Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (165)

plakát

Duel Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

"Pan Moderátor", který svým neobjektivním vystupováním nahráva extrémistům, senilním opilcům a STBákům ze Slovenska. Doufám, že Rada pro vysílání tento pořad zruší, potažmo celou TV Barrandov, protože tato stanice pravidelně narušuje pilíře, na kterých stojí demokracie. A hlavně ten o objektivnosti a vyváženosti poskytování informací.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Navzdory velikému očekávání a pozitivních ohlasech, jsem tak trochu zklamaný. Digitální mišmaš, roztomilé zvířátka a krásné syté barvy mi vůbec nevadili. Kdo viděl někdy nějaký díl seriálu ze světa Star Wars, tak chápe, že takhle je ten svět normálně vyobrazený mimo příběh o rodině Skywalkerových. Co mi vadilo, tak byla princezna Leia alá Superman a to, že se tam stalo spousta věcí, které filmaři můžou v devítce různými způsoby uzavřít a vysvětlit. Buď po vysvětlení všech událostí tohle bude film za milion hvězd, a nebo to bude průměrně neuspokojivý film potažmo celá nová trilogie, jako byla série Hobita například. Uvidíme, vše se vysvětlí až za dva roky. A jsem zvědavý.

plakát

Earth: Den na zázračné planetě (2017) 

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé.

plakát

Inferno (2016) 

Z tohoto filmu mám hodně špatný pocit. Kniha svým způsobem předávala poselství, že se něco děje, donutila každého zamyslet nad onou problematikou, a že vlastně etické řešení žádné není. Knižní předloze se podobá, ale rozchází se v menších detailech. Přijde mi to škoda, protože ty detaily dělaly knížku napínavější a čtivější, u filmu by tomu bylo taky tak. I když knížka byla trochu špatnější oproti minulým dílům, stále to dokázalo člověka zaujmout a donutit ho přečíst celou knížku najednou. A právě ty pozměněný detaily mi přišly ve filmu dost nelogický. Změněné skutečnosti (detaily) měly za úkol udělat film napínavější a svým způsobem drsnější. Což byla trefa mimo terč. Navíc obsazení mi do toho filmu nesedělo. Nejvíc obsazení Zobrista a té postavy, kterou hrál Omar Sy. Jak jsem psal výše, knížka předávala jisté poselství, které ve filmu také zazní, ale je to pojatý tak, že si z toho nikdo moc nemůže nic vzít. Velká škoda, velké zklamání, mohlo to dopadnout lépe.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Mně se to líbilo. Vlastně režisér a zároveň scénárista vzal všechno, co fungovalo v minulém díle a dal nám to v tomhle pokračování dvojnásobně. Jediné, co se mi nelíbilo, tak byla dějová linka, která mi přišla dost děravá a Kurt Russel moc nefungoval, aspoň z mého pohledu. Proto škoda, že nebylo víc Staloneho, ale třeba se v dalších Strážcích dočkáme. Dal bych pět, ale ten příběh s hlavním záporákem mi nepřišel úplně dobrý.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Podle recenzí jsem nic moc neočekával a vyplatilo se. Film mě nenudil. Akce špatná nebyla, i když jí bylo málo na úkor představování jednotlivých postav. Ale musí se brát v potaz, že jich je hodně, představit se musí, jelikož kromě sólovky Supermana nikdo zatím žádný svůj film neměl, když se počítá tahle nově rozjetá série. Velice mě překvapilo, jak jednoduchým a docela nápaditým způsobem představili i zbylé členy Justice League, kteří v tomto filmu chyběli. Jak Affleck, tak Alfred Irons vypadají velice dobře. Škoda jen, že nedostali více prostoru. Bohužel to se nedá říct o Supermanovi, který mi vyloženě lezl na nervy. Asi jako Captain America. A bohužel polovina z názvu filmu je také velice zavádějící. Větší bitvu mezi superhrdiny se povedlo zrealizovat Marvelu. Na to, že tento film má odstartovat konkurenční sérii pro Marvel právě, tak je to spíše ubohý pokus. Hodnotím to velice průměrně i přes ty pozitivní věci, které jsem jmenoval na začátku.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

Hodnotím to jako Trabanty, chtěl bych dát méně, ale je to klasa. Na starý Top Gear to upřímně nemá. Je vidět, že tam měli méně peněz k dispozici a nemohli si dělat úplně, co chtěli. A trocha toho přibržďování ve vyjadřování ze strany BBC taky nakonec neškodila. Protože ten jejich skrytý humor byl daleko lepší než ten jejich nekontrolovatelný, co mají teď. Ale stále baví a doufám, že dlouho budou. Je vidět, že mají stále co nabídnout. A pro cestovatele tam mají krásné výlety to úžasných krajin. Pro milovníky aut, zase krásná drahá auta. Stále je prostě na co koukat.

plakát

Argo (2012) 

Panečku, to bylo napínavé. Téměř od začátku do konce to divákovi drásá nervy. Nejvíce samozřejmě konec filmu, kdy každý záběr musí být udělaný tak, že něco nevychází úplně podle představ. A spojení Goodmana a Arkina tomu po celý film dodávalo tu správnou šťávu. Moc se mi to líbilo. Asi jako oscarový film nic moc, ale pro milovníci napětí si přijdou na své.

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Mám z toho takové smíšené pocity. Hlavní děj filmu, nebo k čemu všemu to směřuje je velice zajímavý, bohužel mi ale přišli některé scény nedomyšlené. Každopádně mě to velice bavilo a to je nejdůležitější. Pět hvězdiček si pak zaslouží poslední díl, který je nejskvělejší a hezky celý seriál uzavřel.

plakát

Poslední zůstává (1996) 

Svým příběhem a nápadem to připomíná takovou horší Tarantinovku. U kecacích scén mi u toho ale chybí nějaká větší pointa a to člověka, který je namlsaný právě tarantinovkama docela zklame. Pokud ale máte rádi střílečky, kde z jednoho zásobníku vystřílí Bruce Willis 20 ran a z toho zastřelí 25 lidí, tak můžu doporučit.