Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

James Cameron nám naservíroval velmi ctihodné pokračování filmu „Vetřelec". Oproti jedničce Ridleyho Scotta jsou zde mariňáci (s mým oblíbeným a panikařícím vojínem Hudsonem) a nekončící zástupy vetřelců, tudíž i více střílení a tím pádem mnohem více akce. Existuje spousta filmových pokračování svých prvních dílů, nicméně mnoho z nich se nemůže pochlubit faktem, že jsou stejně dobré nebo dokonce lepší než jejich předchůdci. Vetřelcům se to povedlo. První díl i jeho pokračování kladu na stejnou úroveň, nemohu tedy říci, že ten či onen je lepší nebo horší, jsou založeny na něčem jiném. Oba mají perfektní atmosféru, jsou napínavé, ale akce je mi v tomto případě přece jen o chloupek bližší.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Tak u tohoto filmu jsem vyrůstal. Hodiny jsem sedával u naší televize a často si film přehrával neustále dokola, tehdy natočený na VHS kazetu z "poláků" s jejich jednohlasým monotónním dabingem. Imperiální vojáci Stormtroopers, Luke Skywalker, Han Solo, Millennium Falcon, laserové zbraně, světelné meče, vesmírné lodě, "May the Force be with you" - naprosto dokonalé, úchvatné, bombastické, revoluční. Pro milovníky žánru nutností a povinností vidět, pro ostatní pouze povinností. Již v době vzniku se film vyznačoval úchvatnými vizuálními efekty, nicméně doposud neztratil nic ze svého lesku. Starý kabát mu prostě sluší, přesto se jej George Lucas rozhodl před nějakým časem vyvětrat od naftalínu a úspěšně oprášil. Epizodu IV, stejně jako V a VI, hodnotím kladněji než nejnovější epizody I, II a III.

Vzhůru do oblak

Vzhůru do oblak (2009)

Velmi hezký a povedený animovaný příběh, který mě donutil pustit si jej doma na DVD několikrát. Pixar vždy tvořil úspěšné filmy, nicméně tento se přece jen v něčem odlišuje. Má silný příběh k zamyšlení. Už jen prvních deset minut by uspělo jako krátkometrážní snímek. Právě tyto úvodní minuty jsou velmi silné. Zbytek filmu se nese ve stejném duchu. Filmu nechybí nápaditost, vtip, akce i emoční situace. Všechny tyto aspekty spolu s nádhernou animací dělá z filmu neopakovatelný zážitek. Děti určitě ocení vtip a akci, pro dospělé zde je navíc zmiňovaný příběh. Nenechte si ujít.