Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (692)

plakát

Agui Kkot (2020) (seriál) 

Takhle propracovaný scénář jsem už dlouho neviděla. Všechno do sebe krásně zapadalo a ty dvě chyby, kterých jsem si všimla, jsem neřešila. Myslím, že samotná diagnóza hlavního hrdiny nebyla úplně přesná, tím spíš, když na jeho poruše se hodně podepsalo okolí. On opravdu byl obětí zlých okolností a pokud někomu vadí patos a slzy, pak by na Koreu neměl vůbec koukat, protože to k ní prostě patří. Pro mě se po dvou slabších seriálech Lee Joon-gi zase našel a ta dvouletá pauza mu prospěla. Hraní si evidentně užíval a tahal z rukávu jedno eso svého herectví za druhým. Jeden ze svých nejlepších výkonů podala i Moon Chae-won, i když se našly chvilky, kdy jsem jí tak úplně nevěřila. Obsazení bylo celkové skvělé a vyslovené dřevo tam nebyl nikdo. A Kim Ji-hoon byl ve své roli prostě excelentní. Za mě naprostá spokojenost a neměnila bych vůbec nic. A tentokrát ani nenadhodnocuju proto, že je to moje další vymazlený dítě a Lee Joon-gi. 😊 Titulky.

plakát

Agui Kkot - Episode 1 (2020) (epizoda) 

Obávám se, že moc objektivního ze mě nevypadne. Tohle je role pro Lee Joon-giho, který si psychopata říznutého medem zahrál určitě s velkou chutí. I v tomhle vedru byl první díl poměrně mrazivý. A rozhodně vzbudil moji zvědavost, tohle by mohlo být na Koreu něco tak trochu jiného. Překládá se

plakát

Agui Kkot - Episode 11 (2020) (epizoda) 

Asi poprvé a naposled hodnotím po epizodách, protože v mém případě to nemá žádnou přidanou hodnotu. Navíc jedenáctce bych dala klidně o hvězdu víc, kdyby to šlo. Joon-giho výkon, který by mě už neměl překvapovat, byl famózní a jeho hysterický záchvat byl úplně jiný, než na jaké jsem od něho zvyklá. Navíc je výborný i scénář (je mi jasné, že kritici budou mít co vytknout). Když máte pocit, že už bylo všechno řečeno, objeví se něco nového, co vás donutí přemýšlet, co asi bude dál.

plakát

Agui Kkot - Episode 14 (2020) (epizoda) 

Tady mě teda něco zarazilo, ale to vůbec nevadí. Pořád je to jedna z nejlepších věcí, co mi v poslední době přišla pod ruku.

plakát

Agui Kkot - Episode 2 (2020) (epizoda) 

Tohle hodnocení po dílech je na pytel. Protože jsem prostě docela nadšená a kritika jde stranou. Výborně rozepsané, skvěle zahrané a v hlavě tisíc otázek s obrovským otazníkem. Co a jak bude dál? 😵

plakát

Agui Kkot - Episode 3 (2020) (epizoda) 

Fajn, takže třetím dílem končím se slovním hodnocením dílů. To nemá smysl, protože prostě... nic rozumnýho ze mě nevypadne. Nevidím důvod proč kritizovat něco, co mě fest baví, mám z toho zamotanou hlavu a z JEHO hraní jsem tradičně paf.

plakát

Agui Kkot - Episode 7 (2020) (epizoda) 

Je to trapný, jsem skoro v půlce a odpustila bych jim snad, i kdyby taťka vstal z mrtvých. Výkony hlavních hrdinů, to je prostě pastva pro oči. A závěr sedmého dílu? Ty kráso...

plakát

Agui Maeumeul Ilgneun Jadeul (2022) (seriál) 

Seriál je výjimečný tím, že vychází z autobiografie prvního korejského profilovače Kwon Il-yonga a na fiktivních případech poměrně přesně ukazuje práci profilovačů včetně jejich hlubokých znalostí lidské psychologie i těžké začátky tohoto dnes už nezbytného odvětví kriminalistiky. Bavil mě opravdu hodně a Kim Nam-gil mu dal svojí noblesou ten správný punc, takže jsem mu věřila každý pohled, slovo i gesto. Rozhodně jsem nic tak realistického nečekala a je vidět, že mě korejská tvorba prostě nepřestane překvapovat. Titulky. P.S. Než takovou anotaci, co tady je, to raději žádnou. Seriál má 12 dílů, na což jsem již upozorňovala, nicméně k nápravě nedošlo.

plakát

Ailiseu (2009) (seriál) 

Je na pytel, když o něčem slyšíte/čtete superlativy. Pak čekáte něco mimořádnýho. Tak u mě dopadl tenhle seriál. První polovina tomu nasvědčovala. Děj odsejpal, napětí střídaly zvraty a... dost. Po desátém dílu najednou začali černí být černí a bílí byli prostě bílí. Až na jednu výjimku - a tou byl Sa Woo - muž, který přešel na temnou stranu síly. :^) Ten mě bavil. Pořád se to v něm pralo, aby si nakonec vybral, tak jak si vybral. No a ten konec... jeho napovídání textem písničky si mohli odpustit. Tři hvězdičky jsou málo a čtyři zase docela dost (hlavně kvůli tomu konci). Takže si vyberte.

plakát

Ailiseu - Season 2 (2013) (série) 

Vážení přátelé, ne. Asi byla chyba se na dvojku IRIS tolik těšit. Ze začátku se to rozjelo docela dobře. Prvních deset dílů nasadilo laťku docela vysoko, ovšem druhá půlka ji snižovala a snižovala, až už skoro nebyla vidět. Od cca patnáctého dílu mě to přestávalo bavit a nezachránil to ani Jang Hyuk. A ten konec !!!SPOILER v duchu Armagedonu KONEC SPOILERU!!! ten mě tedy dožral. Taky nechápu, proč po skvělém začátku udělali z Lee Da-hae uslzenou agentku, která se nezmůže vůbec na nic. Natož pak na akci a veškerý její skvělý výkon jde do kopru stejně jako celý seriál. Tohle se Korejcům tedy moc nepovedlo a repríza u mě rozhodně nehrozí.