Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Jurský park (1993) 

Doposud nepřekonaný film s ptačími prarodiči, nebo spíše řečeno příbuznými, kteří se vinou moderní vědy dostávají opět na svět po 65,5 milionu let. Film, který krásně kombinuje počítačové triky s triky klasickými, vzbudil u mnoha lidí zájem o paleontologii. Přiznejme si, kdo z nás před tímto filmem věděl, že existovalo tak roztomilé zvířátko jako byl T-REX nebo jeho neméně oblíbená menší verze Velociraptor a kdo by je nechtěl mít doma. Film je vizuálně dokonalý, herci přesvědčiví a hlavně jsme utvrzeni, že když se něco může pokazit, tak se to pokazí, zejména když jsou v tom peníze za zmražená embria. Pokažené dopoledne může být, když se to stane zrovna, když se nacházíte u masožravých potvor, které jako naschvál mají základní znalosti elektrikáře. Film je naprostou klasikou, který doporučuji shlédnout.

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Na tento film jsem se jako nadšený fanda, který má v památníčku podpis jak bytosti s mírnou deformací lebky projevující se vypadáváním další čelisti z huby, tak i sympatického stvoření s dredy, síťkou kolem těla a ústy velmi připomínající ozubené ženské pohlaví. Prostě vetřelci a predátoři jsou klasika, a myslím, že každý očekával jak jejich vzájemný souboj dopadne. Pro mě osobně se nejedná o nějaké velké zklamání. Dokonce scénář se docela uvěřitelně snaží vysvětlit jak se aréna těchto K1 bojovníků dostala na zemi. Je pravdou, že jsem v duchu fandil dredovanému bojovníkovi, aby těm protaženým kvičícím lebkám s vypadávající druhou čelistí, kteří machrují pouze útokem ze zálohy, dal do obou tlam, ale po shlédnutí filmu mě nic v pozdější době nenutilo k novému shlednutí. Můj názor je takový, že se jedná o průměrný film, který je pro fanoušky obu sérií povinností. Jaký bude prequel vetřelce? No nechme se překvapit

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

Škoda promarněného potencionálu zubatých stars sci-fi filmů posledních let. Divím se, že místo bičování a doživotního nošení masek vetřelce a predátora ještě k tomu tlamou dozadu, bratrům Strausovým svěřili další projekt.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Cože? Vy jste při předčítání knihy mrtvých v Evil Dead neutekli? Proto tedy předpokládám, že jste vlastní chatu a široké okolí vyčistili od těch neustále dotírajících sympatických bytostí, které mají tak krásné mléčné oči s pletí popraskanou jako hruď Golema, a nechápu proč neustále toužící vás alespoň škrábnout. Čekáte na druhý level, který by měl být logicky náročnější, ale není. Raimi se snaží příběhově navázat na 1. díl. Je znát větší rozpočet, ale atmosféru prvního dílu nedosahuje. K jejímu dohnání nepomůže ani motorová pila místo ruky, což někteří fanoušci velmi kvitují jako to nejlepší na celém filmu. Zda byl špatně nasazen řetěz, nebo nebyl dostatek maziva v nádržce na olej nevím a naštěstí to nemusím ano osobně zjišťovat. Ono drbání zad rozběhlou motorovou pilou není dobré na pleť. Dle mého názoru docela pěkně rozběhnutou sérii začíná kazit vkládaný humor. Neříkám, že ten humor je špatný, ale do filmu, který staví na tak dobře vybudované atmosféře, prostě nepatří. 3. díl je už pouze komedií a milovníka Evil Dead doslova uráží.

plakát

Lesní duch (1981) 

Naprosto úžasný horor, který však současná generace vychovaná na digitálních tricích neocení. Tyto filmy se mezi obyvatele ČR rozšířily krátce po revoluci s nepříliš kvalitním rychlodabingem jako x-té kopie na VHS, což filmu, při zpětném pohledu, zcela jistě prospělo, respektive vytvořil takovou atmosféru na kterou se nezapomíná. Obdobné to bylo s filmy masochisty italského režiséra Lamberto Bavy např. Demons apod. Film pro příznivce horou mohu jen doporučit. Nezapomeňte si jej však pustit večer na osamělé chatě a pokud možno s originálním zvukem, abyste si atmosféru a týpka, který předčítá knihu mrtvých dostatečně vychutnali. Pokud při jejím předčítáním uslyšíte divné zvuky doporučuji zdrhat...