Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (560)

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Další "sandlerovka" v typickém stylu ala "utratím desítky milionů dolarů za honoráře pro kamarády a stejně vydělám". Tuctový, stokrát omílaný příběh zachraňuje před pádem do temnot pouze kouzelná Jennifer Aniston, která je nejsvětlejším bodem tohoto filmu. Dokonce i Sandler je zde celkem snesitelný, i když posledních pár let působí ve filmech spíše dojmem producenta, kterým i je. Z plejády jeho kamarádíčků vyniká tentokrát obvykle nesnesitelný Nick Swardson alias falešný Dolph Lundgren. Sandlerovi by neuškodilo, kdyby si dal dva roky pauzu nebo se snažil natočit výjimečně nějaké drama.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Tak komedie to rozhodně není. To by bylo v pořádku, kdyby si na ni film občas nehrál. Jako komedie s příměsí romantiky je to totiž naprosto nevtipné a neromantické. Jako drama, demaskující nepříjemnou realitu dnešní doby plné povrchních "korporátních" mezilidských vztahů, velmi trefné. George Clooney se do této role celkem dobře hodí, stejně jako tradičně nepříjemná Vera Farmiga. Aktuální smutný výlet do citového vzduchoprázdna.

plakát

Orphan (2009) 

Komorní horor s výbornou atmosférou a ďábelsky vynikajícím výkonem malé Isabelle Fuhrman. Jaume Collet-Serra si vybral vhodné herce, a právě také díky nim se podařilo natočit velmi originální horor s napínavou zápletkou a děsivým odhalením na konci. Snad jen ten závěr nemusel být tak žánrově sterilní. Několik menších i větších nelogičností se dá odpustit.

plakát

Identita (2003) 

Překombinovaný thriller s mdlými hereckými výkony a šílenou zápletkou. Pan scénárista se snažil vytvořit originální příběh s ještě originálnějším rozuzlením. Záměrně diváka stokrát svádí na zcestí a během toho se sám zamotává do vlastní konstrukce. Samotné "odhalení" na konci je z kategorie WTF?! a zanechává diváka s rozporuplnými pocity. Zbytečně překombinovaný film, který se měl držet klasických schémat a nevymýšlet zbytečně šílenosti.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Typická "růžová" hollywoodská přeslazenost, vhodná pro bezmyšlenkovité strávení po dlouhém dni. Plytkost tohoto filmu nezvrátí ani dojatá Julia Roberts. Krom ní uvidíme blonďatou Jessicu Albu, nasraného Jamieho Foxxe, nevěrohodnou Anne Hathaway a nešťastnou Jessicu Biel, která se svými dlouhými nohami a v krátké sukni nemůže v L.A. najít chlapa. Jako bonus pak zralé manželství Hectora Elizonda s Shirley MacLaine, které přetrvá i tu nejodpornější nevěru. Přežvýkat, zahodit, zapomenout.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Mnohem zábavnější než dvojka, ale na první díl to ani zdaleka nemá. Tvůrci opět vsadili na jiskření mezi Robertem de Nirem a Benem Stillerem a vyplatilo se jim to. Klasickou dvojku opět doplňuje bohatý a zvrácený Owen Wilson, a také božská Jessica Alba. Příjemná oddychová komedie.

plakát

Zvedá se vítr (2006) 

Výborný, komorní snímek o irském boji za nezávislost pohledem obyčejných irských vesničanů. Režisér se krom několika akčních scén soustředí spíše na politickou rovinu boje IRA a na vnitřní spory mezi republikány. Velmi zdařilý film s dobrými hereckými výkony, nicméně bohužel poněkud delší stopáží.

plakát

Machři (2010) 

Další sandlerovská komedie natočena s cílem rychle pobavit diváka, a ještě rychleji vydělat velké peníze. Vtípky jsou většinou nudné a bez potřebné šťávy. Jediné k čemu je film dobrý je to, že zabije 100 minut času. Sandler by se měl příště víc zaměřit na kvalitu, nikoli na kvantitu.

plakát

Na doraz (2010) 

Čekal jsem docela slušnou komedii, protože přesně takové Todd Phillips kdysi točil. Bohužel jsem dost zklamán. Film je nudný a až na pár vtipných scének také nezábavný. Ústřední dvojice je jako WTF?!, Downey je nepříjemný a Galifianakis otravný. Tvůrci těžce přestřelili.

plakát

Borci z Blue Mountain State (2010) (seriál) 

Seriálové American Pie pro 21. století. Co udělat s žánrem, který již několik let stabilně upadá? Natočit seriál a v komických situacích jít až hluboko na kost. Hrubozrné vtípky jsou místy až moc nechutné a trapné, ale místy naopak velmi podařené. To samé se dá říci o jednotlivých epizodách. Výborné střídají ty nudné a trapné. První série jednoznačně vítězí nad tou druhou, ale i v druhé sérii jsou povedené epizody, zvláště ta poslední se skvěle provedeným zakončením. Z herců jednoznačně vyčnívá Alan Ritchson coby Thad Castle.