Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[Bio Oko] Jedinečný dokument, který vlastně není tak úplně dokumentem. Spíše než to je tento film jakousi recenzí na naši domovskou planetu, laickým náhledem. Upoutávkou na život, jak ho známe. Pobídkou, abychom si ho vážili, neboť je tím nejcenějším, co máme. Ukázkou toho, jak vzácný a křehký je. Earth je obrazem, který poukazuje na křehkost všeho, co nám bylo dáno do vínku. Jednotlivé střípky fascinuící mozaiky, které tvoří velkolepý celek, nás přivádí na různá místa našeho domovského světa, ke kterému jsme doposud nenašli ani vzdáleného bratrance, natož plnohodnotné dvojče, a se kterým jsme tak úzce a neoddělitelně spjati. Z tohoto dílka cítím jemnou starost o naši budoucnost a jistý odkaz, abychom si vážili tak vzácného daru, který nám takříkajíc spadl do klína. Jelikož jsem vyrostl na dokumentech National Geographic, nemohu hodnotit plným počtem. Zřejmě mi chyběl hlubší, odbornější a konkrétnější komentář k jednotlivým záběrům z naší fauny a flóry. Snad to mohlo být i delší. Snad mi celkový dojem malinko pokazil hlas Ivana Trojana, který se sem nehodil. Každopádně to bylo moc hezké. 85% ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

BBC tohle zkrátka umí, její přírodopisné dokumentární filmy jsou nádherné a jednotlivé záběry jsou úchvatné jako příroda sama. Některé pasáže nás doma zaujaly natolik, že jsme si je museli pouštět opakovaně. BBC musím pochválit i za to, že pokud jde o dokumentární rodinný film, je brán ohled i na dětské diváky. Všechny záběry na souboje a lovy predátorů jsou tomu uzpůsobeny a alespoň většina z nich dopadne dobře. Ale u mladé zebry překonávající prudkou řeku plnou nástrah jsme byli pořádně napjatí. :-) Jediná drobná výtka je časté přeskakování z prostředí do prostředí. Na naší planetě je tolik krás, že se tvůrci nemohli rozhodnout, co nám chtějí ukázat a snažili se tak do filmu nacpat co nejvíce. Osobně bych klidně ocenil celý den jen ve společnosti například zeber. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Lidi si tady stěžují na komentář od Ivana Trojana, ale já musim bohužel konstatovat, že anglický komentář od Roberta Redforda mě zklamal na celé čáře. Co to jako bylo? Nemastné, neslané s nuhňavou angličtinou, které nebylo rozumět. Z tohoto důvodu srážím hodnocení a raději si znovu pustim Planetu Zemi 2 s úžasným komentářem od Davida Attenborouga. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama