Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ripley X mě předběhl, teď už by to nebylo originální. Ale lepší vysvětlení asi není:). Zase jedna hvězdná sešlost, která zabodovala, chtělo by se říct. Jenže to není ta klasická hvězdně obsazená pohodovka, tohle má ujetej nápad a neskutečnej vtip. A není v tom nějaký hlubší smysl? To je jako chtít pochopit Twin Peaks:) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

PŘÍMO GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Tohle je doslova origialitou přetékající film, ve kterém přímo exceluje k nepoznání zarostlý John Cusack. Zdárně mu sekunduje také Cameron Diaz, coby "mírně" střelená milovnice zvířat všeho druhu či samotný herec herců - John Malkovich. Potěšil také malý, ale přesto velmi milý "štěk" Charlieho Sheena.;-) Nicméně... První polovina snímku je opravdu nefalšovaný filmový zážitek plný absurdních věcí, absurdních situací a absurdních rozhovorů. Ke konci dochází k menšímu zpomalení a ubrání na tempu, ale i tak je to skutečně nadprůměrný snímek, který diváka vytáhne z filmového stereotipu jako facka z hlubokého spánku.;-) Btw... Maxine je neskutečná kráva!!! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak pravil Charlie Sheen: Nadržená lesbická čarodějnice, zamysli se nad tím. Je to geniální! Být, či nebýt Johnem Malkovichem – to je, oč v této nenormální komedii mimo jiné běží. Mimo jiné v něm John Malkovich zavítá do Johna Malkoviche, mimo jiné v něm žena oplodní jinou ženu (či něco na ten způsob v rovině ryze psychologické), mimo jiné v něm loutkař v podání Johna Cusacka, který je tak „necusackovský“, že jsem ho vůbec nepoznal, zavře Cameron Diaz do klece, aby mohl(a) souložit s Catherine Keener. Velice vtipná, kaufmanovsky lidská anomálie je evidentně obeznámena s Kafkou i Carrollem, aniž by (byť na sekundu) přestala být svá, tzn. úžasně originální. Apendix: Adept na scénu dekády, „Malkovich, Malkovich…“, mě utvrdil v tom, že je možná lepší sám sebe zas tak moc dobře neznat. 90% Zajímavé komentáře: Melies, MIMIC, curunir, twinpeaks, TotalFilm ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrý a neobvyklý námět, ale horší zpracování a scénář. Nesdílím nadšení většiny ostatních, co že to je za skvělý film. Ve skutečnosti je dost nudný a zdlouhavý, absurdní scénky sice jsou dost absurdní, ale málokdy směšné a mnohdy i trapné. Nemusím se u komedie smát celou stopáž, ale víc jak dvakrát bych uvítal (scénka se samými Malkovichi a pak s chytáním za levý prso). Zápletka je přinejmenším absurdní a stejně tak spousta nápadů a postav, ale co mi vadí, není tu nic vysvětleno. Prostě nezjistíme, proč ten tunel tam je nebo jak vznikl, nebo proč zrovna do Malkoviche. John Cusack je standardně dobrý, ale za jeho životní výkon to rozhodně nepovažuju a ani on sám určitě ne. Tím byste se ho ještě spíš dotkli. Ostatní se ve svých rolích vyžívají a možná až přehrávají, ale v absurdní komedii se to dá omluvit. No některé věci mi přišly opravdu hloupé, třeba nápad s prodejem výletů do Malkoviche za 200, aniž by si to Maxine zkusila sama. Takže skvělý nápad s dobrým cameo Charlie Sheena a nepříliš dobrým dějem. Ovšem od mnoha ostatních neabsurdních filmů, závěr je tu skutečně logický. Svým způsobem je vlastně taky absurdní a to právě proto, že je logický. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

OK... sice mi prvních 15 minut lezlo značně na nervy a také později občas došlo na nějaký ten drobný výpadek s chvilkovým míjením, hlavně ten loutkař mi byl strašně nesympatický a Malkovich aspoň tady působí jako hroznej slizoun ;o), ale tyto a podobné ryze subjektivní výhrady časem upadaly, když se z prvního filmu dle námětu Charlieho Kaufmana pro mě vyklubal hodně osobitý zážitek, s nejednou vyloženě nezapomenutelnou scénou (včetně proslavené noční můry z kavárny, zobrazující Malkovichovu návštěvu mysle sebe sama). Nápadů nejen v rámci rozvinutí toho ústředního je tu hromada, už samotné prostředí úřadu i se zásadní chodbou a kanceláří s hodně nízkou zdí, kde se všichni přítomní musí krčit, vytváří atmosféru téměř jiné dimenze. Ta se pak už jen prohloubuje tím, co následuje po vstupu do objevené „králičí nory“ skryté za náhodně ukrytým regálem se šuplíky a co je při pohledu z mysle cizí postavy snímáno „oválovitě“ rámovanou kamerou. Během sledování ve mně vyvstávaly různé otázky a očekávání kolem ústředního fantaskního prvku a ač Kaufman není ve vysvětlování zdaleka podrobný a doslovný, mozaikově do sebe zapadající vysvětlující střípky spolu s vývojem příběhu mi k ozřejmění i podnětům k přemýšlení postačily... stejně jako pro cestu k přímo nevyřčené, ale s náhledem do vnitřní říše implicitně vnímáné myšlence, že v realitě se lidé v jisté formě stávají nesmrtelnými právě díky tomu, že navždy vejdou do mysle jiných lidí a že tyto „vstupy“ do myslí budou pokračovat nadále z generaci na generaci. Z fantaskních komedií s přesahem do liského podvědomí se mi V kůži Johna Malkoviche nakonec líbilo víc než loňské To se mi snad zdá! [75%] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Craig (John Cusack) se dozví, že firma LesterCorp sídlí na 7,5. patře budovy Martin Flemmer, přesně po sedmi a půl minutách filmu. (Tygrys)
  • Režisér Spike Jonze se ve filmu mihne v cameo roli asistenta Dereka Mantiniho (Karlos80)
  • Při závěrečných titulcích hraje píseň "Put Your Hand Inside the Puppethead" od skupiny They Might Be Giants. (Tygrys)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama