Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlá a zajímavě pojatá epická sága, která se nás vší silou snaží přesvědčit, že mezi šílenou umanutou krávou a Terminátorem není až zas takový rozdíl. Skoro všechny postavy jsou podivně odpudivé a většinou vykreslené ve stylu "hnusným lidem se dějí hnusné věci" (pochopitelně s vyjímkou invalidů, ti jediní jsou v pohodě a hlavně morálním vzorem pro ostatní). Děj, soustavně zmateně oscilující mezi věrně krutým historickým vyobrazením reality a pohádkami ovčí babičky, taky moc nepomáhá. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Ak by sa seriál ukončil prvou sériou a vystrihla by sa nejaká tá obsahová vata, bolo by to takmer dokonalé. Krvavá cesta pomsty vykreslená v dych berúcej animácii hýriacej paletou tých najžiarivejších farieb ponúka jednu úchvatnú lokáciu za druhou, pričom prostrediu prevažne dominuje neskrotná príroda. Dej má správne nastavené tempo. Pomalšie, až meditatívne sekvencie strieda dynamická akcia v podobe brutálnych bojov a lietajúcich odseknutých končatín. Pestrá charakterová škála postáv sa navyše postará o množstvo zaujímavých zvratov. Modrooký samuraj pracuje s témou seba prijatia a dokáže byť pritom surový, ale aj dojemný a poučný. ()

Reklama

kondor77 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a co se týče akce bravurní podívaná, jenž vyždímala žánr revenge až na dřeň a která se nechala volně inspirovat staršími filmy Clinta Eastwooda (viz rozhovor s tvůrci). Nicméně dvě hvězdičky strhávám zato, že hlavní hrdina má vagínu, absenci Křováků a Eskymáků (multikulturní Netflix si to měl ohlídat) a neuspokojivý závěr. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

V období Edo, kdy Japonsko předpovědělo a předběhlo dobu (covid) a uzavřelo svoje hranice, aby se do něj nedostal žádný cizák, se krajem potuluje vyhoštěná modroočka Mizu, předstírající jednak, že je muž a jednak, že nemá modré oči a jejíž tajemství budete vědět dříve, než uvidíte jejího bobra a tak se naše modroočka s nenávistí v srdci vydává na cestu za pomstou (neochotně přijímajíc mrzáka bez rukou, který jí ale dělá fajn side-kicka a pomůže z kdejaké louže a nakonec i trochu vyrůst). Je to už nějakou dobu, co jsem narazil na tak vyvedený revenge story, za vrchol považuju E05, kde se flashbackově vracíme mezi třemi rovinami, tradičním japonským divadlem, minulostí, kde měla Mizu muže, lásku a možnost žít normální život a jak o to vše přišla absolutní zradou... a jak vznikl impuls k tomu, aby se vlastně vydala na svoji cestu, ale i přestože jde o animák, s ničím se nemaže - sex i násilí. Spíše jsem myslel, že půjde o uzavřenou minisérii, ale je to fajnově napsané, i když to klidně mohlo být kratší. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Woke story z feudálneho Janponska (...i ti šikovní Žaponci se silami jsou již na konci). Natočené je to pekne, ale presne v polovici tomu došiel dych a finále to rozhodne nijak nevylepšilo. Zďaleka to nie je taká pecka, ako by sa podľa súčasného hodnotenia (89%) mohlo zdať, ale vonku pršalo a tak som to dal. Za slabú druhú polovicu a finále je to tak 50%. (1.séria) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama