Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (3 146)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Konečně tu zase máme tu událost, na kterou všichni, co dříve milovali MCU, zase musí vyrazit do kina. Má očekávání a natěšenost byla tak obrovská, že snad ani nešlo splnit. A to se do jisté míry potvrdilo, že ačkoliv jsem si už před výpravou do kina přečetl rozpačité dojmy o plochém ději, stejně jsem byl překvapen, jakým směrem se třetí Pool vydal a že tu asi o moc nepůjde než jindy. Ona osudovost se však časem dostavila, ale o nostalgii je film jen částečně. Je spíše čistou komedií s extrémně sprostou mluvou, přesně trefenými hláškami na všechny strany a nespočtu digitální krve, ve které se Logan konečně mohl vyřádit. A když se člověku netrefí nějaký gag zrovna do vkusu, okamžitě přichází nový a veskrze každého to časem obměkčí.                                                                                            Takže...přišel Ryan "Ježíš" Reynolds spasit kina a MCU? Doufejme že ano. Tržby budou nadstandardní a já se těším, jak Kevin Feige a spol zapracují x-menovské univerzum, protože ta poslední pětiletka zkrátka vesměs nebylo to, kvůli čemu se vyplatí kupovat drahé lístky do kina a nepočkat na premiéru na Disney+. Hrozně mě mrzí, že pravý Deadpool 3 vlivem fúze nakonec nevznikl a trilogii tento film zakončuje trošku obloukem, ovšem s prvotřídně zvládnutou nostalgickou hudbou a přesně trefenými camei, které jsem zas jednou nadšeně vyhlížel, tím spíše pokud se nejednalo pouze o camea. Jen bych uvítal, aby mezi tím byla ještě trojka, která zakončuje původní příběhy, na to zkrátka v tomto filmu nebyl čas. Ovšem další fáze začíná a já zanedlouho vyrážím do kina podruhé. Shawn Levy si vybral silnější chvilku a hlavně nahláškovaný scénář.

plakát

Prostě sexy (2002) 

Je fascinující, co bylo před 20ti lety bráno za odpad a dnes je z toho klenot oproti tomu, co občas vylejzá z Netflixu za shity. A je k neuvěření, do jakých všech scén holky šly.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

Čtvrtí Boys nepřekvapivě neztratili nic na své brutalitě, ba naopak tvůrci přišli snad s ještě většími nechutnostmi. A s přibývajícími sezónami snad u však seriálů vyvstává otázka, zda-li děj není přiliš natahován či že tvůrci nevědí co dělat s některými postavami a prvotní kouzlo už je zkrátka pryč. Do jisté míry do platí i u Bandy, v polovině série jsem u celých hodinových dílů měl občas unavenější pohledy a říkal jsem si, kdy už je Homelander konečně všecky sejme a závěrečná pátá řada bude o jiných postavách. To hlavní vyrovnání nás samozřejmě čeká až za dva roky (jsem rád, že producent Kripke a spol nemají i přes konstantní velkou sledovanost tendence natahování do nekonečna) a jenom doufám, že v komiksových sešitech ještě nějaké ty velké události zbyly. Na závěr dodám, že jsem se celkem dost těšil na mého oblíbence Jeffrey Dead (haha) Morgana, jež se snad původně měl objevit už ve třetí sezóně, ale bohužel jeho postava mě příliš nesvědčila a spíše jsem doufal, že osvěží nějaké schopnosti z Watchmen, což se však nestalo. Tak třeba příště má ještě něco v rukávu s Butcherem schovaného.

Poslední hodnocení (4 454)

Deadpool & Wolverine (2024)

24.07.2024

Prostě sexy (2002)

23.07.2024

Můj kámoš špión: Věčné město (2024)

21.07.2024

Banda - Série 4 (2024) (série) (S04)

19.07.2024

Halo (2022) (seriál)

19.07.2024

Buchty a klobásy: Ráj potravin - První chod (2024) (epizoda) (S01E01)

18.07.2024

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál)

18.07.2024

Já, padouch 4 (2024)

17.07.2024

Imaginární přátelé (2024)

14.07.2024

Reklama

Poslední deníček (51)

Můj žebříček nejlepších filmů roku 2023

Další rok je za námi a já opět přináším žebříček toho nejlepšího, co mi loni sedlo, co jsem tak koukal, dost se liší od všemožných žebříčků, které jsem už měl možnost pročíst. Letos už to skutečně vypadalo na plnohodnotný rok jako před covidem ( i když méně lidí v kinech už zůstane), ale druhou polovinu roku poznamenala stávka scénáristů a herců, kvůli které bude nejspíše ten další rok až dva o řád slabší. Letos to minimálně odnesla Duna 2, která se mi jistojistě zapíše do deníčku příští rok. Opět mi dejte vědět své topky, jsem zvědav.

ZDE JE TEDY TEN ŽEBŘÍČEK TOHO NEJLEPŠÍHO, CO JSEM LETOS VIDĚL

1. Mission Impossible 7 - Odplata
2. Nech svět světem
3. Vocasy na tripu
4. Air: Zrození legendy
5. Fair Play
6. John Wick 4
7. Tetris
8. Oppenheimer 
9. Strážci Galaxie: Volume 3
10. Peníze těch tupců 

 

 

Nevešlo se : The Covenant, Indiana Jones a nástroj osudu, Creed III, Spider-Man: Napříč paralelními světy, Napoleon
Nejlepší komedie : Vocasy na tripu, Nic ve zlým
Oblíbený film mimo topku : Rychle a zběsile 10, Plane
Nejlepší český film : Buď chlap!
Nejlepší animák : Spider-Man: Napříč paralelními světy
Guilty Pleasure : Ghosted, Meg 2: Příkop
Nejlepší hororový zážitek : letos mě vše zklamalo
Překvapení roku : Nech svět světem
Nejlepší trailer : Duna 2
Zklamání roku : Zabijáci rozkvetlého měsíce, Vyproštění 2, Banshees of Inisherin (již jsem dával loni), Expend4bles, Babylon, The Marvels
Co mi vůbec nesedlo : On se bojí
Hnůj : Heart of Stone
Neviděl jsem : Godzilla Minus One , Wonka, Ještěr, Aftersun, Still: Životní příběh Michaela J. Foxe, Tři mušketýři, Aquaman 2

Můj žebříček nejlepších filmů roku 2023