Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (97)

plakát

Kolja (1996) 

Jeden z nejlepších českých filmů ( a možná i nejlepší...), silný příběh Kolji musí zapůsobit na každého.... Na tom filmu nelze nic vytknout!

plakát

Méďa (2012) 

Na tento film jsem se už těšila z traileru a podle vysokého hodnocení tady, jenže pro mě celkem zklamání. Je sice pravda, že jsem se během filmu pětkrát pořádně zasmála, ale na komedii je to celkem málo... Celý film je o vztahu Johna a Lori a až ke konci vstoupí do filmu nějaká zápletka, která tam vlastně ani nemusela být a spíš snížila kvalitu filmu... ale jinak je Ted dobrá volba, když si chce člověk odpočinout a trochu se i pobavit..

plakát

Partička (2009) (pořad) 

Pro mě ještě lepší než česká Partička a proč? Zezačátku mi možná trochu vadilo si zvyknout na slovenštinu a u určitých her jsem některé slovenské osobnosti neznala, ale dala jsem slovenské Partičce šanci a po pár dílech jsem si ani neuvědomovala, že mluví slovensky (dokonce, když při nějakých her herci mluvili česky, jsem to ani nezaregistrovala). Nejenže jsem si herce ze slovenské Partičky oblíbila o něco více než z české, ale vidím rozdíl i v humoru. Humor ve slovenské Partičce mi přijde více inteligentnější ( to ale neříkám, že my Češi máme blbý humor! :)) a není tak založen na trapnosti, samozřejmě i tady se někdy něco nepovede, ale to je riziko každé improvizace... Díky Partičce jsem poznala některé vynikající herce, které jsem si v ten moment oblíbila. A moje nejoblíbenější sestava? Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Robo Jakab, Marián Miezga a Péťa Polnišová. Juraj s Robem jsou bezkonkurenční v hádacích hrách, Marián je skvělý v Rekviziách a když se sejde Péťa s Lukášem, tak vznikne nejlepší dvojice!

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Je zajímavé takhle sledovat české dějiny od šedesátých let až po téměř současnost. Ano, některé díly jsou spíš takové oddechové a skoro nic se tam neděje, ale některé zase jsou zajímavé a člověk si, možná i rád, zavzpomíná na dřívější časy - snad nejlepší díly jsou na začátku, které popisují Srpen 68, upálení Jana Palacha atd., a samozřejmě Sametová revoluce roku 1989. Já v té době ještě nebyla na světě, tak jsem ráda, že některé momenty jsem viděla díky tomuto seriálu... Pro mě jeden z nejlepších českých seriálu současnosti.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Tak takhle si představuji kvalitní horor. Žádné "lekací" scény v každé minutě (které já opravdu nesnáším) a k tomu nezáživný děj. Saw je naprostý opak! Lekla jsem se v celém filmu jen jednou a to u muže ve skříni a přesto mi celou dobu film naháněl hrůzu - a to svým dějem. A hlavně mě dostal zase úplný konec, který jsem vážně nečekala.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Škoda, že mi nevyšlo zajít na pokračování Sherlocka do kin, kvůli nedostatku času (a taky peněz :)) jsem se k pokračování dostala až teď. Děj byl zamotanější ještě víc než v prvním díle, takže než jsem to vše relativně pochopila už se blížil konec filmu, ale tady mi to ani nevadilo. Zde mi stačí humor Sherlocka Holmese a doktora Watsona a jsem spokojena. Robert Downey a Jude Law jsou pro mě jedni z nejlepších herců a zde to opět jenom potvrdili. Zimmerova hudba byla opět dokonalá a jsem ráda, že se děj neodehrával jen v Londýně, ale i ve Francii, Německu a dalších místech v Evropě. No a poslední scéna 'END ?' byla perfektní :)

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Konečně film, kde jsem si oblíbila Justina Timberlakea. A já už si myslela, že jeho si jako herce nikdy neoblíbím, a ejhle stačí jedna lepší role a vše je jinak. I když u Mily Kunis si chvíli budu muset ještě počkat. Trochu zvláštní, že jsem si vybrala film, kde jsem nemusela ani jednoho herce, který hraje hlavní postavu a název filmu mě taky zrovna nějak nezaujal, přesto jsem se na film koukla a jsem za to ráda. Většinu času jsem se u filmu bavila a taková menší třešnička na dortu pro mě byl Jason Segel ve filmu ve filmu :) Ano, sice konec byl pravý opak všeho toho o čem byla tato komedie, ale kdyby to skončilo jinak myslím, že bych si stěžovala víc. Na pobavení dost dobrý film!

plakát

Žena v černém (2012) 

Jelikož horory nemám v oblibě, normálně bych dala filmu tři hvězdičky, ale musím tento film hodnotit jako horor a jako horor je velice kvalitní a hlavně dost strašidelný. Radcliffea jsem předtím viděla "pouze" jako Harryho Pottera, proto mi dělalo obtíž zvyknout si na něj v tomhle typu filmu a navíc jako na otce. Děj byl zajímavější než jsem čekala, škoda jen, že (podle mého) nějak nebyl ukončen, přesto mě úplný konec i překvapil.

plakát

Saxána a Lexikon kouzel (2011) odpad!

Co k tomu říct? Film absolutně o ničem, nemá žádný zajímavý děj a já se neskutečně těšila na konec. A Bohdalová tomu všemu vážně nasadila korunu. Bohužel tohle se Vorlíčkovi vůbec nepodařilo a kéž by vůbec nějaké pokračování nevzniklo, tohle jen uškodilo Dívce na koštěti.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Koukla jsem se na 'Shawshank' i kvůli toho, že jsem slyšela, že můj oblíbený seriál Prison Break je celý okopírovaný tímto filmem. A ano, jsou tam některé detaily, které jsou podobné, situace vyřešené podobným způsobem a vlastně v obou jde o útěk z vězení, ale i tak bych rozhodně neřekla, že jde o kopie. Vykoupení z věznice Shawshank je spíš o tom, jak to probíhá ve věznici a jak se musí cítit člověk, který zde je uvězněn, ale je nevinný a až skoro na konci se divák doví, že po celou dobu filmu a 20 let Andyho ve vězení se Andy snažil dostat z věznice pryč. Tady není ani co vytknout :)