Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Fight Club je úplně nejvíc sexy film, jaký jsem kdy viděla! Má dokonalý scénář, naprosto bezchybné vynikající herecké výkony, famózní pointu na konci filmu (škoda, že ji znám, nejradši bych si vždycky před každým dalším sledováním udělala lobotomii, abych ji nečekala) a hlavně ponurou atmosféru, která kape do Vaší mysli jako splašky ze záchodů do kanálu... Miluji Edwarda Nortona!!!

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla. Dodnes nezapomenu, jak mi bylo 12 let, paní z kina mě pod prosbou (a lží zároveň), že "tatínek brzy dorazí", pustila samotnou na představení, a já se klepala strachy (a zároveň vzrušením) při úvodní scéně, jak Terminátor svými kroky v bezútěšné budoucnosti drtí lidské lebky. Dodnes mívám mnohdy sny, jak mě honí terminátor... Jeden z nejsilnějších filmových zážitků mého života!

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Nikdy jsem si nedokázala představit, jak může melancholie bolet, krásně bolet... Tenhle film v sobě přezázračným způsobem spojuje obě strany tohoto pocitu - naprostou krásu a tu nejhlubší možnou melancholii... Emoční zážitek, ze kterého čerpám ještě dnes...

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Naprosto brilantně natočená "úzkost", která se díky několika metrům filmového pásmu dokázala "zhmotnit"... Jestli nevíte, co je to úzkost, zde to je: neuchopitelná, nemá začátek ani konec (jako vesmír), obrovská a temná (jako loď Nostromo), pocit, že zešílíte (klaustrofobické prostředí a ponorková nemoc), strach o život (protože ten hajzl s kyselinou místo krve po Vás jde, dokud Vás nedostane), bezmoc z nepředvídatelnosti (nikdy nevíte odkud a jak zaútočí), nemožnost se na kohokoli spolehnout, i na toho nejsilnějšího vedle Vás (protože ten hajzl je prostě silnější)... Dívat se na Vetřelce je jako bojovat s vlastní úzkostí, výhoda tohoto boje je, že je imaginární a se závěrečnými titulky si můžete oddychnout... Bohužel ta reálná úzkost je horší...

Mnichov

Mnichov (2005)

Naprosto souhlasím s kleopatrou. Jeden z nejsilnějších, nejnapínavějších a nejpoctivějších filmů, které znám. Silný příběh, který ve mě zanechal silné emoce ještě mnoho dní poté. Pro mě osobně opravdu silnější a naléhavější než Schindlerům seznam. Navíc Eric Bana je v tomto filmu zatraceně sexy :-)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Herecký, scénáristický a režisérský skvost za posledních 10 let, který ve srovnání se současnou kinematografií působí jako vybroušený diamant mezi střepy z rozbité lahve od prošlé "desítky". Výkon Christopha Waltze a jeho štrůdlová scéna či "führerova" prosba o žvýkačku dovádí film k dokonalosti.