Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý pokus o využití vlkodlačího motivu v hororu zasazeném do moderních amerických kulis, který staví na velmi slušném hereckém obsazení, kde zejména Jack Nicholson podává tradičně skvělý výkon a využívá své expresivní mimiky k vytvoření silného dojmu a napětí v jednotlivých scénách. Celkový dojem: 80 %. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

I když film nepůsobí tak temnou a hororovou atmosférou jako Vlkodlak - což by mu rozhodně neuškodilo - na rozdíl od něj se zpočátku ne moc plynoucí předvídatelný děj mění v napětí a závěrečný souboj má asi třikrát víc emocí. K dobru je i to, že oba protagonisty nemuseli moc líčit, oba se jako krvelačné bestie dokážou tvářit i bez make-upu. 7/10 ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem neustále usínal. Buď je příčinou právě dopsaná maturitní práce a nebo film samotný. Nebylo to zlé a našlo by se dost pozitiv. Jenom všechno okolo přííběhu asi bylo špatně. Tím mám na mysli hlavně atmosféru, prostředí a hudbu. Hudba byla asi důvodem usínání, všechno absolutně nijaké, nevýrazné. Na druhé straně stojí Nicholson a příběh, který je sice klišé, ale nevadil mi. Až na amulet a závěrečný souboj, ten je opravdu zvláštní. Když koukám na svůjj výčet - vadilo mi skoro všechno až na Nicholsona. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilovanějších filmů s Michelle Pfeiffer, jeden z vrcholů retro vlny, která zasáhla Hollywood k 60. výročí počátků klasických hororů s monstry Universalu. Tehdy udělali nového Draculu, Frankensteina, po Vlkovi přišli na řadu i Jekyll a Hyde. Poprvé se přidali Louis s Lestatem... A každý z těchto filmů vnímám jako vybroušený diamant, nezastupitelnou část mého dospívání a zůstanu jim navždy vděčná. Vracím se k nim ve stále lepších kopiích a doufám, že nebudou nikdy zapomenuty a stanou se inspirací stejně jako jejich předchůdci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlk je čisté béčko s béčkovým scenárom ako zo 40tych rokov, ale hrajú v ňom áčkoví herci, ktorí svoje úlohy zobrali smrteľne vážne a predvádzajú to, na čo sme u nich zvyknutí v oveľa vážnejších, v prípade Nicholsona oscarových úlohách. No a režíruje to macher nad machrami, psychologický chirurg Nichols, takže to nejakým zvláštnym spôsobom funguje, aj keď nie som schopný obhájiť objektívne kvality tohto filmu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)
  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama