Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (21)

plakát

Guilty Crown (2011) (seriál) 

Na začátku dost čudné, ale když přežijete prvních 6dílu, dostane se Vám nevidané podívané, plné dějových zvratů, které se nepočítají na jednotky, ale spíš desítky, mraky sympatických postav a libovou hudbu, která jde ruku v ruce hezké animaci a obecně svižnému a rychlému tempu celého anime. Klidně by to, ale šlo o pár epizod natáhnout.

plakát

Angel Beats! (2010) (seriál) 

Chtěl jsem hodnotit 4 hvězdama, ale díky poslednímu dílu nemůžu jinak než 5.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Pro mě jedno z nejlepších anime co jsem zatím viděl. Perfektní příběh, který v ničem nehapruje, super vykreslené postavy, které se vždy maximalně chovají co nejjednodušeji a nejlogičtěji, jak to jen je možné, perfektní hudba. Poslední je epizoda je jedna epická jízdá. Pro fandy anime je tenhle skvost povinnost.

plakát

Date a Live (2013) (seriál) 

Pro mě velice tvipné a zabávné anime, které se ale musí brát s velkou nadsázkou, ale když mu to dovolíte, velmi si ho užijete.

plakát

Muž taiči (2013) 

Jako fanda jakýkoliv dobrých bojovek bych prvních 70minut hodnotil 5*. Zbylých 35minut řekněme 2*(finální bitka je celkem slušnej průser a provar). Protože je to Keanův debut, přimhouřím oči a dám 4*.

plakát

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 

Na tomhle filmu mi vadí dvě věci. Romantický trojúhelník mezi Alzbětou, Walterem a Bess, který sem pochopil až snad v závěru filmu(maybe my fail) a ještě víc pak to, že mě film navnadí na pořádnou lodní bitvu a nakonec dostanu všeho všudy pár rychlých střihů. Vykreslení postav mohlo být propracovanější, začátek filmu ne tak uspěchaný, ale excelentní výkon Cate Blanchett, parádní kostýmy, dokonalá hudba a pocity, který tenhle snímek dokázal ve mě vyvolat, mi nedovolí hodnotit jinak než spokojenýma 4*.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Mezi animákama je tohle silný nadprůměr, prošpikovaný humorem od začátku od konce, s mnoha příšerkama, zajimavým příběhem, u kterého sice víte jak to dopadne, ale cesta ke konci je zpracována originalně, scénář není uplně tupý,hudba povedená a celkově vás nic nebude otravovat. Všechno do sebe krásně zapadá a pařbu na hradě si zcela jistě užije celá rodina. Jediný vroubek má animace, která třeba v porovnání s Legendární partou, trošičku pokulhává, ale určitě neurazí. Silné 4*

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Komentář obsahuje spoiler: Zřejme budu jeden z mála co nejde s proudem plivající na kult vytvořený kolem Twilight anebo film samotný a to nejsem fanda knižního bestselleru(nečetl jsem a nebudu), ani platonicky nemiluju Kristen Stewart a ani nejsem gay. Fantasy romantika došla ke svému konci a mohu říct, že úspěšně. Šablona je stejná jako u Harryho Pottera, takže na začátku nějaké to trapné vtipné tlachání, pak delší fight a nakonec pohled do budoucnosti. Film na to, že má skoro dvě hodiny, uběhnul neskutečně rychle, finální bitka byla ucházející (zamrzela absence Jaspera a málo záběrů na Emmeta), velké a potěšující, bylo překvapení, že to byla jenom vize a nikdo tedy neumřel, Stewart konečně vypadala "sexy" a svlékací scény Jacoba a jiných byli omezene na jednu jedinou. Hudba a scénář Twilight standart, kamera v bitce doznala změn k lepšímu. TSBD II je nejlepší díl z celé ságy a ja jsem s výsledkem nadmíru spokojen.

plakát

Buranský masakr (2011) 

Další z řady mnoha hixploitationu z vesnického přostředí, plného zmagořílích obyvatel bavící se mučením v cirkusovém představení náhodných návštevníků. Rozjezd je trošičku pomalý, scénař a děj je jak to bývá odsunut na drujou kolej, ale film v půlce vygraduje v brutální masakr s napětím, které by se dalo krájet, několika neotřelými nápady (scéna s koníkem), spousty krve a luxusně udělanýma gore scénama, u kterých bude fanoušek tohoto žánru slintat blahem. Pro fandy povinnost. 4****

plakát

Accel World (2012) 

Pro mě těžko stravitelné anime s nepříliš povedeným hlavním hrdinou, ať už co se týče vzhledu nebo chování. Animace ucházející, akce slušná, hezký opening a ending, ale celkově je toto anime takový průměr. Avšak uplná ztráta času to taky není.