Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Obsahy (6)

The Courageous Heart of Irena Sendler

The Courageous Heart of Irena Sendler (2009) (TV film)

Irena Sendlerová byla sociální pracovnicí ve Varšavě a za pomoci kolegyň a podsvětí zachránila z ghetta různými způsoby 2500 dětí. Dlouhou dobu vše probíhalo hladce, než gestapu začalo zavírat a popravovat jednoho po druhém. Nakonec si přišlo pro samotnou Irenu Sendlerovou. Ta je mučena a musí snášet ta nejhorší zvěrstva od mlácení chodidel po střílení přátel přímo před očima. Zlomí Irenu nakonec nekonečné utrpení? Zachrání svou obětí muže svého srdce?

Zlaté ruce: Příběh Bena Carsona

Zlaté ruce: Příběh Bena Carsona (2009) (TV film)

Příběh o neobyčejném muži, který stojí před velkou výzvou. Odmala měl ve škole problémy a přesto, že jeho matka byla negramotná, snažila se naučit Bena i jeho bratra vést lepší život než ona sama. V mládí otěhotněla a provdala se za podvodníka, co měl ještě jednu ženu. Sama neuměla číst a sváděla to na fakt, že se jí horší zrak a potřebuje nové brýle. Postupem času se každodenní vysedávání u televize změnilo na stovky přečtených knih. Výsledky obou chlapců ve škole se razantně zlepšily. Ben se stal neurochirurgem. Je považován za nejlepšího dětského neurochirurga na světě. Stojí před velkým úkolem. Rozdělit siamská dvojčata, která jsou srostlá k sobě hlavičkami. Nikomu se to zatím nepodařilo a pokud nenajde řešení on, tak nikdo.

Back Soon

Back Soon (2007)

Romantický příběh s gay tématikou odehrávající se mezi dvěma heterosexuálními muži - Loganem a Gilem. Loganovi zemřela žena, kterou miloval celý svůj život, a při cestě na onen svět potkala Gila. Gil měl nehodu, avšak svůj boj o život vyhrál. Přichází koupit Loganův dům. Oba od první chvíle pocítí vzájemnou náklonnost, která zprvu působí dojmem přátelství, později však vyústí k vášni. Oba nerozumí tomu, co se s nimi děje. Nejsou gayové, ale milují jeden druhého. Gila pak najde jeho minulost a musí bojovat znovu o svůj život. Vyhraje však i tentokrát?

The World Unseen

The World Unseen (2007)

Píše se rok 1950 a jižní Afriku zasahuje příchod apartheidu. Hlavní hrdinka Amina jde navzdory všem zákazům hrdě čelem. Provozuje kavárnu, která se stává centrem smíchu, hudby a tradiční kuchyně. Je to malé světlé místo v oblasti "černo - bílých" striktních pravidel vlády apartheidu. V kavárně pracuje divoká servírka Doris, Jacob - obchodní partner tmavé pleti, který se zakouká do jiskřící poštmistrové Madeleine. Jejich vztah jiskří čím dál víc, ale rasismus je na každém kroku a tak Aminina kavárna je pro jejich vztah útočištěm. Miriam, matka dvou dětí, nikdy nepředpokládala, že v jejím stereotypním životě může nastat změna. Teď ji čeká rozhodnutí, kam se její život bude ubírat dále. Miriam se setkává s Aminou a jejich vzájemná přitažlivost je vrhá na tenký led. Miriam je silná a odolává kouzlu Amini, nalhává si to dočasným poblouzněním. Amina se svým citům nebrání a snaží se být co nejčastěji Miriam na blízku. Skryté city v nich neustále rostou. Amina nabídne Miriam možnost pracovat u ní v kavárně. Miriam stojí před rozhodnutím, které změní její život. Bude dostatečně silná odejít od manžela, který zastává názor, že žena je doma s dětmi a nepracuje, zatímco muž se stará o rodinu a pracuje do noci. Jihoafrická krajina a dobová jazzová hudba dokreslují obraz politického systému, kde v černošské oblasti mají práva bílí.

Juste un peu de réconfort...

Juste un peu de réconfort... (2004)

Film režisérky Armand Lameloise se věnuje queer tématu objevování vlastní sexuality. Hlavní hrdina je tajně zamilovaný do svého kamaráda, který má dívku a randí spolu. Ale nic netrvá věčně a na diskotéce v opilosti má sex s jinou dívkou. Rozejdou se. I náš hlavní hrdina „chodí" s dívkou, které ale nevěnuje patřičnou pozornost. Té se nelíbí se dál zahazovat s dalším panicem a rozcházejí se také. Oba chlapci jsou sami, tím pádem nic nebrání poznávat jeden druhého. Avšak heterosexuál gayem být nechce a tak po pár sexuálních zážitcích našeho hlavního hrdinu opouští a nechává samotného na výletě pod stanem. Hlavní hrdina se ráno probouzí a zjišťuje, že je sám. Doufá, že se jeho láska vrátí, ale místo něj přichází na scénu náhodný kolemjdoucí.

Oprah show

Oprah show (1986) (pořad)

Talk show se poprvé vysílala 8. září 1986 a dosud se objevila v televizním vysílání 145 zemí. Jenom v USA ji týdně sleduje kolem 42 milionů lidí.
Celebrity mají k Winfrey, která je navíc populárnější než řada z nich, důvěru a často jí svěřují exkluzivní informace. Herec Tom Cruise v jejím pořadu například v roce 2005 velmi nadšeným způsobem, který byl později často parodován, mluvil o své lásce k mnohem mladší herečce Katie Holmesové a poskakoval při tom na gauči. Zpěvák Michael Jackson zase v její talk show v roce 1993 odhalil, že trpí nemocí, která způsobuje blednutí jeho pokožky. Velkou publicitu získal její rozhovor s bývalou kandidátkou na viceprezidentku Spojených států Sarah Palinovou, jež v The Oprah Winfrey Show představila své paměti. V roce 2007 pak Winfrey v dalším slavném okamžiku vysílání své show se slovy "Dostáváš auto! Dostáváš auto! I ty dostáváš auto! Každý dostává auto!" věnovala všem 276 divákům ve studiu auta. Vozy v hodnotě sedmi milionů dolarů nicméně dostala darem od automobilky General Motors.
Po 25 letech však Oprah Winfrey show končí. Naposledy se pořad vysílá 9. září 2011.

Reklama