Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (882)

plakát

V kůži Johna Malkoviche (1999) 

Totální úlet. Je to přesně ten typ filmu, který vidíte jednou a podruhé nechcete.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Jeden z mála opravdu nedodívatelných filmů. Ten, koho napadlo z úžasného námětu udělat šestákovou romanci namísto pořádně napínavého dramatu, by zasloužil ten nejkrutější trest, jaký se ve filmovém pekle uděluje.

plakát

Thor (2011) 

Dementní plastový nesmysl vhodný pro ty nejdementnější děti, pro nikoho jiného.

plakát

Dracula (1992) 

Je to natočeno opravdu děsivě (myšleno dobře, divák je vyděšen obsahem, ne formou) a přehnaná stylizace tomu nijak nevadí. Jen prostě po zhlédnutí Drákulovin s Leslie Nielsenem člověk polovinu filmu už nemůže brát vážně.

plakát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Aneb Dejvické = stejně a stále stejně. A když to bude vypadat zase stejně, tak uděláme... stejně. U prvního dílu jsem se zasmál jen dvakrát ve druhé polovině a to už spíš jen z důvodu, že mi by bylo blbé se nezasmát vůbec. Ale hlavně že kráva Spáčilová tomu zas jako jediná rozumí, píše, jak je to úžasné a neodpustí si v recenzi Zkázy třikrát kopnout do Mostu, který prý byl trapný. Ale aspoň měl nějakou myšlenku a byl pekelně vtipný. No nic, zpět ke Zkáze - tohle už druhou šanci nedostane. Krobot hraje pořád Krobota, Trojan neustále Trojana, Čermák Ćermáka atp. Už si každý z nich zvykl na jedinou polohu, kterou jejich skalní obdivují, až se jim asi nechce hrát nic jiného... smutný příběh kdysi inovátorského divadla.

plakát

Komisař Clouseau na stopě (1964) 

Zejména díky titulní melodii (paradoxně jedinkrát odlišná od typické růžovopanterovské) dávám místo čtyř pět, rozhodně je to lepší než rozjížděcí první díl, který si Sellers ukradl pro sebe. Tentokrát je to celé postavené na něm. Rozměr původní divadelní hry z toho čiší v dobrém i špatném na všechny strany a nebýt Sellerse, byla by to totální nuda.

plakát

Na střeše (2019) 

Velice vyzrálý film. Od mladého začínajícího režiséra o to cennější. Švehlík s Tranem jsou jasnými dominantami filmu, ostatní jen na pár vteřin přicmrndávají. Podařený hudební doprovod. Jediné, co mě totálně vytočilo, byl ten závěr... Možný spoiler: Proč se sakra čeští filmaři bojí dát filmu nějaký jasný závěr, nějaký svůj jasný názor, ano, budou to okecávat tím, že divák sám si musí prožít a pochopit, co se bude dít dál... ale už mám těch českých otevřených konců opravdu dost.

plakát

Pat a Mat: Zimní radovánky (2018) 

Dobře jsem se pobavil, ještě pořád se dokážu dívat na Pata a Mata :) to je úžasné zjištění. Ale přece jen jsem čekal víc likvidační příběhy, tak jako bývaly ty starší. Jakoby oba dva hlavní hrdinové (samozřejmě že spíš autoři) časem vyměkli. Ale jak tam začali řádit na zahradě s motorovou pilou, šel jsem do kolen - to bylo to staré dobré A je to... Co se týká animace - úžasně udělaný sníh - často v jiných filmech vypadá jako nějaká vata nebo pěna, tady to opravdu působilo sněhovým dojmem. Smekám.

plakát

Podfukáři - The Con Is Off (2012) (epizoda) 

Končit se má v kompletním obsazení. "Ahoj Kotě, jak se vede? Já jsem Danny... Danny Blue." :) Stacey má obličej sice nějaký povytahovaný a vyhlazený, ale pořád je to neskutečná kočička :) Příjemný závěr s tím největším hejlem, jakého kdy podfukáři obrali - a tak se má končit.

plakát

Podfukáři - Ding Dong That's My Song (2012) (epizoda) 

Další blbec na holení :) trochu násilně je tady naroubován Ashův malý příbuzný, jakoby autoři nějak nevěděli, jak vlastně zaplnit děj, ale pan Weasley je dobrý blázen a trik s hotelem na závěr je překrásný...