Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (10)

Durch die Wand

Durch die Wand (2017)

Jako druhý na světě zdolal pověstnou stěnu Dawn Wall volným způsobem český horolezec Adam Ondra, povedlo se mu to v rekordním čase 8 dní.

Trub, pískej, brnkej a bubnuj

Trub, pískej, brnkej a bubnuj (1953)

Jedná se o vůbec první krátký kreslený film, který byl natočen pomocí systému Cinemascope, jenž umožňuje natáčení a projekci v extrémně širokoúhlém formátu. Zaveden byl společností 20th Century Fox v roce 1952.

The Band Concert

The Band Concert (1935)

Ve chvíli, kdy známý dirigentArturo Toscanini film poprvé uviděl, byl z něj natolik nadšený, že se ihned vydal do promítací kabiny a prosil promítače, aby ho pustil znovu.

The Band Concert

The Band Concert (1935)

Přestože byly později "dobarveny" ještě dva dřívější černobílé filmy s Mickey Mousem, konkrétně Mickey's Service Station (1935) a Mickey's Kangaroo (1935), je tento snímek ryze prvním animovaným filmem s touto postavou, a to díky systému Technicolour.

Křižník Potěmkin

Křižník Potěmkin (1925)

Přestože německý ministr propagandy Josef Goebbels choval ke komunismu nenávist, Křižník Potěmkin pro jeho propagandistickou sílu obdivoval a doufal, že v Německu vznikne podobně intenzivní film, vyjadřující nacistické ideje.

It's All Gone Pete Tong

It's All Gone Pete Tong (2004)

Na začátku filmu je řečeno, že je natočen podle skutečné události, avšak žádný Frankie Wilde ve skutečnosti neexistoval. Hudbu, kterou slyšíme ve filmu vytvořil DJ Sammy.

G. I. Joe

G. I. Joe (2009)

Sienna Miller (Baronka) si při natáčení jedné z nebezpečných scén špatně načasovala reakci na odpálenou výbušninu a popálila si poprsí.

Reklama