Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (14)

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Tenhle film mi přijde naprosto bez obsahu, energie, charismatu, emocí..... To by samo o sobě ještě nebylo tak katastrofální. Prostě se neurodilo aka neurazí-nenadchne. Nepoživatelným se stává tím, že se svou plochost snaží uměle a za každou cenu dohnat ječením a "osobními tragédiemi" v takové míře,. že Cimrmanův Vichr z hor může jen závidět.

plakát

První den zbytku tvýho života (2008) 

Říká se, že genialita tkví v jednoduchosti, nikoliv v překombinovanosti a opulentnosti. A v tomto filmu to platí více než kde jinde. Nějak jsem pořád čekala, kdy přijde to velké bum, které odstartuje tento dramatický film. A ono nic. A víte co? Život, ten obyčejný a malý život, který prožíváme každý z nás, je ono drama. A film je toho dokonalou alegorií. První den zbytku mýho života je nesmírně civilní a současně silný a jímavý film. PS: Zmíněná absence velkého dramatu není na překážku, naopak. Tak se nenechte odradit!

plakát

Poslední služba (2008) 

Netypická francouzské komedie, která spíš připomíná sofistikovanější americkou veselohru. Ta globalizace :-) Příliš komediím neholduji, ale u téhle jsem si příjemně dáchla a i na smích došlo :-)

plakát

Neznámý (2011) 

Možná za to mohou příliš vysoká očekávání, ale film mě zklamal. Abych to uvedla na pravou míry, zklamal mě tím, že šlo o průměrný akčňák složený ze všech klišé, která jsou pro tento žánr typická. Zklamání neodvrátila ani ona mysteriózní zápletka, které však fungovala jen do poloviny filmu a i tak byla více než očekávatelná. Škoda, ale jako nenáročná oddechovka, film funguje.

plakát

The Mindy Project (2012) (seriál) 

Musím říct, že už mě dlouho žádný seriál nebavil tak, jako mě baví a skutečně rozesmívá Mindy Project. Nebudeme si nic nalhávat, jde o indickou Bridget Jones se značně přehnanými reáliemi a postavami, ale ani to nedokáže zbrzdit mé nadšení a zaujetí. Milé, vtipné, skvělé :-)

plakát

Nō otoko (2013) 

V první polovině má film našlápnuto. Zajímavý námět, byť chvilkami dost připomíná Dextera, a "exotická atmosféra" současného Japonska, slibují zajímavou podívanou. Očekávání se však, bohbužel, naplně jen z části. Přesněji přesně z jedné poloviny. Syrovost a realističnost, kterou film deklaruje v první polovině se jakoby mávnutím kouzelné hůlky promění na nudu a šeď všechních hrdinských filmů. Naprosto zbytečný přerod hrdiny z klidně a promyšleně jednajícího "robota" (pro mě daleko zajímavější poloha) v obyčejného city chápajícího jedince. Závěrečný epilog už, vedle toho, že jde o zřejmý logický odklon, považuji se ryzí a zbytečné ždímání citů. Za mě 3 hvězdičky a pěkných 65%.

plakát

Svět podle Lelanda (2003) 

Velmi osvěžující film. Oceňuji zejména vykročení ze škatulky, pro mě tolik irirujících, filmů o mudrlantských teenagerech (Něco jako komedie, Charlie Bartlett, Igby, Umění zapadnout...) Evidentně je možné natočit uvěřitelný film o (nejen) puberťáckých nejistotách, přestože vynechám témata jako ztráta panictví, bohatý a znuděný či mladý genius vs. zbytek světa. Film ve mě zanechal hluboký dojem, potřebu vidět jej znovu a důkladněji se nad některými myšlenkami zamyslet a utvrdil mé přesvědčení, že Ryan Gosling je prvotřídní herec svojí generace.

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Kýč jak bič, ale i tak mě ten film prostě dojímá a i po značné době po shlédnutí ho nemůžu dostat z hlavy. A Ryan Gosling jako potetovaný příslušník white trash? Tímhle výkonem se pro mě definitivně přesunul z kategorie hezounek mezi herce.

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Po shlédnutí mi absolutně schází slova a vlastně i ti kluci zelení :-) Naprosto brilantní ztvárnění bez zbytečného sentimentu, ždímání slz či brnkání na vlastenecké cítění. Série nespadne ani do druhého extrému, tj. ke srandě za každou cenu a nekonečnému parodizování, kterému téma války slouží jako pouhá divadelní kulisa. Tato vyváženost je pro mě příjemná změna oproti ostatním žánrovým bratrům. Špička. Opravdu povedené dílko, díky kterému leccos z reálií amerického tažení proti terorismu chápu a některé činy amerických vojáků (mluvím o těch ne právě příkladných) se zase dostávají do zcela jiného světla. Závěrem Johnny Cash a já seděla s husí kůží na zádech, sahajíce po myši, abych seriál okamžitě zařadila k oblíbeným. Tleskám a dávám (poprvé v historii bez vnitřních debat) 5 hvězdiček.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Made in HBO je pro mě už nějaký ten pátek značkou kvality, ale tomuhle seriálu se povedlo moje smýšlení ještě o něco vylepšit. Na Jeffa Danielse coby cynického a sarkasmem sršícího moderátora je radost pohledět. V této souvislosti bych zmínila dva filmy s podobnou tematikou či obsahem, které mě velmi zajímaly, ale nakonec zůstaly na půl cesty a nedovedly zaskórovat, tak jako se to daří seriálu Newsroom. První je Morning glory a druhý O smyslu života, kde Jeff Daniels ztvárňuje postavu ne nepodobnou Willu McAvoyovi. Líbí se mi, že na rozdíl od nich, Newsroom nemá tendenci sklouzávat (nebo aspoň zatím) k sentimentalitě a kýčovitosti a drží se zdravého a mě tolik blízkého cynismu.