Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (28)

plakát

Černé zrcadlo - Striking Vipers (2019) (epizoda) 

Tohle bylo sice politicky korektní až na půdu, ale s Black mirror to nemělo společnýho skoro nic. Bylo to strašně nudné a bylo mi úplně jedno, jak to dopadne. Možná, kdyby to mělo poloviční stopáž, bylo by to míň utahaný. Už jenom cca 13 minutový! úvod, kdy se neděje vůbec nic zajímavého ani spojeného s moderními technologiemi, jenom sledujeme randící páry a následně nějakou rodinnou párty postav, o kterých nevíme vůbec nic a který jsou nám veskrze ukradený. To jsem myslela, že to ani nedokoukám. Spíš mi to připomínalo takovou afroamerickou telenovelu než díl Black mirror.

plakát

Riverdale - Season 1 (2017) (série) 

Docela obstojně natočená oddychovka a výplachnovka mozků pro americké/české teenagery. Má to spoustu dílů, nemusí se u toho myslet. Prostě fajn oddychovka třeba k večeři. A když v půlce začnou řešit, že on řekl to slovo na M, ale ona mu to ale neoplatila zpět, takže se teď musí rozejít a jít se s tímto traumatem svěřit deseti dalším postavám ve městě, klidně můžete jí umýt nádobí a nic se nestane. Nenadchne, neurazí. Asi tak. Někdo má Ulici a někdo Netflix.

plakát

Emily in Paris (2020) (seriál) 

Prvních pár dílů první série, kde se řeší kulturní rozdíly Francie vs USA a dělají si z toho legraci mi přišly docela vtipné a bavily mě. A na ulice Paříže se pěkně kouká. Ale od konce první série to jde postupně z kopce. Hlavní hrdinka se postupně stává čím dál tím afektovanější, vtip se vytrácí a stává se z toho telenovela v kulisách Paříže. Pro milovníky povrchnosti, luxusu, instagramu a naleštěné bídy to bude srdcovka. Pro mě oddychovka na jedno shlédnutí na zaplácnutí času. V druhé sérii, kde se pořád dokola jenom řeší, jestli Emily bude nebo nebude s kuchařem, už jsem se ale vyloženě nudila. Dokoukala jsem to už spíše na sílu a nevím, jestli bude motivace na to shlédnout tu další.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Hru neznám, takže nemohu srovnávat. Seriál se dle mého názoru povedl. Po vizuální stránce je to pecka. Celé je to krásně nakresleno, výtvarně skvěle uděláno. Má to atmosféru. První díly měly i super příběh. V druhé půlce to dle mého ryze subjektivního názoru začalo trochu ztrácet dech. Opakujou se různé rvačky mezi postavami, které ale nepřináší nic nového a děj moc nikam neposouvají. Kdyby jeden nebo dva díly z konce vypadly, nic závratného by se nestalo. Uvidíme, kam se posune druhá řada.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Za mně se tohle povedlo tak napůl. Oceňuji velmi aktuální téma a výběr hostů - bývalých zaměstnanců a ředitelů dotyčných firem. Ale přijde mi, že celý film-dokument si trochu naběhl na to, co sám kritizuje. Kritizují, jak sociální sítě útočí na emoce, ale za mě celý dokument obsahoval převážně emočně vypjatá hesla a pasáže a jen velmi málo faktů a dat jako takových. Člověk se při sledování sice nenudí, ale v podstatě se toho moc konkrétního či nového nedozví. Občas se skáče z jednoho tématu na druhý a některá tvrzení si i odporují. Celkový koncept mi přijde, že spíše cílí na Američany, kterým chtějí vtlouct do hlavy, že někde sedí zlá umělá inteligence, která manipuluje jimi a jejich dětmi. Ne, že bych s nimi celkově nesouhlasila, osobně konzumuji sociální media stále méně a nejsem vůbec obecně  fanda sociálních sítí. Téma super, ale forma sdělení za mě dost povrchní.

plakát

Výjimeční (2019) 

Film velmi realisticky zachycuje prostředí péče o osoby s autismem stejně jako sociální a legislativní problémy s tím spojené. Skvěle se podařilo zapojit skutečné autistické herce, což muselo být skutečně náročné, ale zadařilo se na jedničku. Zároveň se podařilo vyhnout se zbytečnému holywwodskému patosu. Skvělý počin, na který se určitě znovu podívám.

plakát

MasterChef Česko - Série 3 (2019) (série) 

Zajímavé recepty a úkoly, šikovní soutěžící a porotci jsou sympatičtí. Za mě dobrý. A baví mě tu ty haterský komentáře od lidí, co neumí uvařit ani vajíčko :-D

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Není to tak špatné, jak tu mnozí tvrdí. Samozřejmě kvality původních dílů to nedosahuje, ale místy jsem se docela zasmála. Já teda koukala bez dabingu jen s titulky a jsem za to ráda.

plakát

Dívčí parta (2008) 

Viděna jen cca 2. půlka, takže komentář není zcela objektivní. Obecně nemám nic proti žánru teen komedií, některé jsou povedené a umí pobavit. Nicméně tahle mezi ně nepatří, ačkoliv si dovedu představit, že mezi divačkami okolo 13 let věku si to asi své příznivce najde. Otázka je, až jednou budu starší a budu mít vlastní děti, jestli bych chtěla, aby se na toto dívaly. Odpověď zní, ne nechtěla. Klubko tupých uvřeštěných holek, zmalované dvanáctileté lolitky řešící totální ***. Tohle si snad zaplatila nějaká návrhářská či kosmetická firma, aby jim stouply mezi teenagery prodeje, jinak nevím, jaký měl tento film smysl. Nechci tu dělat moralistické komentáře, ale jestli je tohle to, co cpou malým holkám do hlavy, tak se svět v p.. obrací.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Další ze série Francouzi natočili skvělou komedii, Američani to převzali, předělali a vytvořili totální sr**ku. Za tohle by se mělo střílet.