Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (307)

plakát

Adamovo žebro (1949) 

Příjemná komedie o vztazích muži-ženy. Myslím, že ve 40. letech byste těžko hledali lepší zástupce za obě pohlaví, než Tracyho a Hepburn. Filmu prospívá i to, že spolu žili jako pár i mimo jeviště a tudíž jsou jejich výkony ještě uvěřitelnější. Takže kolem a kolem: příjemná podívaná.

plakát

Adaptace (2002) 

Možná jsem to měl čekat, když jsem zjistil, že je to od tvůrců "V kůži Johna Malkoviche", ale i tak jsem se rozhodl na Adaptaci podívat především kvůli Oscarovým nominacím a Chrisi Cooperovi. Abych to shrnul; to samé, co mi vadilo na prvním "díle" mi vadilo i zde - jako přes kopírák. Ze začátku vás zaujme zajímavý nápad a fantazie, se kterou autoři pracují. Pak přichází vystřízlivění z toho, jak s tou fantazií nakládají a jak se děj mění v neskutečnou nudu a úlet. No a konec je jen přestřelený nesmysl, který nemá s tím zajímavým a netradičním nápadem nic společného. Nechápu to vysoké hodnocení, asi si pár jedinců řeklo, že je to něco trefně intelektuálního, metafyzického a já nevím co ještě a napařili tomu pět hvězd. Kolem a kolem je to splácanina s hvězdným obsazením, které nevím proč zaujalo spoustu lidí. Chtěl jsem dát odpad, ale pak jsem si uvědomil, že by to bylo nefér vůči hercům, takže tu hvězdu přeci jen dám. To nic ale nemění na tom, že jsem promarnil dvě hodiny života, který jsem mohl strávit mnohem smysluplněji... třeba čtením Rudé záře nad Kladnem.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Přiznám se, že jsem zatím neviděl originál s McQueenem a Dunaway ale tenhle film mi přijde jako povedený remake. Má zajímavý námět, povedené herecké výkony a naprosto SKVĚLÝ závěr. Osobně se domnívám, že by měl být hodnocen lépe, než 70%

plakát

Africká Královna (1951) 

Film, který míchá dobrodružství s romantikou s napětím a vtipem a to vše v perfektně vyvážených dávkách. Hepburnová hraje úžasně a Bogart zdařile sekunduje. Rozhodně velmi příjemná podívaná.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

The end of an ERA! Nejlepší Poirotův protivník, brilatně vystavěný scénář (jak jinak, když předloha je od A. Christie) a skvěle hrající David Suchet jsou krásnou tečkou za čtvrt století trvajícím fenoménem. Poirote byl jste důležitou částí mého dětství a dospívání, díky!!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Netradiční Poirot, přesto to není vůbec, ale vůbec na škodu! Jen kvůli nezáživnému hlavnímu padouchovi nakonec nedávám plný počet - na druhou stranu, když o tom tak přemýšlím, to byl nejspíš účel; kdo by podezříval zrovna tuto osobu, že? :)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Ne, víc jak tři hvězdičky si Nebel nezaslouží. Ohromný potenciál byl využit jen minimálně. Vizuálně nádherné, ale dějově slabé. Když se za celý film řekne tak 100 slov, tak to je buď experimentální film, nebo kraťas, a tohle není ani jedno. A Oscarovi může Nebel, tak akorát zamávat od televize.

plakát

Amistad (1997) 

"Přestože se před námi tyčí pravda jako hora, ignorujeme ji, vláčíme a štveme bičem od soudu k soudu." To jsou slova pronesená Johnem Q. Adamsem před Nejvyšším soudem USA při obhajobě 50 unesených afričanů, o jejichž osudu rozhoduje vysoká hra politiků. Ta slova nemohou být výstižnější. Výnosné otrokářství postavené na rasismu tu svádí boj proti základním lidským právům, které hájí jen pár vzdělanců. Jde o předehru občanské války vedené v soudní síni a přestože děj plyne zdánlivě pomalu, cítíte, že nechcete přijít ani o vteřinu. Tento film musel být většinou diváků nepochopen, jinak si nedokážu vysvětlit tak nízké hodnocení.

plakát

Anatomie vraždy (1959) 

Jedno z nejlepších dramat ze soudní síně (ale na "Inherit the wind" to přeci jen nemá). Přestože to má téměř 3 hodiny, vůbec jsem se nenudil a to jsem to sledoval ve dvě v noci. Děj není nabitý nějakými zvraty, nebo překvapivou pointou, ale poctivými dialogy a skvělými hereckými výkony. No a Charlton Heston promine, ale v únoru 1960 se měl na vítěze Oscara za hlavní roli koukat jen z jeviště. Ono je mi vůbec záhadou proč ta náboženská báchorka dostala tolik cen...