Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (113)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nuda, nuda, nuda, nuda, BOOOOM, nuda, nuda, konec.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě - Summer (2016) (epizoda) 

Dali tam nápad muzikálu, jakoby už neměli s čím novým a dalším přijít a tímto potřebovali vyplnit čas. Spoustu času. Byla to nuda. A dovršují to dvě totálně nerozhodná Gilmorova děvčata. Rory neví co s kariérou a se svým skoro ženatým expřítelem. A Lorelai? Vše musí být po jejím Lorelai si žije svůj svět, ve kterém je vždy po jejím a má to neuvěřitelně štěstí, že našla chlapa, který jí to toleruje a přesto ji miluje. Ale jí to nestačí a musí odejít do divočiny :D. Mám dost, poslední díl by to měl aspoň trošku zachránit, protože po shlédnutí léta jsem litovala, že byla tahle série vůbec natočena. A perlička byla April, chytrá dívka co hltala vědu a vzdělání bylo na prvním místě. Chápu, že se člověk občas ztratí sám v sobě, ale to, co tam ukázali, bylo směšné. Tři hvězdičky, které značí průměr.

plakát

Malý princ (2015) 

Nejlepší animák poslední doby. Malý princ je moje srdcovka už od malička a tento film byl tak dobře udělaný, že mě chytl za srdce taky :). Malé děti v kině neměli s filmem moc trpělivosti a podle mě je moc nenadchnul, protože nemají ještě jako malé, tu šanci ten příběh pochopit v celé jeho kráse.

plakát

Země zítřka (2015) 

Místy to nemělo hlavu ani patu. Vizuálních efektů tam bylo tolik a dobře, velmi dobře zpracovaných, ale děj neděj, sráží tomuto filmu korunu na tři hvězdy. Občas jsme se bavily, ale většina filmu byla "o ničem".

plakát

Divergence (2014) 

Tenhle film mě ovládl.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Chtěla jsem zjistit co na tom všichni mají, tak jsem si to stáhla, mrkla na to a nevím co si o tom mám myslet. Líbí se mi ta "story" s "kapkou" dramatu. Věty píšu a mažu, žádná není přesně vyjadřující mé myšlenky. Ale ono to jde :). Charaktery postav, příběh plný metafor, věčná láska, nevinný humor, soucit i nenávist. Zvraty okolností a jak jsem se později dozvěděla i jinak než v knize, kterou jsem nečetla. Příběh mě okouzlil. Jsem velkej fanda lásky a tady jí bylo tolik a přitom to nebylo jak přeslazenej čaj, ale proč jen ty tři hvězdy? Na konci filmu jsem neměla ten pocit velkého oslnění, ikdyž nevím proč, možná se to časem změní a s tím i mé hodnocení, možná je to jen tímhle pochmurným dnem, ale když uděluju pět hvězdiček, obvykle na konci filmu vydechnu a řeknu, páni. Tady se páni nekonalo...

plakát

Lord of the Dance: Dangerous Games (2014) (divadelní záznam) 

Asi to moc srovnávám s rokem 1997 kdy byl zřejmě Michael Flatley na vrcholu slávy a všichni jej milovali. No dnes už jej zastupuje mladší verze, také moc šikovná. Ale celé to bylo moc umělé od změněných doprovodných písní, které mi zněly všechny stejně, po vzhled všech tanečníků. Děvčata téměř všechna blonďatá, šíleně zmalovaná a celé to pak působilo nepřirozeně. Trošku mě zarazilo vystoupení alá roboti. Houslistky taky nic moc a zpěvačka, mě neznámá, taky nic moc. Takže film mažu a příště zase sáhnu po nebezpečných hrách z roku 1997, kde bylo znát že se na vystoupení strašně nadřeli, dámy měly trvalou a byly o mnoho sympatičtější než ty novodobější. :)

plakát

Noe (2014) 

Až se divím těmto aktuálním 59% ohodnoceného filmu. Je to zpracované dobře. Velice dobře. Líbí se mi filmové obsazení. Herce, které dobře znám a jsou mému oku oblíbeni i jejich herecké nadání. Jde tu ale o příběh. Dobro vs. Zlo. Bůh vs. člověk. A láska vs. víra. Ta poslední a zároveň nejsilnější kombinace tu hrála obrovskou roli. Protože to versus by tam ani být nemělo. Hranice mezi láskou a vírou je tenká. To už je ale o spekulaci a to mě baví :). Příběh všichni jistě dobře známe. Noeha, jeho víru, znamení od boha, zvířata na palubu, povodeň, nový život a začátek. Ale co to kolem? Manželka, děti, lidé a andělé. To všechno co tam bylo "přidáno" bylo tak dobře zkombinované, že vám to celých stotřicetosm minut běhalo po zádech jako mráz a vysoké napětí. A příběh jak Bůh svět stvořil? Kombinace stvoření s evolucí se mi velice líbila. A zde vidím ten vysvětlený otazník, proč 59%. Je to víra. Lidé naprostí ateisté co jakštakš ví něco málo o tomhle příběhu dají dvě hvězdičky ne za herecké výkony, ale za jejich víru a přesvědčení. Já dávám čtyři za výbornej nápad, herecké obsazení a jejich výkon a za samotný Noahův příběh. :)

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

To byla zabíjačka. Masakry a masakry, krev a krev a během toho všeho můj tolik očekávaný Joseph Gordon-Levitt, kterej neskončil nijak moc dobře, což se v Sin City dá čekat u každého. :) Peckovej film. Partička pokeru se mi mooc líbila.