Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (394)

plakát

S kuchařem na cestách (2013) (pořad) 

Je neuvěřitelně zajímavé sledovat, jak vaří v cizích kulturách po celém světě - v běžným lidem nedostupných zemích a tedy i kuchyních. Líbí se mi, jak se kmeny poperou s přírodou, jak zvládnou využít poslední stonek rostoucí za jejich domy, jak jsou schopni udělat si hrnec z bambusu. Doma si to velmi pravděpodobně neudělám a vsuvka, jak se Jock snaží udělat z domácí kuchyně tu komerční, by tam skutečně být nemusela, ale pořad je velmi poutavý hlavně tím, co u nás neznáme, nikdy jsme neviděli a ani o tom neslyšeli.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

No co co, jde o pohádku. V takových příbězích není ani potřeba nějak zvláštní originalita. A vlastně se jí docela dočkáme. Přece jen - kdo kdy slyšel o proutníkovi z cirkusu, co zachrání porcelánovou panenku a nakonec i celou zemi od jedné divné segry? Není to film na sobotní večer, ale na nedělní odpoledne je ideální.

plakát

Když se zlomí větev (2016) odpad!

Protože takových filmů už bylo natočeno víc než dost, musí být každý další lepší a lepší. Ale tohle z daleka není ani lepší, ani dobré. A musím se přiznat, že rasisticky bych raději, kdyby hlavní postavy nebyly černé. I když na druhou stranu - Jaz Sinclair se překonala, od první chvíle bylo jasné, že je to pěkná kráva. Film moc nedoporučuji. Je k ničemu, je zbytečný. V podstatě není ani co by se k němu dalo pořádně napsat.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Desítky stejných i podobných filmů bylo a desítky přijdou. To ničemu zvlášť nevadí, žene. Kdo si oblíbil nového Sherloka, jistě podlehne kouzlu a neodolá. Jako já. Musím přiznat, že jsem byla příjemně překvapena. I jsem si sedla, abych se dodívala. Efekty jsou hodny roku 2017. PS: Vydržte do konce titulků. Protože varování je vždy až na úplném konci.

plakát

Já, Heath Ledger (2017) 

Tak nějak nic neříkající domácí video. Účelovost z toho všeho prýští na všechny světové strany. Heath byl krásný mladý kluk, velká škoda ho, mohl natočit ještě pár filmů, které potěší hlavně oko dam a slečen. Ale byl to průměrný herec s pěknou tvářičkou, jež měl v životě dost štěstí na správné lidi. A o tom to celé je - mít trochu štěstí. A trochu talentu. Tento dokument byl zbytečný a naprosto mi zkazil celkový dojem z toho muže s andělským úsměvem.

plakát

Anděl Páně (2005) 

No tak nějak nevím, co si o tom mám myslet. 76%? Kde se to vzalo? Trojan to zahrál supr, jasně, ale na co si hrála tahle pohádka, to jsem nerozlouskla.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Ona je krásná a on je ... vlastně bych řekla, že jako zvíře je daleko hezčí, než jako princ. Roztomilá pohádka s prastarým příběhem. Funguje to, jako vždy. Emma Watson je hrozně pěkná ženská a ani tentokrát nezklame. Ale muzikál? Proč? Ty písně nejsou pěkné. Jsou nudné. Příběh zbytečně natahují, asi v polovině jsem je prostě začala přeskakovat a podle všeho jsem o nic nepřišla. Ani kousek děje mi neuteklo. To podivné drámo na konci bych asi vynechala.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Jsem trochu na rozpacích.. Film asi nikoho neurazí, ale občas je to trochu protivné. Řekla bych, že podstatou všeho je, že máme hledat hloubku. Ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá. Je to velká myšlenka, kterou každý zná, ale už ne každý poslouchá. Jen je, řekla bych, podaná v tomto případě poněkud nešťastným způsobem.

plakát

Svátek matek (2016) 

Nejdřív jsem si říkala, že zafungoval stádní fundament zdejších stránek. Jak to tak bývá. A velmi často. Ale kdepak. Naopak. Tentokrát bych sama řekla, že film je značně nadhodnocen. Ačkoli jsem se velmi těšila na hvězdné trio, od první minuty hltala obrazovku, aby mi neušlo něco z parádních kousků těch tří superstar.. Ale čím více jsem viděla, tím víc jsem si byla jista, že lepší už to nebude. A nebylo. Nejsem expert režisér, scénárista, nejsem herec, jsem pouhý konzument a bohužel musím říct, že mi to nechutnalo. Tentokrát ne.

plakát

Dantovské peklo (2010) 

Ačkoli jsem ve filmu hledala těch 72%, já je zkrátka nenašla. Animace se mi příliš nelíbila, koukala jsem na dabovanou verzi a ta se mi taky nepozdávala. Knižní předloha je veledílo let minulých, proto snad příběh táhl celý ten film za koule, aby se někam dovlekl. Ale filmu nedám skvělé hodnocení za to, že vizuálně přehrává (a podle mého ne příliš povedeně) dílo dávno psané na papíře.