Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Poslední recenze (150)

plakát

Ženatý se závazky (1987) (seriál) 

Po téměř devíti pomalu a postupně zhlédnutých sériích snad můžu hodnotit. Trapné vtipy se střídají s těmi povedenými. Seriál si nebere servítky. Těžko říct, jestli by to dneska prošlo. I když se jede stále na stejném schématu, tak to funguje. Na zápletkách jednotlivých dílů (většinou) moc nezáleží. Důležité je ponížit zapšklého páprdu Ala - prodavače bot, předvést neschopnost líné, jednoduché Peggy, tupost jejich fantasticky naivní dcery Kelly a vychcanost nadrženého smolaře Buda. K tomu si přičtěte agresivní feministickou p**u ze sousedství a její dva pokaždé trochu jinak cáklé manžely, kteří se v seriálu vystřídají... dostanete koktejl přízemnosti a dysfunkčnosti americké nižší střední třídy. Žádná z postav nemůže být reálně nikomu sympatická, jde o promenádu charakterových vad na tisíc a jeden způsob. Ale jelikož je celý seriál úmyslně přetažený do absurdnosti, tak si nakonec oblíbíte všechny. Pokud vás tedy baví tento druh tupého humoru... Suma sumárum, je to takovej horší Red Dwarf, který se neodehrává na kosmické lodi ztracené v hlubokém vesmíru, ale na předměstí Chicaga.

plakát

Konstelace (2024) (seriál) 

Zabitý potenciál. Zajímavý mysteriózní nápad se vysvětlí během prvních dvou dílů a od té doby ho seriál neúprosně dojí a k ničemu dalšímu nesměřuje. Nasnímané je to dobře, má to krásnou hudbu, ale co s tím, když postavy plácají ty samé kraviny pořád dokola. Počítal někdo, kolikrát ta malá otravná holka řekla "mamma" s tím jedním, stále stejně depresivním výrazem ve tváři? Fotr je zbytečná buzna - pracuje jako učitel ve školce, smaží lívance, bulí a chodí ke cvokařce. Lepší, kdyby se nechal utratit.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Musel jsem si trochu nechat rozležet v hlavě, čeho jsem byl v IMAXu o minulém víkendu svědkem. Mám dojem, že jde o nejlepší film posledních deseti, patnácti let. Pro mě bez problémů dosahuje laťky nahozené některými Nolanovými filmy, Rivaly od Rona Howarda. Dost nebezpečně se blíží i těžko sesaditelné trilogii LOTR od Petera Jacksona. Zpětným pohledem musí divák docenit i první díl Duny, který má momentálně výrazně nižší hodnocení (82 %), ale jako první část dvojfilmu prostě bude fungovat. Dohromady s plánovaným třetím pokračováním půjde nejspíš o audiovizuální zážitek, který tu dlouho nebyl - pokud to teda nedojebou. Villeneuve se zatím netváří, že by se třetího dílu zhostil, což by byla škoda... Jinak ve druhém filmu z prostředí nehostinné, pouštní planety Arrakis funguje snad úplně všechno. Nemám žádné výhrady, což se mi dlouho nestalo. Možná jen role lehce otravné Chani mohla být trochu upozaděna, tyhle maskulinní divoženky jsou prostě opruz, ale předpokládám, že s ní mají nějaký plán do třetího pokračování, tak uvidíme. Každopádně pojetí Duny II tak trochu jako souboj islámských extrémistických mentálů s vybledlými, násilnickými fašistickými kriplo-imperialisty mi dost sedlo.

Poslední hodnocení (939)

Ženatý se závazky (1987) (seriál)

14.04.2024

Prokletí (2023) (seriál)

14.04.2024

Konstelace (2024) (seriál)

28.03.2024

Roh Gondoru (2020)

20.03.2024

Stíny Kraje (2023) (amatérský film)

20.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

03.03.2024

Odloučení (2022) (seriál)

24.02.2024

Modrooký samuraj (2023) (seriál)

03.02.2024

Volavka (2022) (seriál)

20.01.2024

Reklama