Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Masový vrah jako hlavní hrdina? Zní to asi šíleně, ale dejte mu šanci aspoň jeden díl, a už se od Dextera neodtrhnete. Není potřeba psát něco víc, to se prostě musí vidět. Pro mně těžce návyková záležitost.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Nějaké mouchy ten seriál má (občas přehnané moralizování, a třeba na Aldovi je vidět, že s rolí hodně zestárnul, natáčelo se hodne dlouho...), ale já ho upřímně miluju. Po celou dobu si udržel úroveň (vyloženě se mi nelíbí snad jen černobílé díly s rozhovory s tvůrci), a dodnes patří mezi to nejlepší ze seriálové tvorby. Mimochodem musím vyzdvihnout vynikající český dabing.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tenhle seriál už je sice dávno za svým zenitem, čas od času však ještě pořád příjemně překvapí. První tři série jsou nepřekonatelné, od té doby šla kvalita rapidně dolů, pro mně se však pořád jedná o srdeční záležitost a koukat na to budu až do konce :)

Black Books

Black Books (2000)

Další výborný britský seriál, kterému vévodí neustále ožralý a věčně kouřící Bernard, kterého doplňují jeho podivínský kolega Manny a jejich střelená kamarádka Fran. Úroveň sice není úplně stálá, a některé díly jsou výrazně lepší, zatímco jiné naopak, přesto tenhle seriál nemůžu hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. Osobně mám nejradši díl 1x03 Grapes of Wrath. Mimochodem, pokud máte rádi tenhle seriál, a hlavně Bernarda, tak vám doporučuji si pustit jeho divadelní vystoupení (hlavně Monster), kde pochopíte, že Dylan Moran nehraje Bernarda - Dylan Moran prostě JE Bernard :o)

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Neskutečně zábavný, sprostý a velice nekorektní nářez, a zároveň jeden z nejzajímavějších seriálů posledních let. První série bez výhrad, prakticky jsem se od toho neodtrhnul a shlédl ji v jednom kuse. Druhá série o něco slabší, ale nejde o nějaký výrazný kvalitativní propad. EDIT: U třetí série naopak zaznamenávám výrazný kvalitativní propad. Ať si říká kdo chce, co chce, mně tam prostě Nathan chybí. Rudy je výborný, ale je to úplně stejná postava, to bylo od scénáristů hodně impotentní. Hlášky má dobré, má výborný přízvuk, ale Nathan byl Nathan. Třetí série je jinak celkem nápaditá, ale postrádá to vtip a lehkost prvních dvou. Naopak čím dál víc se mi líbí Simon, který ostatní postavy svým herectvím těžce válcuje. První série 5*, druhá 4*, třetí 3*, celkově mi z toho vychází 4* :o)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

"Já tě vidím, Gándhí!" Slovo kult se asi k žádnému jinému seriálu nehodí více. Až na o něco slabší 7. sérii (podle mně způsobenou absencí Rimmera v několika dílech) si po celou dobu udržel úroveň. Škoda, že je tak málo dílů, na druhou stranu je pravda, že končit se má v nejlepším...

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nejlepší léta mají už dávno za sebou (osobně považuji za nejlepší série 6.-12.), ale stejně se na ně vždy rád kouknu. Mimochodem, jako odpůrce dabingu tady musím smeknout, protože český dabing vysoce převyšuje originální znění, které mi připadá příšerné.

Narcos

Narcos (2015)

Potenciál skutečného příběhu "Robina Hooda z Medellínu" je využit do mrtě. Narcos je věcný, chladný, místy brutální, natočený skoro až dokumentaristickým stylem. A mě tahle kombinace baví. Stejně jako mě baví ústřední trio Moura - Holbrook - Pascal. Velikou lahůdkou jsou pak dobové fotografie a záběry Escobara a dalších postav, o kterých Narcos vypráví. Sečteno a podtrženo, Netflixu dávám pět a půl pračky Whirlpool (značka vítězů), těším se na druhou sérii, a doufám, že tou seriál taky skončí.

Hříšníci

Hříšníci (2011)

Miluju to! Tenhle seriál pobaví, dojme, a sem tam zamrazí. Herecké výkony top, ať už jde o Emmy Rossum, Williama Macyho, nebo o mladší z Gallagherů. Naprostá srdcovka.