Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka

Recenze (262)

plakát

Odbor městské zeleně (2009) (seriál) 

Když už jsem si myslela, že komediální seriály neexistují, dostala jsem od bráchy tip na PArks and Recereation. Paráda! Dvacet minutek je tak akorát, postavy jsou přiměřeně ulítlé (Ron rulez) a kupodivu ani zasypání díry netáhne seriál ke dnu. Trochu slabší se mi zdají díly s nástupem auditorů, ale snad se zase vyhoupnou zpátky do sedla (RIP Lil Sebastian).

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Chtělo by se říct další z řady animáků, ale tenhle mi fakt sedl. Junior válel na celé čáře a rozněžnělí vlci (mm, chutná jako kytky!) mu zdatně sekundovali. Nečekala jsem nic než zábavu, proto bych filmu nezazlívala, že je nějakým způsobem nereálný... Naopak oceňuju, že se tvůrci docela se ctí vypořídali s mícháním dětského a dospěláckého vnímání skutečnosti. P.S. "Proč dali to tlačítko právě sem?!"

plakát

Líza, liščí víla (2015) 

Konečně zase důvod zajít do kina. Ten soundtrack! Ta stylizace! Ty detaily (pohled na prostříhané záclony)! A hlavně sdělení, že bez Cosmopolitanu nemůže žádná žena přežít, ani když chodí k Mekkovi. :-) Báječné, hravé, uvolněné a ztřeštěné tím nejnenucenějším způsobem.

plakát

Pokání (2007) 

Po přečtení knížky přidávám ještě jednu hvězdu za věrnost předloze. Neuvěřitelné, silné drama, které navíc perfektně dokresluje takřka dokonalý Marianelliho hudební doprovod (motiv psacího stroje, prolínání hudby a obrazu). Pár nedostatků, byť třeba čistě subjektivně vnímaných, by se sice našlo (obsazení Cumberbatche, přeobsazení Briony v pozdějším věku, zatímco ústřední dvojice zůstává ztvárněna i nadále McAvoyem a Knightley apod.), ale na tom ve výsledku vlastně až tak moc nesejde - protože film jako celek rozhodně stál za to.

plakát

One Minute Fly (2008) 

Earlova Karma dostala pěkně na frak díky malé mušce! (Hlavní je nedávat si zbytečně malé cíle, viz "prolétnout pavučinou." :-))

plakát

The Chubbchubbs! (2002) 

"Vy jste takové malé chodící mixéry..." Pohádka o tom, jak se podívat domácím mazlíčkům na zoubek. Nebo o to, jak se stát úspěšným zpěvákem? :-)

plakát

Prázdniny (2006) 

Já vím, je to strašlivě sladké, ale právě tohle (a hrnek čokolády) člověk občas potřebuje. Snad všechny postavy (vyjma předem jasně vymezených padouchů) jsou sympaťáci každým coulem a vy se jen díváte a držíte jim i palce u nohou, aby vám to pokoukání nezkazili. Nancy Meyers si zase šplhla. A úplně nejlepší je Dustin Hoffman! :-)

plakát

Já, padouch (2010) 

Moc příjemné překvapení. P.S. I napodruhé famózní, možná ještě lepší. Všechny ty vychytávky, jak grafické (odlesky v bateriích na pánských záchodech? Mona Lisa v dětském pokojíčku?), tak obsahové (nemožný ňouma Viktor s piraňami)... Prostě lahůdka. A těším se, až se podívám zase znovu.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Kvůli Zachu Braffovi jsem se kdysi zařekla, že Scrubs si nechám s klidným svědomím ujít. (Jak já bývala zamlada hloupá! :-)) Dnes vím, že tihle doktůrci (český název by mě tehdá odradil ještě víc než paterčata Braffova, kdyby existovala!) působí silně návykově a doporučuje se dávkovat je alespoň 2x denně. (Miluju údržbáře, Teda právníka a barvité představy JD!)

plakát

Batman začíná (2005) 

Přes veškerou počáteční nedůvěru (vždyť je to podle komixu!) mi Nolan nakonec vyrazil dech. Tedy nejen on, vlastně skoro všichni zúčastnění (Díky i vám, Jamesi Newtone Howarde a Hansi Zimmere! :-)) - příběh byl poutavý, vizuál jakbysmet, všechno do sebe hezky zapadalo a mně nezbývá než dorovnat na plných 5*.