Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Válečný

Recenze (1 017)

plakát

Falco (2008) 

Hity od Falca jsem vždy miloval, ale netušil jaká vlastně byla osobnost v soukromém životě, stejně tak jako zbožňuji životopisné filmy a z hudebního prostředí jich tolik není, přišel jsem si na své. Vynikající herecký výkon hlavního představitele, zejména u Falcových klipů. I v dnešní době má tohle jméno nebo spíš přezdívka či umělecké jméno pořád zvuk.

plakát

Koncert (2009) 

Le Concert ten film má tak má prostě takovou zvláštní hudební atmosféru, kterou vdechujete jako kyslík, přitom si utahuje z Rumunů, židů a komunistů. Mít příležitost po 30ti letech čekání odehrát svůj vysněný koncert, s narychlo postaveným orchestrem v Paříži je prostě výzva, tahle kombinace hudebního dramatu a komedie se opravdu zdařila. Při sledování koncertu ke konci filmu jsem měl chuť uchopit smyčec a hrát tak bravurně jako Mélanie.

plakát

Klíč k minulosti (2010) 

Klíč k minulosti stejně jako Odsun se věnuje temné stránce francouzských dějin, tj. internace židů během druhé světové války, ale není to souvislý děj roku 1942, je dle mého názoru dobře udělaný pohled ze současnosti do minulosti. Docela mě ten záhadný příběh Sáry nadchnul, zejména její návštěva invazních pláži. Natáčeno nejspíš na stejném veledromu jako Odsun, je zvláštní, že na jeho místě stojí ministerstvo vnitra, spíš by tam měla stát jiná organizace.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Stasi a NDR tohle mě vždy prostě zajímalo, to drama je prostě takové magnetické pole.

plakát

Odsun (2010) 

Pro mě je to dost důležitý film, který mapuje temnou stránku Francie, taky ukazuje jak se slavná cyklistická aréna (Vélodrome d'Hiver) dala zneužít pro otázku holokaustu, Jean Reno je vždy u filmu magnet, docela sem si oblíbil při sledování Mélanie Laurent ta mě prostě okouzlila. Tento film teď všem připomíná jak francouzská policie a vojsko, pomáhali nacistům, než byl film natočen tak tuto událost připomínala pouze zahrada s pomníkem na místě kde stávala aréna. Ovšem Eva Braunová a Himmler mě ve filmu moc nepřesvědčily, asi je to tím že jsem viděl daleko lepší herce v těchto rolích. Po válce se za tohle francouzi opravdu styděli, než to v roce 95 přiznal prezident Chirac.

plakát

Deník Anne Frankové (2001) (TV film) 

Knihu jsem četl tedy deník a teď sem si vyhradil tolik času na ten příběh, který je opravdu silný a velice známý ve světě. Anně se podařilo posmrtně stát se uznávanou spisovatelkou díky otci. Myslím si, že zobrazení otravných sousedů v úkrytu je vytvořeno do posledního detailu. Je to prostě jeden velký smutný příběh té doby a zasáhne i ty co si o sobě nemyslí, že jsou citlivé povahy.

plakát

Max Manus (2008) 

Životopisný film, který byl v norské filmové historii doposud nejdražší vypráví o elitním norském hnutí odboje, je to jako zfilmovaná norská učebnice historie. Veškeré sabotážní akce se mi zamlouvaly, a také poválečné setkání dvou protivníků u cigaretky. Prostě nemůžu hodnotit jinak :o)

plakát

Lovci stínů (2007) 

Tenhle film si ode mě zaslouží jen vysoké hodnocení, filmy o válečné Bosně sem si v poslední době zamiloval, je zde i trochu sarkistického humoru, který já rád zbožňuji. Nejvíce se mi líbil konec jak s Liškou vyjebali. No tenhle film má naznačit, proč jsou někteří váleční zločinci nepostižitelní, to je podle mého názoru taky zajímavá myšlenka, akorát s tím Karadžičem v závěrečných titulcích už to dávno pravda není. Ten Liška mi spíš připomínal Mladiče s dlouhými vlasy :)

plakát

Krvavý příliv (1995) 

V Rusku vládne chaos, je vyslaná nukleární ponorka, která se dostává do bojové situace, nejen s ruskou ponorkou další boj se odehrává i na velitelském můstku, mezi skvělými herci a to vše podtrženo hudbou Hanse Zimmera.

plakát

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě (2010) (seriál) 

Moc pěkné, rusové příjemně překvapili, hrané scény, fotky převedeny do 3D jako v Google Streetview, také počítačová animace je na slušné úrovni. Prostě báječný dokument v moderním pojetí bez propagandy jak to bývalo zvykem.