Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (382)

Tomco 

všechny recenze uživatele

V čase vzniku filmu neexistovala možnosť, že by som si nechal ujsť film s Brucom v hlavnej úlohe. Tento počin som si naviac ešte vychutnal v kine, takže o vystupňovaný zážitok bolo postarané. Nezabudnuteľná je pre mňa hlavne scéna, keď Willis súloží a do toho vtrhnú do jeho izby záporáci. Prestrelka v erekcii to už hej :). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej western. Je tu dost střílení, Willis se tu předvedl dost, příběh to nějaký má. Celkově film není špatnej, ale mě moc nesedl, hluchá místa se tu najdou, film je hodně krvavej, nic jiného než střílení tu snad ani není. Hudba průměr, herci mě nějak nezaujali, konec byl lepší. No, pro mě jen tak na 58% = *** ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl konečně Yojimbo, a zatoužil jsem i po posledním remaku, kde si to střihl oblíbený Bruce Willis. Jasně, bylo to teď v televizi, ale nehodlal jsem se dívat na český dabing, proto jsem si to sehnal jinou cestou a byl docela spokojenej. Leonův Ani Kurosawův opus to není, ale dívat se na to dá, má to vynikající začátek a luxusní závěr, ale to všechno mezi tím je vata, která jede přesně podle struktůry dvou předchozích, slavnějších bratříčků. Všechny tři filmy mají vynikajícího hrdinu. Eastwood, Mifune i Willis jsou charizmatičtí, ale Hill není Sergio ani Akira... _ Když se podívám pozpátku, tak vlastně nevím, který je nejlepší. Pro hrst dolarů je klasický western, Tělesná stráž je spíš silné drama a Poslední zůstává jsou spíš jatka z 30. let. Ale jinak Bruce vede :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen prachsprostý remake geniálního díla Sergia Leoneho, s extrémě drsným Clintem Eastwoodem v hlavní roli "Pro hrst dolarů", ale je to NADUPANÝ remake. Bruce Willis nezůstává Clintovi nic dlužen, je naprosto nejvíc COOL a DRSNEJ BAD MOTHERFUCKER, a když vysypal dva zásobníky do chlápka kterej pak ještě prolít dveřma, málem jsem předl radostí jako kočka. Jenže Bruce nezůstal pouze u toho chlápka ale radši vystřílel celý město a Christophera Walkena třímajícího Thompson k tomu. No prostě bezva bezva BEZVA, jen škoda že je to remake i když Leone to zase ukradl Kurosawovi takže je to vlastně jedno. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Westernový rádoby-noir, ve kterém je Bruce Willis tak drsný, až je to směšné. Stejně jako v Yojimbo a Pro hrst dolarů jako cizinec přijíždí do města ve kterém hrou na všechny strany definitivně vyřeší dlouhý konflikt dvou nepřátelských gangů a při tom si snaží namastit kapsu... aby pak místo hromadě prachů dal přednost jediné hezké sukni široko daleko. Jenže na rozdíl od oněch dvou klasik je v Last Man Standing všechno nepoměrně hloupější a nezajímavější. Smysluplnost konání postav je mizivá a uvěřitelnost celého fikčního světa zhruba na úrovni divadelní inscenace, takže už od třetiny tak nějak doufáte aby ten nesmrtelný Bruce s vystřílením všech okolo trochu víc pohnul, místo aby se pořád jen pokoušel o hustotemné monology. 5/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama