Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Nech svět světem (2023) 

Celkově dávám dvě hvězdy za zajímavé herecké obsazení, disharmonickou hudbu, mysteriózní chvilky, ale celkový dojem je trochu promarněný čas. Pro mě zbytečné natahování filmu mnoha nepodstatnými scénami a dialogy jako například třikrát opakující se informace, že svět napadli hackeři apod. Vůlgární a hysterická Julia Roberts mi taky nesedla, nějak mi to k ní nejde. Závěr filmu naprosto nezvládnutý, žádná zápletka, rozuzlení jako že možná to bylo ono a osudy postav prostě zůstali někde tam, kde zrovna byli. Byli zachráněni nebo ne? Nikdo neví nic. Pokud to byl pokus o nějaký druh noiru, tak to taky nevidím úspěšně, ač oceňuji atmosféru. Za mě tedy palec dolů.

plakát

Cesta ven - Série 2 (2023) (série) 

Myslím, že je to hodně zajímavé. Nic víc nechci říct, protože víte co? Mám rád celkový obraz. Je potřeba vidět všechny série a pak teprve hodnotit. Myslím, že jej lepší si počkat, než se to všechno natočí.

plakát

Gosford Park (2001) 

Po stránce kamery, hudby, kostýmů a hlavně dramaturgie smekám, ale nemohu dát víc než dvě hvězdy, protože to byla ukrutná nuda, která se táhla příliš dlouho. Extrémní množství postav vytvářelo velmi nepřehlednou situaci. Nepochopil jsem, v čem spočívá komedie a v čem spočívá krimi tohoto filmu. Pokud to srovnám například s filmem Na nože 2019, kde došlo rovněž k vraždě nejstaršího člena rodiny, tak tento film nemá v podstatě žádnou dynamiku. Z počátku jsem si říkal, že se seznamuji s prostředím, postavami, ale ono to seznamování a bezúčelné nekonečné dialogy trvají stále dál a dál. Vražda mě na minutu vzpružila. Vypadalo to, že přijde detektiv a už se to rozjede v britském stylu, ale nerozjelo se nic moc. Možná si někdo libuje v zaobalených aristokratických přestřelkách či sarkasmech a ano, uznávám, že dobové zachycení bylo pěkné. Motiv vraha prohlubuje realistickou ponurost této sociální balady, což má také něco do sebe. Kde je ale ta komedie? Opravdu jsem se nudil.

plakát

Kairo (2001) 

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů. Je to prostě pomalé táhlé psycho.... To žeru.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Pohádka se mi líbila a k hereckým výkonům žádné zvláštní výhrady nemám, jen pár psychologických postřehů v tom ohledu, že je to pro děti. V příběhu nějak nebylo zohledněno, že matka Morana svého syna od mala ponižovala, nenechala ho dospět, a to i nakonec, kdy na něj u vodopádu neustále volá Diblíku. Z toho důvodu se z něj stal také zakomplexovaný člověk, který ubližuje ostatním a hledá její uznání a lásku. Zejména jeho rozhovory s matkou ukazují možná i některým dětem, že v jádru nebyl zase tak špatný člověk a že to tady pokáknul někdo jiný. Rovněž nebylo moc příkladné ukradení voru ke konci.

plakát

Ztracen v džungli (2017) 

Režiséra Greg McLeana sice zatím neznám, ale to samé nemohu tvrdit o hudbě (Johnny Klimek) a kameře (nový nadějný objev - Stefan Duscio). Příběh Yossiho Ghinsberga a jeho přátel (podle skutečné události) se odvíjí zpozvolna, nevinně a dalo by se říci i z organizačního hlediska zodpovědně, nicméně jungle začne velmi rychle absorbovat vše, co do ní vstoupí a v druhé polovině události nabývají přímo dramatického spádu. Yossi (trefně ztvárněný Danielem Radcliffem - Harry Potterem) se ocitá v zeleném pekle zcela sám a bez prostředků. Je vydán na milost milionům tvorů, kteří útočí a křičí všude kolem, má halucinace, v čele červa a nohy do krve rozedřené, zmokvané. Jen těžko si představit tento stav rozšířeného vnímání, stav mezi životem a smrtí, který navždy změní váš život. Přeji pěknou podívanou v chládku mírného pásma, respektive v teple suchého českého domova.

plakát

Dharmaga tongjoguro kan kkadalgun (1989) 

Vážení, tak tohle je naprosto masakroidní buddhistický ponor - štípání mezi světem a Cestou --- slabším pováhám lidí, kteří rozumějí buddhismu, nedoporučuji.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Plně se ztotožňuji s komentářem uživatele Enšpígla a doplňuji, že krom velmi slabé pointy a defenzivního konce se mi nedostává propracovanosti ve vyloučení všech možných variant, jak se se situací v labyrintu vypořádat. Napadlo někoho postavit věž až nahoru? Co takhle postupovat tím, že do chodeb, které se uzavírají, začnu přinášet kameny a kmeny stromů, abych zdi zapřel a vytvořil si průchod. Nešlo by taky rozbít klec a podívat se, kudy sem ti noví lidé vlastně přicházejí. Nebylo mi jasné, co vlastně pili za vodu a kudy tam přitékala (byla-li všude kolem jen poušť). Jejich společný útok vedený proti monstrům byl celkem dobrý nápad, ale mohli se víc vycvičit v boji - vzít si štíty a postavit hradbu + další kopiníky zezadu. Mám rád, když jsou ty filmy fakt propracované, nemají tam chyby a lidem to tam pálí. Považuji to opět za snahu šokovat nenáročné diváky. Jinak se mi moc líbily záběry toho labyrintu i to místo uvnitř. Po hudební stránce pěkné a herecký výkon hlavní postavy velmi pěkný myslím. :)

plakát

Metro (2013) 

Film se mi celkem líbil, zejména první polovina, avšak problém byl, že tu a tam to tvůrcům ujíždí ala klišé, a to především protáhlé škvárovité pseudoromantické scénky, které mírně kazí celkový dojem. Konec již téměř zoufalý. Ale jináč to šlo. :-)

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Film se mi líbil po té tématické stránce, která mi připomněla začátky science fiction v literatuře a také vymazlené zpracování lodi i okolního vesmíru. Na druhou stranu se domnívám, že se z toho dalo dostat mnohem více nebít přemíry nezajímavých pasáží dokumentujících let, a to jak z médií, tak z vnitřku lodi. Mohlo to mít trochu více šťávy, ale jinak to bylo super. :-)