodiny u zubaře!

plakát

Don Jon (2013) 

Po dokoukání filmu jsem měl pocit, že mi bude trvat mnohem delší dobu ohodnotit jej. Myslel jsem, že mi bude trvat mnohem déle rozhodnout, zda se styl filmu střídá podle aktuální nálady (v podstatě se film skládá z několika žánrově odlišných etud) promyšleně, nebo se jen zcela povrchně, kýčovitě a prvoplánově snaží zaujmout co nejširší spektrum a Joseph Gordon-Levitt si ve svém celovečerním režijním a scénaristickém debutu chce vyzkoušet co nejvíce poloh... Ve finále mě o promyšlenosti celé této 'šarády', ale stihl přesvědčit ještě samotný film doprovodnou hudbou během závěrečných titulků, kde žánrově odpovídající muzika věrně kopíruje poslepování celého díla. Rozhodně můžu říct (napsat), že jsem více než zvědav na další počiny, kde se můj už tak oblíbený herec, znovu postará o scénář, potažmo usedne opět do režisérského křesla.

plakát

THX 1138 (1971) 

Nevím zda je na vině má nedostatečná vzdělanost v oblasti kinematografie, či jsem jednoduše ignorant, ale tohle mě zkrátka neoslovilo. Zpracování světa i jeho zákonů je velmi zajímavé (ve své době možná i velmi originální), avšak omezení vyprávění na jednu postavu bez jakéhokoliv charizma, která od druhé poloviny filmu jen jde, utíká, ujíždí, šplhá mi připadá jako mrhání potenciálem. O vedlejších postavách a jejich "nemotivacích" ani nemluvím.. Třeba si pochopení mistrovské geniality ve filmu ukryté žádá další projekci, ale tu popravdě alespoň v dohledné době neplánuji.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Už první hudební projev filmu dává naději, že Shane Black bude opět svěže sarkasticky vtipný jako v Kiss Kiss Bang Bang. A je to tak! Politika Marvelu ohledně obsazování ne tolik provařených režisérů je mi opravdu sympatická a zatím funguje víc než skvěle. Downey je jistota, Kingsley mě totálně zničil a jestli se z malého klučiny nevyklube v pozdějších fázích Marvelovského filmového universa nějaký další superhrdina, budu vyloženě zklamán...

plakát

Vybíjená (2004) 

GO BALLS DEEP! a to úplně stačí...

plakát

Bídníci (2012) 

Bylo by strašně nefér tomuhle filmu dát méně než 4*, ale... Je to zkrátka jen kus dobře odvedeného řemesla, žádná přidaná hodnota. Důkaz toho, že v Hollywoodské produkci se s dostatkem peněz v rozpočtu a správném výběru tvůrců musí povést nadprůměrný film, to je tak všechno. Téma omleté stokrát dokola, syžet jede stejně jako v divadelní předloze a vůbec se nevyužívá jakýchkoli možností, které filmové médium nabízí navíc. Výsledek je něco jako audio záznam z koncertu velmi dobrého hudebníka, kde je odladěn šum a trošku dotaženy aranže. Jinak záliba Toma Hoopera v detailech a polodetailech zpívajících herců s nízkou hloubkou ostrosti jde mimo mě??! Kdyby všechny, nebo aspoň většina, nebo aspoň poslední zpracování bylo horší tak by Hollywoodští Bídníci avizované 4* dostali.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Navzdory hnusné animaci a stupidnímu ději si tahle pohádka s chvílemi až nedostižitelným tempem a plejádou ftípků zaslouží 71%.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Relativně pěkná, přemýšleníprostá lovestory, zasazená do krásných sci-fi kulis, která s každou další projekcí nabírá na plytkosti. Prohřešky proti nastaveným 3 pravidlům fikčního světa raději nepočítat. Káždopádně však příjemná zewlovačka na nedělní odpoledne.

plakát

Melancholie (2011) 

Lars, lars, lars, lars... Strašně rád bych dal 3* nebo 4*, za to jak celý film pomalu ubíhal, jak se motal, jak chvílemi nudou nudil a chvílemi nudou napínal, jak je zkrátka zvláštně koncentrovaně rozvláčný... Jenže ten pocit co po něco přes dvě hodiny trvající projekci zůstane a zůstává a dva panáky ho nezmizí, ten je pětihvězdičkovej!

plakát

Total Recall (2012) 

* navíc za vizuální zpracování