Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavej snímek, kterej dělá ještě zajímavější to, že to je pravděpodobně podle pravdy. Ono je to na tom vlastně to nejzajímavější. Autenticita Bosny je podle mě autentická dost (až na všechny ty anglicky mluvící občany). No prostě všechno, co se dozvíme na konci ve žlutejch titulkách, mělo zůstat tak jak bylo a ne tak, jak to změnil scénárista (Diane Krueger jako ta ženská, co jim pomáhala by byla mnohem autentičtější jako chlap. Když chtěli tvůrci aspoň jednu ženskou, která měla mužské diváky navnadit, tak ji měli dát radši na tu jachtu). No ale jako celek mě to bavilo a ta hláška o Bin Ládinovi na konci - nezbývá než kroutit hlavou... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dramaticky aj zvládnuté, ako film sa to dá pozrieť, lenže do uší reže tá americká blbá propaganda, ktorá za všetko zlé viní Srbov, chudáci islamskí veriaci boli len prenasledovaní a teroristi takisto boli len Srbi, v Kosove ani v Bosne iní nikdy neexistovali. Film sa tak stáva trápnym ospravedlnením amerických zločinov na Balkáne. A hlavne keď už točím film, tak si niečo zistím o reáliách danej oblasti a nebudem nalievať v Bosne slivovicu. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dost naivně zpracované, ale potenciální téma na dobrý film to je jako hrom. Bohužel jsem měla jen verzi s českým dabingem, tak nevím jak si v originále poradili s jazykovou bariérou v Srbsku. Pokud se ovšem domlouvali např. v zapadlé horské vesnici anglicky... Richard Gere jako novinář - alkoholik naprosto přesvědčivý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S politickými thrillery či dramaty se roztrhl v poslední době nejen hollywoodský pytel. Proto potěší, když se podobný snímek povede a navíc má nadhled. Prestižní moderátor prestižní americké zpravodajské televizní stanice jednoho dne v přímém přenosu ze zmasakrované vesnice v Srbsku pošle všechny někam, a od té doby o něm jen kolují ty nejhorší pověsti. Vydělá na to jeho bývalý kameraman, z něhož se stane společensky uznávaný chlápek, co dostává už jen ty lepší džoby. Pak však odjíždí natočit mírovou konferenci do míst bývalých bojů. Samotné místo mu mnohé připomene. A nakonec se objeví i jeho bývalý kolega. Společně se pak ještě s mladičkým synem televizní stanice vypraví na hon na Lišku - obávaného masového válečného vraha, jehož nedokázala ani po pěti letech najít CIA, FBI, Mossad a další podobné špičkové organizace. Je v tom i něco osobního. Jak to celé dopadne, na to se koukněte sami, protože tenhle film za to stojí. Není akční, nejde o rambovské motivy, ale je natočen z reálného pohledu, jak by to i mohlo proběhnout (či probíhalo, protože jde o příběh podle skutečné události), s jemnou dávkou vtipu, ironie i cynismu. Ostatně na konci filmu se před závěrečnými titulky dozvíte, co vše ve filmu odpovídalo pravdě, a co ne - třeba že novináři nebyli tři, ale bylo jich tuším pět, že milenka jednoho z bodyguardů Lišky nebyla žena, ale muž, a také se dozvíte, že někteří skuteční váleční vrazi nejenže nebyli dodnes chyceni a souzeni, což je překvapivé, ale dokonce napsali několik knih a divadelních her. Možná, kdyby CIA postavila divadlo? Disk načíná protipirát, trailery na filmy Oko, Lady Chatterley, Nosáček, Dobryňa Nikitič, reklama, v bonusech pak najdeme rozhovory s herci a tvůrci (9:31), záběry z natáčení zpoza kamery (5:15) a trailer (2:21) - vše s CZ titulky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)

Reklama

Reklama