Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční

Recenze (618)

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Tak nějak mi ve filmu neseděl Hynek Čermák - pokud se herec rozhodne udělat ze sebe národního šaška účinkováním v reklamě na ostudu českého pivovarnictví - Staropramen - je to jeho věc. Ale pak ho lze těžko obsadit do role respektovaného drsňáka...

plakát

Rozluštěné poklady - Ztracené město Canopus (2021) (epizoda) 

Velmi zajímavý kousek, kterému bych dal i čtyři hvězdy, kdy ho nestahovaly dolů stále se opakující záběry - jakoby chtěli tvůrci říct co nejvíce, ale měli málo materiálu. A co je pro náš evropský svět trochu hořkou pilulkou, je fakt, že Canopus byl stovky let místem, kde spolu v toleranci žila řada druhů různých náboženství, dokud...dokud nepřišlo nesmiřitelné křesťanství a všechny ostatní bohy nezašlapalo krutě do země.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Vcelku povedený snímek, který má právo nosit visačku "horor". Je spíš akčnějšího ražení, než že by vytvářel tajuplnou či napjatou atmosféru, ale drží se určitého logického schématu, který v zásadě dává smysl, byť míří spíš k reálnému vysvětlení než k nadpřirozenu. S kvalitním pohárem piva při ruce jsem si tento kousek docela užil - mírný nadprůměr. (55%)

plakát

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série) 

This is the end! Anebo ne? Každý další díl, sérii či film jenom uvítám, vždycky se jedná o velmi dobrý zážitek. Tentokrát to bude hodně o kočkách a Lister se bude muset vrátit ke své božské existenci. Celovečerní film je po dvanácti sériích zajímavým počinem, a pokud se má jednat o zakončení Trpajzlíka, pak je to zakončení důstojné.

plakát

Simpsonovi - Já, Carambus (2020) (epizoda) 

Za návod, jak rozpustit senát, jedna hvězda navíc.:) A že by to občas bylo třeba, hlavně tu dolní komoru parlamentu...

plakát

UčíTelka (2020) (pořad) 

Bylo mi to trapné za tu učitelku, která neuměla dokončit větu, říct, co chtěla. Tohle snad nebylo ani pro první třídu, spíš pro dvouleté děti. Obávám se, že vědomosti to dětem nepřinese, ale chápu, jaká byla snaha, a tak tu jednu hvězdu dám. Pokud to budou někdy opakovat a zároveň se na to bude i někdo dívat, asi se bude dětský divák ptát, co to proboha mají na obličejích...

plakát

Balkánská hranice (2019) 

Balkánské boje byly brutální a nemilosrdné. Nic ovšem tak nevyčnívá jako brutalita kosovských Albánců vůči pozůstavším Srbům, kterým zaživa vyřezávali orgány z těla, aby je pak prodávali na černém trhu. Obrovská ostuda Evropské Unie, která Kosovo podporovala (a po těchto skutečnostech dělala mrtvého brouka), a největší ostuda České republiky ve 21. století, která kosovský stát uznala legitimním - a buďme konkrétní, za touto ostudou stojí "kníže" Karel Schwarzenberg z TOP09, který toto prosadil. Tento film je kvalitou podprůměrný, dlouho není jasné, o co jde, kdo stojí na té správné straně (a mnohdy to nebylo jasné ani v balkánském konfliktu), nicméně koncepce a zasazení snímku si nakonec nadprůměrné hodnocení zaslouží. A v mnohém se shodnu s komentářem verbala, který pozadí filmu dobře parafrázuje do české kotliny.

plakát

Mimořádný sen (2019) 

Film sráží dolů příliš banální zápletka - postrádá to napětí a větší zajímavost. Také pokus o emoce přes vozíčkáře vyznívá naprázdno. Jediné, co mi přišlo jako dobrý záměr, je vytvoření lehké melancholické atmosféry spojené se stářím, kdy vám odchází vaši milovaní a pro mladé se stáváte spíše přítěží. Nicméně na průměr to nestačí. Též překlad názvu mu přijde nesmyslný, to už je ale věc mimo hodnocení.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Výborný snímek odkrývající temné stránky lidské duše. Protože nezáleží na tom, jaké národnosti je člověk, jaké rasy či barvy kůže, ale pouze na tom, jak je schopen odolávat zlu kolem sebe. Lidé se v extrémních situacích a při vědomí beztrestnosti chovají nelidsky, ale najdou se i takoví, kteří si i v okamžiku bezhlavosti davu dokážou svou lidskost udržet a jednat tak, aby si zachovali sebeúctu. Nabarvené ptáče ukazuje velmi reálně a syrově na zúčastněných postavách, kdo do které skupiny patří.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Pohádku dělá hlavně scénář a pak je důležitá hudba. Zde je scénář průměrný a hudba naprosto nevýrazná. Pohádku táhne hlavně výkon Marka Ebena, který zde zastává funkci jakéhosi arbitra elegantiae, ale herec, jenž klesne tak hluboko, že se sníží k moderování dekadentních reality show (zde Star Dance), si na podobný titul nemůže činit nárok. Obávám se, že tato pohádka velmi rychle upadne v zapomnění. Zaslouženě.