Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční

Recenze (618)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda na golfovém hřišti (1996) (epizoda) 

Na tento kousek jsem byl velmi zvědavý, protože týden před jeho uvedením jsem dočetl jeho knižní předlohu. Ta byla ovšem zmatená, bláhová, strašná, na www.databazeknih.cz jsem jí dal jen jednu hvězdu. Film tedy vycházel z nedobrého základu, nicméně vypořádal se s ním po svém - v mnoha dílčích věcech se od něj liší, v základu přibližuje, přesto sám o sobě je velmi nepřehledný. Vyznívá tedy podobně jako jiné Poirotovy díly, ale dejte tomu špatné hodnocení, když je to tak dobře nafilmované a Hercule vynáší francouzské hlášky, jazyka, kterého se dnes chytám jen s obtížemi...

plakát

Amadeus (1984) 

Forman by v československých podmínkách asi nemohl natočit takovýto film, s tak bohatou výpravou. Dějové mírný nadprůměr, s několika odlišnostmi od (nejpravděpodobnější) reality, ale čtvrtou hvězdu musím prostě přidat za tu velkolepost a kulturní povznesení či osvěžení diváka - v době, kdy se stává normální chodit venku v teplákách a zívat s otevřenou pusou, je podobných kulturních snímků opravdu třeba.

plakát

Amityville: Počátek (2018) 

Spousta mysteriozních střípků poskládaných do mozaiky, která nedává smysl.

plakát

Anal Plaything (1994) 

Nádherný snímek, ve kterém exceluje stejně nádherná Eva Flowers, které zdatně sekunduje rusovláska Chayse Manhattan.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Je vidět, že producent byl ochoten pustit nějaký ten peníz a udělat áčkový film. Snímek nejede přesně podle knižní předlohy, zaměňuje některé postavy, patrně dramaturg chtěl, aby to lépe odsýpalo. Řada opominutých věcí by však filmu naopak prospěla, takže o důvodech, proč se od nich abstrahovalo, se lze jen dohadovat. Kromě logického kiksu ohledně výbuchu auta s vrahounem jsem se docela bavil, a tak mohu filmu v konečném součtu dát nadprůměrné hodnocení - za mě 55%.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Mám rád tyhle druhy hororů plné napětí. Ale ten konec byl prostě takový rozpačitý, jen se domnívám, zda jsem ho pochopil dobře. Nakonec tedy "jenom" nadprůměrné tři hvězdy.

plakát

Anonym (2011) 

Snímek mi připomněl Jakubiskovu Bathory - hektický děj, vytvářející nepřehlednost a odvádějící diváka od merita hlavního příběhu, na druhé straně skvělá výprava a solidní výkony herců. Nakonec jsem si nad touto konspirační teorií zapřemýšlel a palec zvedám i za krásnou větu, vyslovenou ke konci filmu: "Milá paní, kdyby váš manžel nevládnul tak obratně perem, nikdo z budoucích lidí by nevěděl nic o něm, nic o vás, ani nic o naší královně." Za mě hezkých 60%.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Koncepce tohoto pořadu je bezpochyby skvělá, gastronomie je oblast, ve které je třeba Čechy vzdělávat. Způsob, jakým to činí Zdeněk Pohlreich, však sráží kvalitu jednotlivých snímků na hluboké dno. Jeho vulgarismus je zde stejně nepatřičný jako zbytečný. Zde se nehodnotí kvalita Gambrinusu ve špinavých špeluňkách, tady by měla být vyvíjena snaha o vyzdvihnutí gastronomie na piedestal, který si jako zdroj rozkoše pro jeden z našich smyslů zaslouží. A pokud tomu nedokáže uzpůsobit své chování, já nemohu hodnotit výše než na 30%. Škoda.

plakát

Anthony Bourdain: Neznámé končiny (2013) (seriál) 

Nečekal jsem od podobných názvů na Prima Zoom nic mimořádného, ale byl jsem velmi příjemně překvapen. Zhlédl jsem díl o Rusku a z hlediska dokumentárního to bylo odvážné a ostré, žádné decentní náznaky či věci, o kterých se nemluví. Pěkně na rovinu a postavit se tématu čelem, tak se mi to líbí.

plakát

Anthropoid (2016) 

Atentát a Anthropoid by měl vidět každý Čech a Slovák, ať už kvůli hrdosti, nebo poznání, kolik obětí jsme v historii museli přinést pro svůj národ. Troufl bych si je zavést jako součást povinné výuky na školách. Zaplať pánbůh za to, že ve svém životě stále ještě potkávám čestné lidi, žel bohu mezi námi žije i spousta Čurdů.