Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Co se týče dramatické výstavby a rozpracovanosti charakterů postav, je to stěží na jednu hvězdu. Vím, že u (rádoby) "filozofických", rozuměj obsahových na prvním místě, filmů, o to až tolik nejde, ale Atlas mraků ma tak kluzký povrch, že se o nějakém "obsahu" apod. nedá ani mluvit. Dohromady z toho vypadává čirá formální onanie - roztříštěnost.

plakát

Mladý Andersen (2005) 

Děsivý pudl útočí: skvělá scéna. Jinak film je místy nekonzistentní v narativní linii, ovšem za podívání stojí.

plakát

Polski film (2012) 

První polovina filmu ubíhá svižně, prošpikovaná střízlivým humorem, postavená na mistifikačně-dokumentárním, přesto pečlivě stylizovaném, základě, byť s řadou ryze českých přesahů bez jakékoliv snahy po "univerzálním" nadhledu přibližujícím obsah filmu i zahraničním divákům. V dalších zhruba 60 minutách očividně tvůrcům dochází inspirace a síla jak pro gagy, humor, tak pro narativní linii. Bohužel se film celkově potápí (stejně jako jeho současní bratříčci) do české smradlavé cinebažiny.

plakát

Warrior (2011) 

Nebýt několika pasáží v druhé polovině filmu zaneřáděných klišovým holywoodským kalem, jedná se o strhující snímek s poctivě propracovanou dramatickou linií, včetně pěkného vyobrazení motivačních faktorů jednotlivých postav a řadou strhujících sportovních scén.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Blížící se realitě a přitom nepozbývající morálních apelů, aniž by působil nesnesitelně pedantsky - jasně patrný moment: přímým naplňováním vlastního etického postoje ke světu a přijetím osobní odpovědnosti za své činy může člověk napravovat své okolí/společnost

plakát

Lorax (2012) 

Hezká animace málem není vidět pod krustou ekologicko-sociální symboliky, jejíž agitační tloušťka musí urazit i malé děti.

plakát

96 hodin (2008) 

Nechcete přijít o dceru? Nepoušťejte ji se starší kamarádkou do Paříže. Chcete vidět slušný akční film? Vynechte prvních a posledních 5 minut.

plakát

Stínu neutečeš (2009) 

Hodnoceno v kontextu české porevoluční kinematografie: 75%

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Komedie s jasně a přehledně vystaveným příběhem, na který se fóry nenásilně vrství, aniž by se kdy divák cítil unaven vykonstruovaností.

plakát

Kriminálka Anděl (2008) (seriál) 

V kontextu současné české seriálové tvorby bezesporu ****