Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (176)

plakát

Rabbits (2002) 

Další Lynchova podmanivá hra na děsivou záhadu. Jeden králík a dvě králičice bydlí v malém bytě. Těžko říct, jestli to je rodina či jiný spolek. Králík má tajemství a nejspíš někoho zabil, nějakou ženu. Dvě králičice žijí v nejistotě a ani nevědí, co jejich králík vlastně dělá ("Každé ráno chodí pryč a vrací se až pozdě večer.") To bylo jediné, co jsem z toho vyvodil, ale daleko víc je to podle mě o odkrývání vlastních temných zákoutí. Králící jsou jenom emocionální prožitky něčeho špatného, ale to špatné se odehrává v našich hlavách. O nic víc podle mě nešlo. Ale každopádně je to povedený experiment.

plakát

Infekce (2004) 

Sice se to nedá vzhledem k mnohoznačnému konci dost dobře interpretovat, ale oplývá to dokonaloe psychotickou atmosférou a vlastně to zachycuje temná zákoutí mého mozečku.

plakát

Vlk (1994) 

Do tohoto vyprávění polopatické znázornění Nicholsona jako vlkodlaka nepatří.

plakát

Městečko South Park: Říše fantazie (2008) 

Tento triptych má šťávu, spoustu originálních momentů, Al Gorea, lidoprasomedvěda (což je napůl medvěd a napůl lidoprase), lesní zvířátka a Butterse jako hlavní postavu. Ale pořád si myslím, že tomu schází lehkost, která se Parkerovi a Stoneovi mnohokrát vešla do jediného dílu.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

I am the man with a power to create catastrophe!

plakát

Přepadení 13. okrsku (1976) 

Jedinečná záležitost. Jedna z mnoha variací na jedno téma. Hitchcockovi ptáci, Romerovy mrtvoly a Carpenterovi gangsteři.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Úchvatně vulgární, místy překvapivě originální, jindy dost trapné a mnohdy velmi vtipné.

plakát

Darkened Room (2002) 

Začíná to slibně, ale obávám se, že co pak následuje, není moc převratné. Vlastně spíš skoro k neposlouchání. Na tak malém prostoru podle mě nejde rozehrát takové mystérium.

plakát

Miluj bližního svého (1999) 

Řekněme průměrně vyprávěný thriller se skvělým Jeffem Bridgesem a stylově důvtipný, jehož konec nebo spíš finále zanechává velmi intenzivní mrazení v zádech a celkově dojem z filmu pozvedá.