Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 967)

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Aneb jak bezpáteřní hovado podělalo pár prachuchtivých blbek, aby byl nakonec sám podělán. Až překvapivě filmově pojatý dokument o neuvěřitelně sofistikovaném životě fiktivního miliardáře, který se živil táháním peněz z naivních žen. Svižné a zábavné, jen mi tam chyběla dostatečná satisfakce. Ale život není vždycky fér.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Standardně zfilmovaný (velice krátký) život kontroverzní postavy, tentokrát modelky v podání Angeliny Jolie, než se stala skutečnou hvězdou.

plakát

Thirst (2015) 

Film prakticky na úrovni čehokoliv od Asylumu.

plakát

Werckmeisterovy harmonie (2000) 

Béla Tarr je svůj a buď Vám sedne nebo ne. Weckemeisterovy harmonie, nejsou tak smrtící jako Satanské Tango (ten film co má 439 minut) ale pořád je dost mimo chuť klasického diváka. Ale ty obrazy jsou podmanivé.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

S novou smrtí na Nilu jsem měl stejný problém jako s tou původní z roku 1978. Krásné prostředí, zajímavé postavy, skvělý detektiv, ale hrozně dlouhá expozice, čekání na smrt. Pořád je to ale skvěle zpracované a Branagh stále překvapuje svižnou režií i sympatickým herectví. Vraždu v Orient expresu mám ale pořád radši.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Anders Thomas Jensen jako vždy dokáže překvapovat, rozesmávat a zároveň nefalšovaně dojmout. Film, který má skvělé momenty, ale jako celek se dost táhne.

plakát

Zlato (2022) 

Rozpálená australská poušť, hrouda zlata, Zac Efron a hamižnost. Malý film na malém prostoru, který má svou atmosféru, ale jak to u podobných filmů bývá zvykem, brzy mu dojde dech a nemá moc trumfů, které by postupně na diváka vybalil.  Doporučuji vidět s dostatečným množstvím tekutin.

plakát

Jan Werich: Když už člověk jednou je… (2021) 

To, že byl pan Werich obrovská osobnost nejen ve filmovém světě, ví snad každý komu je více než 30 let. Přesto je dokument dostatečně poutavý a není to pouze samoúčelná adorace tohoto velikána.

plakát

Zpráva (2020) 

V mnoha ohledech dost naturalistický, ale zároveň netlačící na samoúčelnou explicitu, jako Nabarvené ptáče. Působivý film o koncentračním táboře a útěku, který ve výsledku nemusí být záchranou.

plakát

Něžný bar (2021) 

Takové to malé, příjemné americké drama. Příjemný film, který nijak nestrhne ani nepřekvapí, ale nenudí, má příjemné herce a divák při jeho sledování nemá pocit promarněného času.