Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 4

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (926)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Horor bez špetky napětí a litrů krve (zřejmě kvůli přístupnosti), scénář bez nápadu, akční scény bez švihu a náznaku přehlednosti... Andersone, zabal to, nemáš na to! Člověk čeká pořádný krvavý béčko a dočká se takovéhle soft zhovadilosti bez kouska nadsázky. Alespoň má film slušné tempo, takže nehrozí, že divák usne. A navíc, především závěrečná sekvence, je roztomile komická (nechtěně samozřejmě). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu se očekávalo jak jinak opravdu hodně. Střetne se tu Vetřelec a Predátor, které do té doby navštívili komiks nebo počítač v hrané formě, ale na stříbrném plátně chyběl a tak se to muselo napravit. Pustil se do něj režisér, který většinou točí efektivní akce, jenže divácky z větší části propadnou, jenže jak u koho. Alien vs. Predator se mně osobně vcelku líbil. Do teď si pamatuju jak vetřelec kyselinou pálí plášť Predátora a celé to syčí a mně způsobuje mrazení v zádech, jenž efektivně dokáže zapůsobit. Mimojiné se to točilo opět v naších zemích. Zajímavé je, že to co se točí u nás většinou propadne, i když jsou výjimky. Tento film sice nejspíš ty, co vetřelce a predátory zná do nejmenších detailů možná dost naštve. Já na tom tak rozhodně nejsem a proto jsem se nejspíš u filmu dost dobře bavil. Jen mě stále zaráží hodnocení. I když film si na sebe vydělat nechal a v přípravách už je i dvojka. ---Celé to byla past! - Oni nás neloví. Dostali jsme se doprostřed války. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harald Kloser: 1. 1904 ,2. Alien vs. Predator main theme ,3. Antarctica ,4. Bouvetoya Island ,5. Down the tunnel ,6. Hanging bodies ,7. Southern lights ,8. Predator space ship ,9. The pyramid ,10. Temple ,11. Dark world ,12. History of the world ,13. Alien fight ,14. I need this ,15. Weyland's end ,16. Alien queen ,17. Showdown 18. The end...or maybe not , ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Miluju každou minutu tohoto filmu. Vetřelci přece měli skvělé momenty a čišil z nich respekt jako v každém z předchozíh dílů Vetřelce. AVP je dar pro fandy podobných xenomofrních organismů, kteří jsou rádi za každou minutu kdy se objeví jejich miláček na plátně. Snad každý chlap chce vidět pořádný souboj zla se zlem a teď nemluvím o Freddy vs. Jason. Film měl občas slabé momenty, ale už jen kvůli pohledu na skvělé masky predátorů a vetřelců musím dát plné hodnocení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přijmout poslední Andersenův film předpokládá obrazně řečeno nikoliv vložit ruku do popcornu, ale vlézt do něho rovnou celým tělem. I tak lze ale AvP těžko akceptovat. Přitom technické stránce není moc co vytknout. Triky ujdou, animatrické modely vetřelců jsou zdařilé, film má svižné tempo. Dost zásadní problém je ale v absenci dvou důležitých filmových ingrediencí - atmosféru a napětí aby člověk hledal lupou. A scenář? Vše běží podle ověřených a stokrát viděných schémat, žádné překvapení se nekoná, děj je průhledňoučký a předvídatelný. Základní Andersenova idea příběhu dává sice smysl, ale je dost připitomnělá. Navíc - copak si asi pomyslel McTiernan, když viděl, že se z jeho původně nekompromisního lovce stal kámoš do nepohody? Tak tohle prosím ne. Ty 2*jsou až moc, i s přihlédnutím ke skutečnosti, že nemám rád crossovery - ty chladné finanční kalkuly. Teď už jenom čekám, kdy někdo přijde s filmem ČERVENÁ KARKULKA vs. BATMAN. To by byl biják!! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Je to první z filmů o vetřelcích bez Sigourney Weaver, které se myšlenka crossoveru nelíbila. (imro)
  • Charles Bishop Weyland (Lance Henriksen) je spoluzakladatelem Weyland Yutani Corporation, tedy společnosti, jejíž jméno se často objevuje ve filmech samostatné vetřelecké série. Androidé, evidentně vymodelovaní a pojmenovaní podle něj, se objevili filmech Vetřelci (1986) a Vetřelec ³ (1992). (imro)
  • Ve scéně, kdy první predátor bojuje s vetřelcem, vetřelčí kyselina mu rozežere brnění i zbraně. Když však Alexa (Sanaa Lathan) probodne vetřelce predátořím kopím a druhý predátor ho následně nožem vykuchá, zbraně jsou kyselinou nedotčené. (Foxhound#1)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama